Kόκκινα φρούτα και λαχανικά: Δεν φαντάζεσαι πόσο καλό κάνουν στην καρδιά σου

Μάθε ποια είναι αυτά τα "δώρα της φύσης", που μειώνουν τις πιθανότητες καρδιακού επεισοδίου, κατά 50%.
Kόκκινα φρούτα και λαχανικά: Δεν φαντάζεσαι πόσο καλό κάνουν στην καρδιά σου



Η καρδιά σου δεν νοιάζεται αν το χρώμα του φορέματός σου είναι μπλε ή αν το κραγιόν σου είναι καφέ, η καρδιά σου νοιάζεται μόνο για το χρώμα των λαχανικών και φρούτων που καταναλώνεις. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες που τρώνε λαχανικά όπως η ντομάτα ή φρούτα όπως  τα κόκκινα σταφύλια, μειώνουν τις πιθανότητες καρδιακού επεισοδίου κατά 50%. Ακολουθεί η μικρή λίστα με τα δημοφιλέστερα.

Ντομάτα
Το δημοφιλέστατο λαχανικό της χώρας μας, είναι και το πρώτο στη σειρά των προστατών της καρδιάς. Είναι η καλύτερη πηγή λυκοπενίου (μια ουσία  πολύ σημαντική στη σωστή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος), όχι μόνο φρέσκια αλλά ακόμα και σε μορφή συμπυκνωμένου χυμού. Οι έρευνες μάλιστα έδειξαν ότι συμπυκνωμένη είναι πιο γρήγορα απορροφήσιμη από τον οργανισμό.

Raspberries (ελληνιστί σμέουρα)
Τα Raspberries είναι μια αντιοξειδωτική τροφή ό,τι πρέπει για την καρδιά. Έρευνα στην οποία συμμετείχαν 94.000 γυναίκες, έδειξε ότι εκείνες που έτρωγαν τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα το μαγικό κόκκινο φρούτο, μείωσαν κατά 30% εμφάνισης κάποιου καρδιακού επεισοδίου.

Κόκκινα φασόλια
Μισή κούπα στη σαλάτα σου και μόλις έφτιαξες ένα superfood για την καρδιά σου. Με μόλις 100 θερμίδες, τα  κόκκινα φασόλια ρίχνουν την πίεση του αίματος και σύμφωνα με νέες έρευνες βοηθούν το καρδιαγγειακό σύστημα να λειτουργεί ρολόι.

Κόκκινα σταφύλια
Είναι γνωστό ότι το κόκκινο κρασί είναι σύμμαχος της καρδιάς σου. Βασικό συστατικό του κρασιού δεν είναι άλλο από τα σταφύλια. Τα κόκκινου χρώματος δε, είναι πλούσια σε ρεσβερατρόλη και αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία και διατηρούν τα επίπεδα χοληστερόλης σε φυσιολογικά νούμερα. Κατανάλωσε τα άφοβα.
 


 

Κάνε το κόκκινο σύμμαχο της καρδιάς σου.