Ζαχαροπλάστες της διπλανής πόρτας: Αυτά τα κορίτσια φτιάχνουν τα πιο λαχταριστά γλυκά

Θέλεις επειγόντως γλυκό; Cake a Wish, Pasta Flora, Late Bloomers Cakes και LesGateauxdePoulette φτιάχνουν ό,τι τους ζητήσεις!
Ζαχαροπλάστες της διπλανής πόρτας: Αυτά τα κορίτσια φτιάχνουν τα πιο λαχταριστά γλυκά



Μπορεί να μην ξεκίνησαν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία ως ζαχαροπλάστες, αλλά στην πορεία ανακάλυψαν ότι η αγάπη τους για τα γλυκά τούς «φώναζε» να αλλάξουν καριέρα. Η Ιωάννα, η Χριστίνα, η Κατερίνα, η Κέλλυ και η Χριστίνα δεν φανταζόντουσαν ποτέ ότι θα έφτανε η στιγμή που τα γλυκά τους δεν θα προοριζόντουσαν μόνο για τραπέζια φίλων, αλλά για όσους αναζητούν χειροποίητες λιχουδιές που ξεχωρίζουν.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Οι ζαχαροπλάστες της διπλανής πόρτας έχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες να διηγηθούν, και η καθεμία κοπέλα ξεχωριστά αποτελεί ένα καλό παράδειγμα του πώς μπορεί τελικά κάποιος να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα ή έστω να το προσπαθήσει. Δεν είναι όμως μόνο η ιστορία τους που σε κάνει να θέλεις να τις γνωρίσεις, αλλά και όλα αυτά τα φανταστικά γλυκά που φτιάχνουν.

Μιας και τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι από εμάς αναζητούν χειροποίητα και αγνά προϊόντα, είναι λογικό να γνωρίζουν άνθιση οι λιγότερο εμπορικοί ζαχαροπλάστες. Στην περίπτωση των κοριτσιών, κάθε γλυκό ετοιμάζεται κατόπιν παραγγελίας, κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα να το προσέξουν όσο πρέπει. Στη συνέχεια, είναι τα υλικά: Τα έτοιμα μείγματα είναι άγνωστη λέξη, και όλες επιλέγουν προϊόντα που θα έτρωγαν οι ίδιες και θα έδιναν στους αγαπημένους τους. Και κάπως έτσι, τα γλυκά δεν μοιάζουν τόσο ένοχα.

Cake a Wish

Η Χριστίνα αποφάσισε να αφήσει τη δουλειά της σε εταιρία κτηνιατρικών φαρμάκων μετά από 15 χρόνια για να μπει για τα καλά στην κουζίνα. Μητέρα δύο υπέροχων κοριτσιών, τα οποία είναι και οι πιο αυστηροί κριτές της, η Χριστίνα δείχνει να έχει τα πάντα υπό έλεγχο ακόμα και όταν οι παραγγελίες φτάνουν τις 8 τούρτες την εβδομάδα. Η ονομασία Cake a Wish δεν δόθηκε τυχαία, αφού η ίδια μπορεί να φτιάξει ό,τι της ζητήσεις. Από το κάστρα με πολεμίστρες και ιππότες μέχρι cartoon, η Χριστίνα δημιουργεί τρισδιάστατες τούρτες που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι είναι αληθινές. Η μεγάλη της αδυναμία όμως είναι τα μακαρόν, για τα οποία υπερηφανεύεται όλο χαμόγελο. Δεν είναι όμως μόνο η εξωτερική εμφάνιση που κάνει τα γλυκά της Χριστίνας ανάρπαστα, αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιεί. «Χρησιμοποιώ στα γλυκά τα ίδια υλικά που δίνω και στην οικογένειά μου» μου είχε πει την πρώτη φορά που τη συνάντησα ανοίγοντάς μου το ψυγείο. Ακολούθησαν φυσικά πολλές ακόμα επισκέψεις με μένα να μαλώνω πάνω από το κέικ με τις μικρές της κόρες.

Info

facebook.com/cakeawish.gr

Les Gateaux de Poulette

Την Κατερίνα την γνώρισα πριν μερικά χρόνια ως ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων. Όταν την ξανασυνάντησα δεν μιλούσαμε πια για ρούχα αλλά για σοκολάτα ganache, carrot cake και εκλέρ. Η Gateaux de Poulette, όπως είναι περισσότερο γνωστή, καταπιάνεται με γλυκά που φημίζονται για την πολυπλοκότητά τους, εστιάζοντας περισσότερο στα γαλλικού τύπου. Λίαν συντόμως όμως θα τρώμε από τα χεράκια της και φρέσκο ιταλικό παγωτό. Η Κατερίνα είναι ένα πολυδιάστατο άτομο και αυτό φαίνεται στη δουλειά της - από τη γεύση και την ποιότητα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια στη διακόσμηση. Ξεκίνα δοκιμάζοντας τη σοκολατίνα της – ένα γλυκό που όμοιό του δεν έχεις ξαναφάει.

Info

facebook.com/gateauxpoulette

Pasta Flora

Θυμάσαι εκείνα τα απογεύματα όταν ήσουν μικρή που φορούσες τα καλά σου (το ενοχλητικό φόρεμα με τους φραμπαλάδες) και η γιαγιά σε έπαιρνε μαζί της στα σουαρέ με τις φίλες της; Ο μόνος λόγος που άντεχες τις τσιμπιές στα μάγουλα ήταν εκείνα τα αφράτα κομμάτια κέικ που σου σέρβιραν χωρίς τσιγκουνιές. Τη νοσταλγία εκείνης της εποχής κλείνουν μέσα τους τα ατμοσφαιρικά γλυκά της Ιωάννας ή αλλιώς Pasta Flora. Τι θα έλεγες για ένα tea party μόνο για κορίτσια, με φλοράλ φορέματα και πέρλες;  

Info

pasta-flora.com

facebook.com/sweetpastaflora

Late Bloomers Cakes

Αν δεις τα γλυκά των Late Bloomers Cakes και στη συνέχεια γνωρίσεις την Κέλλυ και την Χριστίνα θα κάνεις αμέσως τη σύνδεση. Δύο φίλες, γεμάτες θετική διάθεση και με πολλά ενδιαφέροντα, βρήκαν αυτό που τις ενώνει και τις βοηθάει να εκφράσουν όλη τη χαρά και τη δημιουργικότητά τους. Τα γλυκά τους, εκτός του ότι είναι πολύ νόστιμα και οικονομικά, αντανακλούν χαμόγελα, καλοκαίρι και κοριτσίστικη διάθεση. Όπως δηλαδή θα έπρεπε να είναι κάθε γλυκό.

Info

facebook.com/latebloomerscakes