Πράσινο τσάι για την δίαιτα, την αρθρίτιδα, την καρδιά και το στρες

Ήξερες ότι δεν βοηθάει μόνο στο αδυνάτισμα;
Πράσινο τσάι για την δίαιτα, την αρθρίτιδα, την καρδιά και το στρες



Τόσα χρόνια σε πιλατεύουν οι διαιτολόγοι (τηλεοπτικοί και μη) να πίνεις πράσινο τάι. Η πλούσια σε κατεχίνες σύνθεσή του, το καθιστά  νούμερο 1 αντιοξειδωτικό. Τα οφέλη του όμως για την υγεία είναι τόσα πολλά και διαφορετικά, που δεν μπορείς καν να τα υποθέσεις. Συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά και στα παραθέτουμε.

Μειώνει το στρες 
Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε καφεϊνη, το πράσινο τσάι είναι ο τέλειος σύμμαχος στην χαλάρωση. Έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση μέχρι και πέντε κουπών την ημέρα, όχι μόνο δεν επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας, αντιθέτως καλμάρουν τα νεύρα μας.

Περιορίζει τις αλλεργίες
Χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχει, προστατεύει τον οργανισμό από τις αλλεργίες. Εκτός κι αν έχεις αλλεργία στο πράσινο τσάι (πράγμα δύσκολο).

Προστατεύει από ουρολοιμώξεις
Έρευνες έδειξαν ότι 2-3 κούπες ημερησίως, μειώνουν μέχρι και  40% την περίπτωση εμφάνισης κάποιας λοίμωξης του ουροποιητικού. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, «καθαρίζουν» την περιοχή της ουροδόχου  κύστης από μικρόβια και μικροοργανισμούς.

Βοηθάει στην ακμή
Σε αυτή την περίπτωση, αρκεί να βράσεις πράσινο τσάι κι αφού το αφήσεις να κρυώσει, κάνεις πλύσεις στο πρόσωπό σου. Εναλλακτικά, αν το τσάι σου είναι σε φακελάκι, βράσε το και στη συνέχεια ακούμπα το φακελάκι στο σημείο που εντοπίζεται μεγαλύτερο πρόβλημα. Το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι διεξήγαγε σχετική έρευνα και όσοι από τους συμμετέχοντες έκαναν την παραπάνω ενέργεια, μειώθηκαν τα σπυράκια τους κατά τα 2/3.

Ενισχύει κάποιες εγκεφαλικές λειτουργίες
Το πράσινο τσάι περιέχει δύο πολύ σημαντικές ουσίες: την L- θεανίνη και την καφεϊνη. Και οι δύο, σύμφωνα με Ολλανδούς επιστήμονες, είναι αποδεδειγμένο ότι ενισχύουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες στα επίπεδα της προσοχής και της εγρήγορσης. 

Προστατεύει από την αρθρίτιδα
Για τη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν γίνει πολλές έρευνες ανά τον κόσμο. Οι περισσότερες εξ αυτών οδηγήθηκαν στο ακόλουθο αποτέλεσμα: το πράσινο τσάι στη σύνθεσή του έχει μία ουσία, την κερκετίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.  Οι γυναίκες που κατανάλωναν περίπου τέσσερις κούπες την ημέρα μείωναν κατά 60% τις πιθανότητες να εμφανίσουν τη νόσο.

Βοηθάει στην σωστή λειτουργία της καρδιάς
Η περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά μειώνει την χοληστερίνη ενώ όσοι πίνουν 1-2 κούπες τείνουν να μειώνουν το ρίσκο στένωσης των αρτηριών κατά 46%. Παράλληλα μειώνεται κατά 44% η πιθανότητα καρδιακού επεισοδίου.