Τατουάζ: 10 tips που πρέπει να σκεφτείς σοβαρά πριν το κάνεις!

ΟΚ, ωραίο το τατουάζ αλλά πόσο sure είσαι πως ξέρεις τα πάντα;
Τατουάζ: 10 tips που πρέπει να σκεφτείς σοβαρά πριν το κάνεις!



Ένα καλοφτιαγμένο και περιποιημένο τατουάζ μπορεί να είναι ένα πραγματικό στολίδι στο κορμί σου.. αλλά ένα πρόχειρο τατουάζ μπορεί να σε οδηγήσει σε μπελάδες. 

Δες παρακάτω τα 10 πιο βασικά βήματα που πρέπει να ξέρεις πριν αποφασίσεις να κάτσεις στην καρέκλα για το πρώτο σου τατουάζ. Από το κατάλληλο μαγαζί ή καλλιτέχνη μέχρι και να διαλέξεις το κατάλληλο σχέδιο, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές για να είσαι απόλυτα προετοιμασμένος!

Κάνε την έρευνα σου

Οκ, αποφάσισες λοιπόν να κάνεις τατουάζ. Πάντα μέσα σου ήθελες να κάνεις αλλά ποτέ δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή..  Οπότε τι κάνεις τώρα;! Τρέχεις στο κοντινότερο κατάστημα; Φυσικά και όχι. Πρώτα κάνεις την έρευνα σου! Αρχικά πρέπει να βρεις το κατάλληλο μαγαζί με τον σωστό καλλιτέχνη. Όσον αφορά το μαγαζί που θα επιλέξεις πρέπει οπωσδήποτε να είναι καθαρό και να τηρεί τους κανόνες υγιεινής. Δεν θέλεις να «τρυπηθείς» σε ένα βρώμικο υπόγειο με τον χειρότερο φωτισμό που μπορεί να υπάρχει!

Όσο πιο καθαρό είναι το μαγαζί, τόσο λιγότερο μειώνεις τις πιθανότητες να αποκτήσεις κάποια μόλυνση στο δέρμα σου ή οτιδήποτε χειρότερο.  Το επόμενο που πρέπει φυσικά να προσέξεις είναι ο σωστός καλλιτέχνης. Τσέκαρε προηγούμενες δουλειές του και βρες ένα στυλ που σου αρέσει και ταιριάζει στην ιδέα που έχεις στο μυαλό σου. Μην κατασταλάξεις με το πρώτο στυλ που θα δεις, κάνε έρευνα και τσέκαρε σχέδια από διάφορα μαγαζιά μέχρι να βρεις τον καλλιτέχνη που είναι ο καταλληλότερος για σένα.

Σκέψου μακροπρόθεσμα

Αν ρωτούσες τον 13χρονο εαυτό σου τι τατουάζ θα ήθελες να κάνεις, το πιο πιθανόν είναι να είναι κάποιο σχέδιο που τώρα δεν θα ήθελες να κάνεις με τίποτα. Οπότε ανεξαρτήτως ηλικίας, σκέψου μακροπρόθεσμα το σχέδιο που θα επιλέξεις. Είναι κάτι που θα σε κάνει χαρούμενο να το φοράς πάνω στο κορμί σου σε 5 χρόνια από τώρα;  Σε 25;

Ένα σχέδιο χωρίς ηλικία θα διατηρηθεί στον χρόνο πολύ καλύτερα από κάτι πιο προσωρινό. Το να αναγκαστείς στο μέλλον να καλύψεις το τατουάζ σου επειδή ντρέπεσαι όταν το κοιτάς δεν είναι ούτε ωραίο αλλά ούτε και οικονομικό. Επέλεξε κάτι που θα είναι πάντα οικείο με εσένα και που πάντα θα το κοιτάς και θα χαίρεσαι, επειδή θα είναι εκεί για πάντα!

Γίνε ανοιχτόμυαλος

Ο καλλιτέχνης που επέλεξες ξέρει πολλά περισσότερα από σένα στο συγκεκριμένο κομμάτι. Η δουλειά του είναι να σχεδιάζει πάνω στο ανθρώπινο δέρμα και να γνωρίζει τι σου ταιριάζει και τι όχι. Αν σου πει κάτι που δεν του αρέσει τότε το καλύτερο είναι να τον ακούσεις και αναλόγως πράττεις. Αν δεν σου αρέσει η συμβουλή του, δεν σε αναγκάζει κανένας να την δεχτείς, αλλά να θυμάσαι πως η προτεραιότητα του καλλιτέχνη είναι να να σου δώσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και όχι κάτι μέτριο. Αν έρθετε σε διαφωνία τότε μπορείς πάντα να βρεις κάποιον άλλον αλλά ποτέ δεν είναι κακό να λαμβάνεις υπόψη σου συμβουλές από επαγγελματίες.

Διάβασε τα υπόλοιπα βήματα στο Manslife.gr...