Τι πρέπει να τρως σε κάθε γεύμα για αδυνατίσεις

Η απάντηση είναι πολύ πιο απλή από όσο πιστεύεις.



Υπάρχει ένα ρητό στα γυμναστήρια που αναφέρει χαρακτηριστικά πως «τα σώματα φτιάχνονται στην κουζίνα, όχι στους διαδρόμους». Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση, αλλά η διατροφή είναι το Α και το Ω αν θέλεις να αδυνατίσεις.

Το λατρεμένο Popsugar για ακόμη μια φορά έχει την λύση καθώς ζήτησε από τον διαιτολόγο, Bari Stricoff, να μας εξηγήσει τι πρέπει να τρώμε και τι όχι ώστε να βρούμε την κατάλληλη φόρμουλα που θα μας οδηγήσει στην απώλεια βάρους.

«Όταν μιλάμε για ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, η ποιότητα των γευμάτων είναι πολύ σημαντικότερη από την συχνότητά τους. Το μεγάλο μυστικό κρύβεται στην πρωτεΐνη και στους υδατάνθρακες ολικής αλέσεως ενώ τα υγιή λιπαρά θα ρυθμίσουν το σάκχαρο στο αίμα», τόνισε ο διαιτολόγος.

Τι εννοεί όμως όταν αναφέρει υγιή λιπαρά; Το αβοκάντο, για παράδειγμα, είναι μια εξαιρετική τροφή και αν συνδυαστεί με τα κατάλληλα τρόφιμα, όπως αυγό ή κοτόπουλο, αυτόματα μετατρέπεται σε διατροφικό θησαυρό.

Το «κλειδί» είναι ο περιορισμός των υδατανθράκων καθώς πρέπει να καταναλώνουμε ολική αλέσεως αν επιθυμούμε απώλεια βάρους, ενώ τα προϊόντα ολικής μας κρατάνε πιο χορτασμένους μέσα στην ημέρα.

Τέλος, όλα τα παραπάνω ισχύουν μόνο αν υπάρξει περιορισμός των θερμίδων κάτι το οποίο άλλωστε είναι και η βασική αρχή σε κάθε δίαιτα.