Τα 5 φρούτα του χειμώνα που θα σου δώσουν ενέργεια όλη μέρα

Μάθε ποια είναι αυτά και γιατί πρέπει να τα εντάξεις στη διατροφή σου, σήμερα κιόλας.
Τα 5 φρούτα του χειμώνα που θα σου δώσουν ενέργεια όλη μέρα



Πας στο μανάβικο και έχεις δεκάδες επιλογές από φρούτα που μπορείς να βάλεις στο καλάθι σου. Εμείς μελετήσαμε, δοκιμάσαμε και βγάλαμε το Top 5.

Μπανάνα
Είναι το φρούτο με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κάλιο. Βοηθά στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς και παράλληλα αναπληρώνει το γλυκογόνο των μυών και του ήπατος, με αποτέλεσμα να σε γεμίζει ενέργεια ειδικά μετά από σωματική άσκηση. Κοινώς μια μπανάνα μετά την πρωινή γυμναστική σου και είσαι περδίκι.

Μήλο
«Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», έλεγαν οι παππούδες μας και πόσο δίκιο είχαν. Εκτός από ενέργεια, για το συγκεκριμένο φρούτο έχουμε πολλά να πούμε. Προλαμβάνει από πολλές μορφές καρκίνου,  παρέχει αγχολυτική και αντιγηραντική προστασία, βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, μειώνει τη χοληστερίνη και την πιθανότητα εμφράγματος, έχει αντισηπτικές ιδιότητες και αν καταναλώνεται με τη φλούδα, αποτελεί φυσικό καθαριστικό, κοινώς λευκαίνει τα δόντια. Να πούμε κι άλλα;

Ρόδι
Μπορείς να το αποκαλείς και «κόκκινο χρυσό». Το ρόδι παρέχει όχι μόνο ενέργεια αλλά και μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες που δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι περιέχονται σε αυτά τα μικροσκοπικά κόκκινα σποράκια. Πρώτα από όλα, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, ειδικά στον προστάτη και το δέρμα. Προστατεύει επίσης από διάφορες αλλεργίες, βοηθά στην απώλεια βάρους με τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, ενώ στους άντρες βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις (ειδικά σε μορφή χυμού).

Αχλάδι    
Πρόκειται για ένα φρούτο πλούσιο σε φρουκτόζη και γλυκόζη, γεγονός που το κάνει τόσο ενεργειακό όσο δεν φαντάζεσαι. Ο μικρός πράσινος θησαυρός βοηθάει στην ομαλή πορεία της εγκυμοσύνης, καθυστερεί την εμφάνιση οστεοπόρωσης και τονώνει το ανοσοποιητικό.

Πορτοκάλι
Είναι αδιαμφισβήτητα το δημοφιλέστερο φρούτο. Ένας χυμός πορτοκαλιού την ημέρα και παίρνεις ενέργεια για το υπόλοιπο. Εκτός από αυτό όμως, με την κατανάλωση πορτοκαλιού, βοηθάς το δέρμα σου να δείχνει υγιές και τον εγκέφαλό σου να αναπτύσσεται σωστά, ενώ παράλληλα προστατεύεσαι από μολύνσεις και εμφάνιση πέτρας στα οστά.