Δίαιτα Dukan: Η δίαιτα που λατρεύουν οι stars

Έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Δοκίμασε τη!
Δίαιτα Dukan: Η δίαιτα που λατρεύουν οι stars



Η πιο διάσημη δίαιτα των τελευταίων ετών επιστρέφει δυναμικά και υπόσχεται να μας αδυνατίσει γρήγορα και για πάντα. Η νέα δίαιτα Dukan είναι απαιτητική, στηρίζεται στη λήψη πρωτεϊνών -όπως και στην παλιότερη εκδοχή της- απαιτεί θυσίες, υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα και δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι celebrities την λατρεύουν. Η αλ΄ήθεια είναι ότι αυτή τη δίαιτα την έχουμε δοκιμάσει κι εμείς, και κάποιοι φίλοι μας. Και επίσης αλήθεια είναι πως εκείνοι που άντεξαν να την τηρήσουν έχασαν πολλά κιλά, πολύ γρήγορα (εμείς πάλι, κυλήσαμε στην αμαρτία)... 

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: Η μέθοδος χωρίζεται σε 4 φάσεις, τις οποίες πρέπει να ακολουθήσεις πιστά αν θέλεις να χάσεις αυτά τα περιττά κιλά που τόσο θέλεις να ξεφορτωθείς! Δεν πρέπει επουδενί να  παραλείψεις τις φάσεις 3 και 4 γιατί το πιθανότερο είναι ότι τα κιλά που θα έχεις χάσει θα τα ξαναπάρεις!(και σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλεις)

Που στηρίζεται αυτή η μέθοδος; Στην εναλλαγή πρωτεΐνης και λαχανικών από την 2η φάση. Στην 1η και 2η αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι δεν περιλαμβάνει φρούτα, λάδι και αλκοόλ.

Η πρώτη φάση της Δίαιτας Dukan ονομάζεται Επίθεση. Διαρκεί 5 έως και 10 ημέρες και χάνεις όχι μόνο πολλά κιλά, αλλά και γρήγορα. Σε αυτή την φάση μπορείς να καταναλώσεις μόνο καθαρή πρωτεΐνη. Ο στόχος; Το να μπορείς να αντιμετωπίσεις και να ελέγξεις την πείνα σου!

Στην δεύτερη φάση της Δίαιτας Dukan, που λέγεται Κρουαζιέρα, χάνεις όλα τα κιλά που έχεις βάλει στόχο να χάσεις. Αυτή η φάση διαρκεί μέχρι να πετύχεις  το στόχο σου. Το πρόγραμμα διατροφής σε αυτή την φάση που μπορείς να κάνεις είναι να τρως ή μόνο καθαρή πρωτεΐνη ή μόνο πρωτεΐνη και λαχανικά. 

H τρίτη φάση της Δίαιτας Dukan ονομάζεται Εδραίωση και έχει ως στόχο να διατηρήσεις τα κιλά που έχεις χάσει και να μην τα πάρεις πάλι. Μπορείς να προσθέσεις στην διατροφή σου: ψωμί, φρούτα, τυρί και μερικές τροφές που περιέχουν άμυλο.

Η τέταρτη φάση της Δίαιτας Dukan, λέγεται Σταθεροποίηση και στην ουσία αυτό που κάνει είναι να σε κάνει να ενσωματώσεις στο διατροφικό σου πρόγραμμα αυτό τοσύνολο από τους κανόνες που σου "επιβάλλει" αυτή η δίαιτα, και πρέπει να τις τηρήσεις για πάντα στην κυριολεξία! Αυτοί οι κανόνες θα σε βοηθήσουν να μην παραστρατήσεις και να πάρεις ξανά τα κιλά που έχεις χάσει. 

Τι πρέπει να κάνεις στη φάσης της Επίθεσης!

  • Έχεις το δικαίωμα να τρως όσο θέλεις από τις τροφές που σου επιτρέπονται.
  • Πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό.
  • Πρέπει να καταναλώνεις 1,5 κουτάλι της σούπας πίτουρο βρώμης.
  • Πρέπει να περπατάς το λιγότερο για  20 λεπτά (καθημερινά).
  • Εάν μετά από 5 ημέρες  δεν βλέπεις αποτέλεσμα, πρέπει να περάσεις στην επόμενη φάση.

Λαχανικά που επιτρέπονται στην Επίθεση:
Αγγούρι
Αγκινάρα
Κολοκύθι
Κουνουπίδι
Κρεμμύδι
Λάχανο
Μανιτάρια
Μαρούλι
Μελιτζάνα
Μπρόκολο
Πιπεριά
Πράσα
Ραδίκια

Σπαράγγια
Ραπανάκια
Σέλινο
Σπανάκι
 

Τι πρέπει να κάνεις στη  φάση της Εδραίωσης: 

Μπορείς ελεύθερα να τρως: 1 φρούτο την ημέρα και 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως (οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας)!

Είναι επιτρεπτά όλα τα φρούτα εκτός από: μπανάνες, κεράσια και αποξηραμένα φρούτα. 

Απόφυγε διακαώς το κατσικίσιο τυρί, το ροκφόρ και προτίμησε καλύτερα gouda.

2 μερίδες που να περιέχουν άμυλο ( 2 φορές την εβδομάδα) 

2 γεύματα με γλυκό και ποτό (2 μερίδες γλυκού και ποτό της αρέσκεία σου)

Απόφυγε το λευκό ρύζι και τις πατάτες (προτίμησε ολικής άλεσης)
 

Χοιρινό και αρνί (Μια φορά την εβδομάδα) 

Ημέρα καθαρής πρωτεΐνης (η ίδια ημέρα κάθε εβδομάδα)
 

Τι πρέπει να κάνεις στη φάση της Σταθεροποίησης 
Μπορείς να τρως ότι θέλεις για έξι ημέρες την εβδομάδα άλλα μια ημέρα θα πρέπει να τρως μόνο πρωτεΐνη. Το σημαντικό σε αυτή τη φάση είναι να έχεις μία συγκεκριμένη ημέρα!

Κατανάλωσε προϊόντα με λίγα λιπαρά
 

Πόσα κιλά μπορείς να χάσεις; 

Αν ακολουθήσεις την δίαιτα κατά γράμμα λένε πως μπορεί να χάσεις μέχρι και πέντε κιλά την πρώτη εβδομάδα. Από εκεί και πέρα θα χάνεις περίπου ένα- με ενάμιση κιλό την εβδομάδα. Μπορεί δηλαδή να χάσεις μέχρι και 10 κιλά σε έναν μήνα, ανάλογα φυσικά και τον μεταβολισμό σου. Πολλά έχουν ακουστεί γι'αυτή την δίαιτα. Κάποιοι την θεωρούν επικίνδυνη κι άλλοι θαυματουργή. Τα συμπεράσματα δικά σου!

Σου φάνηκε δύσκολη; Δες άλλη μια διάσημη δίαιτα: 

Paleo diet: Μόνο αν ζεις σε σπήλαιο γίνεται να μην την έχεις ακούσει!