Αβοκάντο: Ένας σύμμαχος κατά του γήρατος, της αρθρίτιδας και των καρδιακών προβλημάτων

Κι άλλες πόσες ευεργετικές ιδιότητες του φρούτου, που δεν ξέρεις.
Αβοκάντο: Ένας σύμμαχος κατά του γήρατος, της αρθρίτιδας και των καρδιακών προβλημάτων



Το βλέπεις παντού. Σε σαλάτες, μάσκες και κρέμες προσώπου, σε σάλτσες και λογιών- λογιών φαγητά. Γιατί τόσος ντόρος γύρω από το αβοκάντο; Οι λόγοι είναι πολλοί και ακόμα κι αν ανήκεις στους δύσπιστους, ίσως τελικά το εντάξεις στη διατροφή σου.
 
Βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου
Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε και λουτεΐνη, είναι ο βασικός λόγος που καθιστά το αβοκάντο, μία τροφή με καλή αντικαρκινική δράση. Έρευνες έχουν δείξει ότι προστατεύει ιδιαίτερα από τον καρκίνο του προστάτη, ενώ σε κάθε περίπτωση μειώνει τις πιθανότητες αναπαραγωγής καρκινικών κυττάρων.

Προστατεύει την καρδιά
Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχει, μειώνουν την «κακή» χοληστερίνη, αυξάνοντας παράλληλα την «καλή», ελέγχουν την υπογλυκαιμία και μειώνουν την αρτηριακή πίεση.
Το ολεϊκό οξύ που είναι το κύριο λιπαρό οξύ του φρούτου είναι υπεύθυνο για την (ευρύτερα)  σωστή λειτουργία τόσο της καρδιάς όσο και των αιμοφόρων αγγείων.

Είναι σύμμαχος νεότητας
Πρόκειται για ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Οι βιταμίνες Β που περιέχει, συμβάλλουν στην καταπολέμηση του άγχους, καταπραϋνουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, ενώ η λουτεΐνη προστατεύει το δέρμα.

Βοηθάει στα μάτια
Η ίδια ουσία (λουτεΐνη), προστατεύει και τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού. Παράλληλα, μειώνει την περίπτωση εμφάνισης καταρράκτη.

Μειώνει τους πόνους
Το αβοκάντο έχει και αντιφλεγμονώδη δράση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προλαμβάνει και κυρίως να μειώνει τον πόνο που προκαλείται είτε από φλεγμονές, είτε από αυτοάνοσα νοσήματα, όπως η αρθρίτιδα, που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες.

Για την καλύτερη απορρόφηση των βιταμινών του, θα χρειαστεί να το συνδυάσεις με βιταμίνη C. Επομένως είτε θα τους ρίξεις λίγο λεμόνι ή θα πιεις αμέσως μετά ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι.
    

Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις μία σπιτική μάσκα με αβοκάντο, για λαμπερά μαλλιά.