Η δίαιτα των 10 ημερών για να χάσεις βάρος χωρίς να πεινάσεις

Μια διατροφή που βασίζεται στην αποτοξίνωση!



Επέστρεψες από τις διακοπές και ακόμα «κουβαλάς» αναμνήσεις και περιττά κιλάκια; Κανένα πρόβλημα! Υπάρχει ο τρόπους να μην πεινάσεις αλλά και να δεις την ζυγαριά να κατεβαίνει πιο κάτω και τα jeans σου να κουμπώνουν άνετα!

Ημέρα 1

Ο μεγάλος στόχος την πρώτη ημέρα είναι να αποτοξινωθεί το σώμα. Για να καταφέρεις κάτι τέτοιο, θα πρέπει να καταναλώσεις φρούτα που είναι πλούσια σε νερό και λίγη ζάχαρη. Δηλαδή  καρπούζι, φράουλες, ρόδια, μήλα και χυμοί από λεμόνι, είναι ιδανικές τροφές για το πεπτικό σύστημα. Αντίθετα, απόφυγε τις μπανάνες και τα σταφύλια, που είναι πλούσια σε ζάχαρη. Οποιαδήποτε στιγμή νιώσεις ότι πεινάς, κατανάλωσε όσα φρούτα θέλεις!

Ημέρα 2

Σε αυτή την φάση της δίαιτας, αποκλείεις τελείως τα φρούτα και την θέση τους παίρνουν τα λαχανικά. Ραπανάκια και καρότα είναι εξαιρετικές επιλογές για απώλεια βάρους και αποτοξίνωση. Και τα 2 αυτά λαχανικά, είναι πλούσια σε  φυτικές ίνες ενώ εξαιρετική επιλογή, λόγω του νερού που διαθέτει, είναι και το αγγούρι. Ισχύει ό,τι και στα φρούτα. Κάθε στιγμή που θα νιώσεις πως πεινάς, απλά τρως λαχανικά.

Ημέρα 3

Η συνέχεια είναι και πάλι με λαχανικά. Αυτή την φορά όμως μπορείς να τα βράσεις ή ακόμη και ωμά. Σε περίπτωση που τα βράσεις, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις λάδι ενώ φυσικά αποκλείονται και οι πατάτες, μιας και είναι γεμάτες υδατάνθρακα. Μπρόκολο και λάχανο, βραστά ή ωμά, είναι η προτεραιότητά σου.

Ημέρα 4

Η αλλαγή είναι… συνδυαστική! Φρούτα και λαχανικά μαζί, ωστόσο απαγορεύονται οι μπανάνες και οι πατάτες. Μπορείς να φας μια φρουτοσαλάτα για πρωινό και σαλάτα για μεσημεριανό ενώ θα συνεχίσεις με φρούτα το απόγευμα και λαχανικά ξανά το βράδυ. Μέσα στην ημέρα θα πρέπει να πιεις τουλάχιστον 10 ποτήρια νερό, μιας και το νερό είναι το βασικότερο συστατικό αποτοξίνωσης.

Ημέρα 5

Ημέρα υγρής δίαιτας. Ξεκίνα την ημέρα σου με μια ελαφριά σούπα για πρωινό. Σε αυτή την φάση, μπορείς επίσης να καταναλώσεις και ένα ποτήρι γάλα 0%, για άμεση ενέργεια. Για μεσημέρι, μια σαλάτα λαχανικών αλλά χωρίς λάδι, ενώ για βράδυ μια σούπα με φρέσκο χυμό, συνοδευόμενη και πάλι με σαλάτα.

Ημέρα 6

Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα… Θα πρέπει να καταναλώσεις μέσα στην ημέρα 10 μπανάνες (ολογράφως δέκα) και τρία ποτήρια γάλα 0%. Με αυτόν τον τρόπο θα γεμίσεις τις «αποθήκες» σου με ενέργεια ενώ θα είσαι και χορτασμένη όλη την ημέρα. Ξεκίνα το πρωινό σου με μια μπανάνα και ένα ποτήρι γάλα, το μεσημέρι φάε αρκετές παραπάνω αλλά και πάλι με γάλα, όπως και το βράδυ.

Ημέρα 7

Εδώ η δίαιτα αλλάζει ελαφρώς. Θα πρέπει να πιεις πλέον 12 ποτήρια αλλά και να καταναλώσεις 6 ντομάτες. Αν δεν μπορείς να φας σκέτες τις ντομάτες, τότε προσπάθησε να καταναλώσεις ντοματόσουπα, αλλά 3 φορές μέσα στην ημέρα. Επιπρόσθετα, μπορείς να φας καστανό ρύζι και τυρί cottage.

Ημέρα 8

Το νερό και πάλι παραμένει στα 12 ποτήρια ωστόσο οι ντομάτες «σβήνουν» από το διατροφολόγο. Για πρωινό δοκίμασε πράσινο τσάι αλλά και ανάμεσα στα γεύματά σου, τα οποία θα είναι και πάλι φρούτα και λαχανικά, αλλά όχι πατάτες!

Ημέρα 9

Το πρωινό σου εδώ είναι πιο γευστικό, μιας και μπορείς να φας δημητριακά με γάλα 0% αλλά και φρούτα. Το μεσημεριανό σου θα είναι λαχανικά με μαύρο ψωμί ολικής αλέσεως αλλά και γιαούρτι 2%.Για το βραδινό μια σούπα με τυρί cottage, είναι ιδανική!

Ημέρα 10

Τελευταία ημέρα και θα… ξεφύγεις λίγο. Το πρωινό σου μπορεί να είναι βρώμη μαζί με μια ομελέτα και καστανό ρύζι. Το μεσημέρι έχεις την δυνατότητα να μαγειρέψεις τα λαχανικά σου με λάδι ενώ το βράδυ μπορείς να φας κοτόπουλο ή μια μπριζόλα μοσχαρίσια!

Στο τέλος της δίαιτας, θα έχεις χάσει τουλάχιστον 5 κιλά, με το σώμα σου να έχει αποτοξινωθεί εντελώς!