Mπανάνα: Σύμμαχος κατά της κατάθλιψης

Μήπως να τη λάβεις πιο σοβαρά υπόψη σου;
Mπανάνα: Σύμμαχος κατά της κατάθλιψης



Στις τελευταίες έρευνες επικρατεί η αντίληψη ότι η μπανάνα μπορεί να απαλύνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. 

Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κατάθλιψη ωστόσο όμως ορισμένα από τα θρεπτικά συστατικά της μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

Το αμινοξύ τρυπτοφάνη, που βρίσκεται στη μπανάνα βοηθά τον οργανισμό να παράγει τη σεροτονίνη , μια χημική ουσία που εκκρίνει ο εγκέφαλος, η οποία και ρυθμίζει τη διάθεση. Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη τείνουν να έχουν χαμηλά επίπεδα τρυπτοφάνης. Η θεωρία ότι η μπανάνα είναι σύμμαχος κατά της κατάθλιψης ξεκίνησε επειδή περιέχει τρυπτοφάνη. 

Επιπλέον περιέχει βιταμίνη Β6 , η οποία επίσης είναι απαραίτητη από τον οργανισμό για την κατασκευή της σεροτονίνης από την τρυπτοφάνη.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη συνήθως στερούνται ενέργειας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συγκεντρωθούν πουθενά. Η νορεπινεφρίνη είναι μια χημική ουσία γνωστή ως νευροδιαβιβαστής, που  διεγείρει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και βελτιώνει την εγρήγορση και τη συγκέντρωση.

Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από τη τυροσίνη, ένα αμινοξύ , και την βιταμίνη Β6 με σκοπό την παρασκευή της νορεπινεφρίνης. Όταν τρως μία μπανάνα δεν σημαίνει ότι θα  αποκαταστηθεί αμέσως η ενέργειά σου , αλλά θα συμβάλει στο να κρατήσει σε εγρήγορση τον εγκέφαλο σου έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται η δημιουργία της νορεπινεφρίνης.

Η αϋπνία είναι ένα άλλο κοινό σύμπτωμα της κατάθλιψης . Ωστόσο όμως τροφές που περιέχουν τρυπτοφάνη μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά ένα άτομο να κοιμηθεί πιο εύκολα . 

Ως εκ τούτου , φάε μια μπανάνα λίγο πριν πας για ύπνο το βράδυ γιατί θα σε βοηθήσει στην πρόληψη ή τη μείωση της αϋπνίας.

Πράσινο τσάι για την δίαιτα, την αρθρίτιδα, την καρδιά και το στρες