Όσκαρ: Κι όμως! Υπάρχουν έξι ηθοποιοί που έχουν κερδίσει και Όσκαρ και Χρυσό Βατόμουρο

Ανάμεσα σε αυτούς και ο εκπληκτικός Roberto Benigni!



Μια μέρα πριν τη μεγάλη γιορτή των Όσκαρ, διοργανώνεται η όχι και τόσο λαμπερή, αλλά σίγουρα αστεία, απονομή των Χρυσών Βατόμουρων. Δεν μαζεύει όλους τους σταρ, ούτε τόσους φωτογράφους, ούτε εμφανίσεις που συζητιούνται, έχει σίγουρα όμως την πλάκα της. Ακόμα περισσότερη πλάκα βέβαια, έχει όταν οι ηθοποιοί που κερδίζουν το Razzie έχουν βραβευθεί και από την Ακαδημία. Ιδού μερικοί "παθόντες"!

LAURENCE OLIVIER
Τι κι αν θεωρείται ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς του 20ου αιώνα; Τι κι αν έχει παίξει στις ταινίες Wuthering Heights, Pride and Prejudice, Othello, Rebecca, Henry V, Richard III, Romeo & Juliet και Spartacus; Τι κι αν κέρδισε Όσκαρ Α' Ανδρικού στην ταινία Hamlet το 1948; Το 1980 έβαλε στο ράφι του κι ένα Χρυσό Βατόμουρο Β' Ανδρικού για την ερμηνεία του στο The Jazz Singer.  

LIZA MINNELLI
To 1987, η βραβευμένη με Όσκαρ Α' Γυναικείου στο Cabaret (1972), Liza Minelli, παρέλαβε ένα νοστιμότατο Βατόμουρο για την ερμηνεία της στην ταινία Rent-a-Cop, στο πλευρό του Burt Reynolds. Την ίδια τύχη είχε δυστυχώς η ταινία και στις αίθουσες, κόβοντας μόλις $300,000 σε εισιτήρια.

 

KEVIN COSTNER
Τρεις φορές νικητής (για τις ταινίες  Prince of Thieves, The Postman, και Wyatt Earp) και επτά φορές υποψήφιος για Razzie, αυτό που δεν θυμόμασταν ήταν πότε τελικά κέρδισε το Όσκαρ. Η απορία ελύθη. Έτος 1990 και ο Costner κερδίζει Όσκαρ Α΄ Ανδρικού για το ρόλο του στο Dances with Wolves.

 

ROBERTO BENIGNI
Και ποιος δεν θυμάται την εκπληκτική του ερμηνεία στο  Life Is Beautiful; Η Ακαδημία συγκινημένη τον τίμησε με Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου το 1999. 13 χρόνια μετά, ποιος θα περίμενε ότι παίζοντας τον Pinocchio, θα κέρδιζε και Χρυσό Βατόμουρο;

HALLE BERRY
Δεν μπορείς να ανακαλέσεις την πιο επιτυχημένη στιγμή στην καριέρα της; Ταινία Monster’s Ball και Οσκαρ Α' Γυναικείου παρακαλώ, για την ερμηνεία της. Όσο για το Razzie της, το παρέλαβε το 2004, παίζοντας την Catwoman.

SANDRA BULLOCK
Η αγαπημένη των Αμερικανών Sandra, προτάθηκε το 2010 για Χειρότερη Ηθοποιός της Χρονιάς, έπειτα από τη συμμετοχή της στο All About Steve. Υποσχέθηκε πώς αν ήταν τόσο άτυχη και το κέρδιζε, θα πήγαινε αυτοπροσώπως να το παραλάβει. Όπως και έγινε! Σε ό,τι αφορά στο Όσκαρ, το κέρδισε (σα να της το χρωστούσε η μοίρα) για την ταινία The Blind Side. 

Δες εδώ το λόγο της Sandra κατά την παραλαβή του Razzie της.
 

Δες εδώ τις καλύτερες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί των προηγούμενων τελετών απονομής των Όσκαρ.