Πώς να αποκτήσεις σφιχτό δέρμα μετά τη δίαιτα

Απόκτησε το σώμα που πάντα επιθυμούσες!
Πώς να αποκτήσεις σφιχτό δέρμα μετά τη δίαιτα



Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσεις σφιχτό δέρμα μετά από μια δίαιτα, στην οποία έχασες αρκετά κιλά, με αποτέλεσμα το δέρμα σου να μαλακώσει και να «κρεμάσει» σε ορισμένα σημεία. Το ίδιο μπορεί να συμβεί στο δέρμα σου και μετά την εγκυμοσύνη.  Ακόμα κι αν έχεις χάσει τα κιλά που ήθελες και η ζυγαριά σου δείχνει πια το νoύμερο που σε ικανοποιεί, μπορεί το σώμα σου ακόμα να μη φαίνεται ωραίο. Πώς μπορείς να αποκτήσεις σφιχτό δέρμα για να τελειοποιήσεις το σώμα σου και να είσαι απόλυτα ευχαριστημένη με την εικόνα που αντικρίζεις στον καθρέφτη;

#1 Μην κάνεις δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη απώλεια κιλών. Είναι προτιμότερο να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα διατροφής που σου παρέχει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός σου, ενώ παράλληλα χάνεις το περιττό λίπος από το σώμα σου. Αν επιλέξεις να ακολουθήσεις μια από τις λεγόμενες δίαιτες- αστραπή, αφενός θα βλάψεις την υγεία σου και αφετέρου θα κάνεις κακό στο σώμα σου, γιατί το δέρμα σου θα χαλαρώσει πολύ και θα «κρεμάσει». Για να σου είναι πιο εύκολο να διορθώσεις το σώμα σου μετά τη δίαιτα, φρόντισε να επιλέξεις το σωστό πρόγραμμα διατροφής. Ακόμα κι αν έχεις γεννήσει πρόσφατα και προσπαθείς να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης, μην επιλέξεις να ακολουθήσεις μια δίαιτα που υπόσχεται γρήγορη απώλεια κιλών. Σε αυτή σου την προσπάθεια, ο χρόνος πρέπει να είναι φίλος σου.

#2 Οι συσφικτικές κρέμες σώματος είναι μια καλή και αποτελεσματική λύση για να αποκαταστήσεις τη χαλάρωση που έχει υποστεί το δέρμα σου μετά τη δίαιτα, ή την εγκυμοσύνη. Επέλεξε εκείνες με φυσικά βότανα, με αλόη βέρα και εκείνες που περιέχουν βιταμίνες Ε και Α. Αυτά είναι τα συστατικά που ενισχύουν το κολλαγόνο και την ελαστικότητα του δέρματος.

#3 Μην κάθεσαι πολύ στον ήλιο και απόφυγε όσο μπορείς τη ζέστη και το νερό της πισίνας, που περιέχει χλώριο. Αυτά τα τρία δε βοηθούν καθόλου το δέρμα σου, αντίθετα μπορεί να το χαλαρώσουν περισσότερο.

#4 Χρησιμοποίησε scrub σώματος για να βοηθήσεις το δέρμα σου να σφίξει. Οι επιστήμονες λένε ότι τα scrub ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα το δέρμα να αποκτά υγεία και ελαστικότητα. Χρησιμοποίησε ένα scrub στο μπάνιο δύο φορές την ημέρα, τρεις φορές την εβδομάδα και σε λίγο καιρό θα καταλάβεις τη διαφορά. Αν είσαι στην παραλία και κάνεις απαλό μασάζ στο σώμα σου με την άμμο, βοηθάει εξισου σε αυτή σου την προσπάθεια.

#5 Χρησιμοποίησε μια κρέμα κολλαγόνου, ειδική για το χαλαρό δέρμα. Μπορεί να κοστίζει λίγο παραπάνω από τις κανονικές κρέμες σώματος, αλλά είναι αποτελεσματική.

#6 Το μασάζ θα σε βοηθήσει πολύ, γι’ αυτό είναι καλό να κανονίσεις ορισμένες συνεδρίες. Αν κάνεις έστω μία φορά την εβδομάδα μασάζ στο κορμί σου, μέσα σε ένα μήνα κιόλας, θα δεις αποτέλεσμα.

#7 Το σπα βοηθάει επίσης πολύ. Όχι μόνο σε χαλαρώνει, αλλά έχει και πολλά οφέλη για το δέρμα σου.Μπορείς να βρεις διάφορες προσφορές online και να επωφεληθείς κανονίζοντας ορισμένες συνεδρίες. Οι ειδικοί που θα συναντήσεις εκεί θα σε καθοδηγήσουν και θα σου συστήσουν την καλύτερη και πιο αποτελεσματική θεραπεία για το δικό σου τύπο δέρματος.

#8 Κάνε προπόνηση με βάρη. Τα βάρη είναι η καλύτερη άσκηση για το σώμα και ο ιδανικότερος τρόπος για να αποκτήσεις σφριγηλό δέρμα. Γράψου σε ένα γυμναστήριο και συμβουλεύσου ένα γυμναστή, ώστε να σου προτείνει τις ιδανικές ασκήσεις και να σου δείξει τον σωστό τρόπο εκτέλεσής τους. Αν καταφέρεις να προσθέσεις τη γυμναστική αυτή στην καθημερινή σου ρουτίνα, αν επισκέπτεσαι το γυμναστήριο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, πολύ γρήγορα θα δεις το σώμα σου να αλλάζει και να δείχνει πιο σέξι και νεανικό.

#9 Ο σύμμαχός σου σε αυτή την προσπάθεια, εκτός όλως των άλλων που αναφέραμε, είναι το νερό. Πίνε όσο περισσότερο μπορείς. Φρόντισε να έχεις πάντοτε ένα μπουκαλάκι νερό δίπλα σου, για να μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου συνεχώς. Η ενυδάτωση του σώματος κάνει καλό και στο δέρμα σου, το οποίο φαίνεται πιο λαμπερό και υγιές.

#10 Να τρως ωμές τροφές. Είτε φρούτα, είτε λαχανικά, είτε sushi.

Δες εδώ τα φρούτα που πρέπει να τρως, αν θες να χάσεις κιλά.