Eπίπεδη κοιλιά; Αυτά είναι τα πιο αποτελεσματικά tips

Ακουλούθησε τα και θα "χάσεις"!
Eπίπεδη κοιλιά; Αυτά είναι τα πιο αποτελεσματικά tips



Μερικοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην συσσώρευση λίπους στην κοιλιά είναι η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, η κακή ψυχολογική κατάσταση και το άγχος! 

Υπάρχει όμως ο τρόπος να έχουμε επίπεδη κοιλιά και αυτός είναι η θέληση! 

Τα παρακάτω tips θα σου δώσουν το κίνητρο και θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το λίπος στην κοιλιά ανώδυνα και ευχάριστα.

1.    Μπες σε ένα πρόγραμμα! Το να ξεκινήσεις σωστή διατροφή δεν είναι δύσκολο ούτε ακατόρθωτο. Αρκεί να το θες και να καταλάβεις την σημασία της. Μπαίνοντας σε ένα πρόγραμμα δίαιτας που τα περιλαμβάνει όλα (ακόμα και λιχουδιές που περίμενες ότι δεν θα έτρωγες), όχι μόνο θα χάσεις κιλά, αλλά θα τα συντηρήσεις που είναι ακόμα πιο σημαντικό. Συμβουλέψου έναν διαιτολόγο - διατροφολόγο αποκλειστικά!

2.    Άρχισε να κινείσαι περισσότερο! Η αύξηση της σωματικής άσκησης θα σε βοηθήσει να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου άρα θα ‘’καις’’ θερμίδες ακόμα πιο εύκολα κάνοντας κάτι δημιουργικό! 

3.    Φάε αμύγδαλα! Τα μονοακόρεστα λιπαρά, έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην καύση του λίπους άρα και στην απώλεια λίπους στην κοιλιά. Ιδανικό σνακ για το απόγευμα ή το δεκατιανό μαζί με ένα φρούτο!

4.    Δες την βρώμη με άλλο μάτι! Λόγω των φυτικών ινών της και του κορεσμού που προκαλεί, αποτελεί ένα θρεπτικότατο πρωινό με γάλα, μέλι, κομματάκια μπανάνας και αμύγδαλα.

5.    Μείωσε το αλκοόλ. Εκτός από τις δωρεάν θερμίδες που ‘’σου δίνει’’ απλόχερα, στην κοιλιά σου θα συσσωρευθεί τόσο λίπος που δεν θα καταλάβεις από πού σου ήρθε!

6.    Φάε αβγά! Τα αβγά αποτελούν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, προκαλούν κορεσμό, δηλαδή χορταίνουμε πιο εύκολα, και καταπολεμούν την παχυσαρκία. 2 αβγά με σαλάτα, ελαιόλαδο και παξιμάδια αποτελούν ιδανικό βραδινό γεύμα.  

7.    Κάνε κοιλιακούς! Η επίπεδη κοιλιά θέλει λίγες θυσίες και μία από αυτές είναι να κάνεις κοιλιακούς καθημερινά. Οποιαδήποτε βέβαια μορφή άσκησης μπορεί να συμβάλει στην απώλεια κιλών άρα και λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Μαγικές τροφές που να καταπολεμούν λίπος σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος δεν υπάρχουν! Αυτό που θα βοηθήσει στην απώλεια κιλών άρα και λίπους είναι η σωστή διατροφή και η άσκηση. Τα σημεία τα οποία συσσωρεύεται το λίπος στον κάθε άνθρωπο είναι από τα πρώτα που ‘’θα δούμε’’ την απώλεια διότι είναι τα σημεία που έχουμε τις λιπoαποθήκες μας. Άρα σωστή διατροφή, άσκηση και καλή ψυχολογική κατάσταση είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για την οριστική απώλεια βάρους άρα και τοπικού λίπους.

Από τη διαιτολόγο - διατροφολόγο μας Βάσω Βαγιώτα  (vaso_vag@hotmail.com)

Δες πως θα καταλάβεις ότι η δίαιτα σου δεν λειτουργεί!