Αβοκάντο: Το botox της φύσης (κι όμως έχει αποτέλεσμα)!

+ένα ωραιότατο ντιπ για τη σαλάτα σου!
Αβοκάντο: Το botox της φύσης (κι όμως έχει αποτέλεσμα)!



Ένα φρούτο πλούσιο σε καλά λιπαρά, βιταμίνη Ε και πλήθος αντιοξειδωτικών.  Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερίνη (LDL) και βελτιώνουν την καλή (ΗDL). Περιέχει ολεϊκό οξύ, λουτεΐνη, τοκοφερόλες, τα οποία προσφέρουν και αντικαρκινική προστασία. Βοηθάει στην καλή υγεία της καρδιάς και στη  ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Οι αντιγηραντικές και ενυδατικές του ιδιότητες το κατατάσσουν στα τρόφιμα που προσφέρουν ομορφιά και λάμψη στο δέρμα μας. Τρώτε αβοκάντο 3-4 φορές / εβδομάδα ως ενδιάμεσο σνακ ως ντιπ ή αντί για κάποιο φρούτο, δεν είναι επεξεργασμένο, είναι ένα φυσικό φρούτο γεμάτο θρεπτικά συστατικά.

Το αβοκάντο μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με ποικίλα τρόφιμα.

Αν θέλεις γλυκό, τότε πολτοποιείστε ½ ώριμο αβοκάντο, 1 μπανάνα, κακάο, μέλι και κανέλα και έχεις μία υπέροχη αλλά και πραγματικά διαιτητική σοκολατένια κρέμα.

Αν θέλεις ένα ωραίο ντιπ για την πράσινη σαλάτα σου, τότε ανακάτεψε 1 αβοκάντο με γιαούρτι, μουστάρδα, ξύδι και μυρωδικά που σου αρέσουν και έχεις την καλύτερη μαγιονέζα με πολλές θρεπτικές και αδυνατιστικές ιδιότητες!

Αναστασία Κόκκαλη
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Αριστοτέλους 8, Θεσσαλονίκη
Τηλ 2310 224627

anastasiakokkali@hotmail.com
Δες ΕΔΩ τα χειρότερα tips για να χάσεις βάρος.