Οι διατροφολόγοι ορκίζονται πως θα αδυνατίσεις αν φας αυτές τις τροφές

Ποιες είναι οι περιοχές που το λίπος συσσωρεύεται και δεν μπορείς να το χάσεις με τίποτα; Η κοιλιά και η μέση!
Οι διατροφολόγοι ορκίζονται πως θα αδυνατίσεις αν φας αυτές τις τροφές



Ποιες είναι οι περιοχές που το λίπος συσσωρεύεται και δεν μπορείς να το χάσεις με τίποτα; Η κοιλιά και η μέση!

Τώρα λοιπόν που επέστρεψες από τις διακοπες, υπάρχει μια μαγική λέξη που πρέπει να βάλεις στην διατροφή σου και να την κάνεις… ευαγγέλιο, για να καταφέρεις να χάσεις το λίπος: Πρωτεΐνη!

Πριν ξεκινησεις να διαβάζεις τις ετικέτες από τα προϊοντα, πρέπει να ξέρεις πως το αποτέλεσμα θα το πετύχεις με ισορροπημένη διατροφή ανάμεσα σε πρωτεΐνη και λιπαρα αλλά και συστηματική (ελαφριά πάντως) άσκηση.

Ποιες τροφές όμως θα σε φέρουν πιο κοντά στον στόχο σου; Σημείωνε!

Ξηροί καρποί

Συνδυάζει τις δυο βασικές πηγές που θα χρειαστείς για να αδυνατίσεις: Την πρωτεΐνη και τα λιπαρά. Και πριν τρομάξεις, να σου πούμε πως είναι «καλά» λιπαρά, τα οποία θα σε βοηθήσουν στον στόχο σου.

«Στον κόσμο της δίαιτες, το λίπος έχει πολύ κακή φήμη, ωστόσο μια δίαιτα με φυσικά λιπαρά μπορεί να αποτελέσει μεγάλη βοήθεια στην προσπάθεια για αδυνάτισμα», εξηγεί η διατροφολόγος, Sarah Flower στην Express και προσθέτει «Μια δίαιτα με λιπαρά, χωρίς ωστόσο σάκχαρα και υδατάνθρακες, με την πρωτεΐνη σε αφθονία, ρυθμίζει την ινσουλίνη στο αίμα. Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε χορτασμένοι».

Αν δεν είσαι fan των ξηρών καρπών, τότε δοκίμασε συμπληρώματα Ω3 λιπαρών, ελαιόλαδο, οργανικό βούτυρο και αβοκάντο.

nuts

Κοτόπουλο

Το ήξερες σίγουρα, αλλά υπάρχει μια παγίδα που δεν πρέπει να παραβλέψεις. Μιλάμε για άπαχο κοτόπουλο. Όπου άπαχο, απλά βγάλε την πέτσα. Στην ίδια κατηγορία είναι και η γαλοπούλα αλλα και το χοιρινό, ωστοσο το κοτόπουλο είναι ο «βασιλιάς». Για να καταλάβεις καλύτερα, ένα στήθος κοτόπουλου, έχει μόνο 230 θερμίδες, 0 υδατάνθρακα και 43 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Αν γυμνάζεσαι, τότε πρέπεινα το βάλεις στην διατροφή σου σε 5 τουλάχιστον γεύματα.

chicken

Φακές

Η μαμά σου σε κυνήγαγε μικρή να τις φας αλλά για λάθος λόγο. Οι φακές ναι μεν είναι πλούσιες σε σίδηρο, αλλά είναι ακόμη πιο πλούσιες σε πρωτεΐνη. Θα πρέπει να τις προτιμήσεις στην διατροφή σου και για ακόμη έναν λόγο: Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και σύμφωνα με την Washington Post οι διατροφολόγοι ορκίζονται στις ιδιότητές τους.

lentils

Berries

Μεγάλη προσοχή όταν μιλάμε για φρούτα. Όλα περιέχουν ζάχαρη και αν κάνεις υπερκατανάλωση τότε ο στόχος σου για αδυνάτισμα πάει… περίπατο!

Το θετικό με τα berries είναι πως είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μειώνοντας την φλεγμονή από το σώμα, πολεμώντας την συσσώρευσή τους γύρω από την κοιλιά.

berries