Χείλη; Μάθε να τα περιποιείσαι σωστά!

Ήρθε η ώρα να τους δώσεις τη φροντίδα που χρειάζονται...



Αν περιποιείσαι καθημερινά το πρόσωπο και το δέρμα σου κι αν γνωρίζεις πως πρέπει να δίνεις την κατάλληλη φροντίδα στο δέρμα σου, σύμφωνα πάντα με την ποιότητά του, την ηλικία και τις ανάγκες του,για να το διατηρείς όμορφο και λαμπερό,  τότε δεν πρέπει να ξεχνάς και τα υπόλοιπα σημεία του προσώπου σου. Όπως τα χείλη! Κι αυτά χρειάζονται περιποίηση για να φαίνονται υγιή, μαλακά και ζουμερά!

Το δέρμα των χειλιών σου είναι πολύ λεπτό κι αυτό το κάνει πολύ ευαίσθητο. Όσο μεγαλώνεις, τα χείλη σου γίνονται μικρότερα, πιο ξηρά και χάνουν το νεανικό χρώμα τους. Γι’ αυτό, αν θες να έχεις ένα όμορφο στόμα, πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στα χείλη σου! Άλλωστε τα χείλη και το χαμόγελο, είναι από τα πρώτα πράγματα που προσέχει κάποιος επάνω μας!

Ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω:

Ένας από τους βασικότερους λόγους που τα χείλη σου είναι ξηρά, είναι γιατί δεν πίνεις πολύ νερό. Ένας άλλος παράγοντας που τα κάνει να χάνουν τη φρεσκάδα τους, είναι το στρες. Και τα δύο έχουν άμεση σχέση με το σώμα και τον οργανισμό σου. Γι’ αυτό πρωταρχικό σου μέλημα είναι η ενυδάτωση του οργανισμού! Κι αυτό δε σημαίνει να πίνεις μόνο νερό. Το τσάι, τα φρούτα και τα λαχανικά επίσης βοηθούν στην ενυδάτωση! Θα καταλάβεις ότι είσαι σε καλό στάδιο, όταν δεις τα χείλη σου πιο υγιή (κι αν τα ούρα σου έχουν διάφανη προς αχνή κίτρινη απόχρωση).

Όλη η αλήθεια για το ενυδατικό lipstick σου:

Ακόμα κι αν είσαι συνέχεις με ένα lipstick στο χέρι, δεν είναι αρκετό! Παρόλο που διατηρεί την υγρασία που χρειάζονται τα χείλη σου, δεν ενυδατώνει το εσωτερικό των χειλιών. Αν δε το lipstick που χρησιμοποιείς έχει μενθόλη (άρωμα μέντας) ή καμφορά, καλύτερα να πάψεις να το χρησιμοποιείς. Γιατί περισσότερο αφυδατώνει, παρά ενυδατώνει τα χείλη σου. Αντί για το κλασικό lipstick, διάλεξε ένα κρεμώδες ή ένα σε πιο υγρή μορφή, με συστατικά που διατηρούν το PH των χειλιών (τέτοια είναι το υαλουρονικό οξύ και το σκουαλένιο). Μπορείς να χρησιμοποιείς την κρέμα ματιών σου και για τα χείλη! Το ήξερες; Άπλωσε λίγη ποσότητα πρωί και βράδυ και θα δεις μεγάλη διαφορά!

Απολέπιση:

Είναι σημαντικό να αφαιρείς σωστά το κατεστραμμένο δέρμα από τα χείλη σου. Στην αρχή, βάλε ένα lip balm και στη συνέχεια, πάρε μια μαλακή οδοντόβουρτσα και με απαλές κινήσεις ξεκίνα να τρίβεις τα χείλη σου. Ένας άλλος τρόπος είνασι να χρησιμοποιήσεις καστανή ζάχαρη και να κάνεις απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σου. Αυτό λειτουργεί σαν scrub. Ξέπλυνε καλά τα χείλη σου με άφθονο νερό και ύστερα βάλε πάλι lip balm. Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται 1 φορά την εβδομάδα. Όχι πιο συχνά!

Προστασία κάτω από τον ήλιο:

Αγόρασε ένα balm ή ένα lipstick με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 15. Αν η κρέμα των ματιών σου έχει δείκτη προστασίας, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και στα χείλη σου!