Γιατί είμαι πιο happy τώρα που έκλεισα τα 29! (Tι μαθήματα πήρα!)

Έχω ακόμα ένα χρόνο μέχρι τα 30! Lol!
Γιατί είμαι πιο happy τώρα που έκλεισα τα 29! (Tι μαθήματα πήρα!)



Πάντα είχα στο μυαλό μου πως μέχρι τα 30 θα τα έχω κάνει όλα. Θα έχω βρει τη δουλειά των ονείρων μου, θα έχω πάρει  κάμπριο αμάξι (επηρεασμένη από τις Barbie), θα παίρνω πολλά λεφτά, θα κάνω fabulous διακοπές, θα έχω σύντροφο, φίλες, σπίτι. Παιδιάστικες σκέψεις. Δεν είχα εστιάσει ούτε λίγο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου. Δεν είχα βάλει μέσα τον εαυτό μου. Ότι ήθελα να γίνω καλύτερη. Το κατάλαβα στο μετέπειτα!

Καθώς μεγάλωνα γινόμουν όλο και πιο ανέμελη, πιο YOLO για την ακρίβεια. Εκεί γύρω στα 27,28 και 29 τα πράγματα άλλαξαν στα ξαφνικά. Μια σειρά από απρόοπτα γεγονότα (επαγγελματικά-φιλικά-ερωτικά-οικονομικά-οικογενειακά) με έκαναν να την δω αλλιώς. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως όλα γίνονται για καλό. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις την στιγμή που γίνονται, γιατί εκείνη τη στιγμή το μόνο που σε νοιάζει είναι ότι νιώθεις unhappy, όταν περάσει ο καιρός θα διαπιστώσεις πόσο μακρυά ήταν όλη αυτή η δυσάρεστη κατάσταση αλλά και πόσα μαθήματα πήρες από όλα αυτά. 

1. Δοκίμασα πολλά είδη γυμναστικής: Τρέξιμο (δεν είχα ανάσες), cross fit (πρήστηκα), αερόβια προγράμματα (βαρέθηκα)...μέχρι που τυχαία ανακάλυψα την yoga. Και εν τέλει καταστάλαξα ότι μου αρέσει. (Βασικά έχω πάθει εμμονή!) Και να σου πω και κάτι; Με έχει βοηθήσει γενικότερα σε όλα. όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά. Η Yoga σε μαθαίνει να έχεις υπομονή στη ζωή σου, όρια και να επιμένεις μέχρι να πετύχεις. 

2. Οι φίλοι δεν είναι για όλα. Δεν μπορείς να απαιτείς να είναι σε όλα αποίκω. Ο καθένας έχει τη ζωή του και για κανέναν δεν είσαι προτεραιότητα. Αυτό συνέβαινε μέχρι το Λύκειο που οι φίλοι μας ήταν η οικογένειά μας επειδή μας την έσπαγαν οι δικοί μας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε αδελφικούς φίλους που όταν τους χρειαστούμε θα τρέξουν. Απλά σε αυτή την ηλικία μαθαίνεις να στηρίζεσαι πιο πολύ στον εαυτό σου. 

3. Σύντροφοι-σχέσεις-one night stand-φλερτ!
Όλο αυτό το πακετάκι είναι κάτι που σου τρώει ενέργεια. Έως τώρα έχεις αναλωθεί σε ανάλαφρες σχέσεις και έχεις ζήσει τη ζωή σου, έχεις γνωρίσεις διαφορετικούς χαρακτήρες, έχεις φλερτάρει και έχεις μείνει μέχρι εκεί απλά για να πάρεις επιβεβαίωση, έχεις κάνει και κάτι επιπόλαιες κινήσεις είτε από αντίδραση είτε επειδή δεν το σκέφτηκες και πολύ γιατί ήσουν στη φάση σου. Το σίγουρο είναι ότι δεν θέλεις να μείνεις για πάντα Yolo αλλά ψαχνεις το άλλο σου μισό. Ας το πούμε ρομαντικά. Ή πιο απλά αυτόν που μαζί θα είστε και φίλοι και εραστές και οικογένεια και όλα. Σπάνιο αλλά υπάρχει.

4. Δουλειά-απόρριψη-εκμετάλλευση-δημιουργικότητα-μπλακάουτ-αναθεώρηση-ενθουσιασμός!
Όλα αυτά σου συμβαίνουν ακόμα και αν κάνεις αυτό που ονειρευόσουν. Ακόμα και αν η ζωή σε οδήγησε με περίεργο τρόπο εκεί που πάντα ήθελες. Δεν έχει σημασία. Ή θα έχεις full δημιουργικότητα ή θα βαλτώνεις και θα θέλεις να τα παρατήσεις όλα. Ή θα παίρνεις ενέργεια απο αυτό που κάνεις ή θα το κάνεις από αγγαρεία. Ή θα σε γεμίζει ή θα νιώθεις άδεια. Αυτό που κάνεις και γουστάρεις σε γεμίζει με ακραία συναισθήματα. 

5. Δεν είναι κακό να μένεις και μόνη σου. Να απομονώνεσαι. Να προσπαθείς να τα βρεις με τον εαυτό σου. 
Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Αν δεν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου δεν θα μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που ζητάς στη ζωή σου σε όλους τους τομείς και δεν θα μπορείς να το τραβήξεις προς τα εσένα. Θα είσαι στα χαμένα και δεν θα μπορείς να εστιάσεις στον πραγματικό σου στόχο. Γι΄αυτό μην απορείς αν σου συμβαίνουν όλο ατυχίες. Τις τραβάς εσύ γιατί δεν ξέρεις που πρέπει να επικεντρωθείς. 

6. Δεν πρέπει να θυμώνεις με κανέναν. Ο καθένας έρχεται στη ζωή σου για ένα σκοπό. Για να σου μάθει κάτι. Για να σε πάει μπροστά. Ακόμα και για καλό να ην εμφανίστηκε στη ζωή σου εσύ εν τέλει κάτι έμαθες από αυτόν. Γι΄αυτό μην κρατάς κακία σε κανέναν. Είναι αρνητική ενέργεια για εσένα. Κρατάς τον θυμό μέσα σου και σε μπλοκάρει. Δεν σε εξελίσσει. Από κάθε κατάσταση μάθε πως να βγαίνεις κερδισμένη!

Αυτά μέχρι τα 29. Σε ένα χρόνο από τώρα θα έχω μάθει και άλλα.

Δες και μια σουρεάλ εμπειρία που είχα στα 29 μου χρόνια! Έχει την πλάκα της!