Oscar Night: Νιώσε σαν celebrity στο σπίτι σου

Θυμάσαι πού έκρυψες εκείνο το κόκκινο χαλί;



Επιτέλους, σε λίγες μέρες θα έχεις την ευκαιρία να διοργανώσεις στο σπίτι σου τη βραδιά Όσκαρ που πάντα ήθελες να ζήσεις! Ήρθε η στιγμή για να οργανώσεις το απόλυτο «Oscar Night». Μια βραδιά που οι σινεφίλ φίλοι σου θα συζητάνε για πολύ καιρό. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες. 

Το dress-code και το κόκκινο χαλί

Καταρχήν, κάνε σαφές σε όλους τους καλεσμένους σου ότι πρέπει να είναι καλοντυμένοι αλλιώς είτε θα τους ρίξεις πόρτα είτε πολύ απλά θα είναι fun breakers. Κοστούμια, παπιγιόν, τουαλέτες, ταγιέρ, μαργαριτάρια και γουναρικά είναι όλα ευπρόσδεκτα. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι είναι η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς οπότε όλα επιτρέπονται. Αν είναι εύκολο να βρεις και ένα κόκκινο χαλί για να το ρίξεις στην είσοδο, ακόμα καλύτερα. Δώσε και στη μικρή σου ξαδέρφη 20 ευρώ και παρακάλεσε την να σταθεί στην πόρτα και να βγάζει φωτογραφίες τους καλεσμένους. Να είσαι σίγουρη ότι θα νιώσουν σαν σταρ του Hollywood. Ή στη χειρότερη περίπτωση να σε κοροϊδέψουν. 

To menu 

Φυσικά, το menu δεν θα μπορούσε να είναι ό,τι και ό,τι. Μην αγχώνεσαι, όμως, ότι θα χρειαστεί να ξοδέψεις μια περιουσία για να φας με τους φίλους σου. Το menu μπορεί να είναι και μαϊμού gourmet, αρκεί να κάνεις το κατάλληλο στήσιμο. Και αντί για σαμπάνια μπορείς να ανοίξεις ανθρακούχο κρασί. Λες και θα σου πει κανείς γιατί δεν έφερες moet. Άλλωστε, το όλο concept όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο κιτς και στο πνεύμα της αποκριάς οπότε κανείς δεν θα σε παρεξηγήσει.

H μουσική

Επειδή η βραδιά προβλέπεται μεγάλη και δεν είναι δυνατόν να βλέπετε επί 8 ώρες τηλεόραση φρόντισε να έχεις φτιάξει ένα καλό κινηματογραφικό playlist εμπνευσμένο από υπέροχες οσκαρικές ταινίες.

Οι προβλέψεις

Κάτι που συνηθίζουμε να κάνουμε κάθε φορά που μαζευόμαστε σε ένα σπίτι είτε για Eurovision, είτε για Όσκαρ είναι να παίζουμε στοίχημα. Ο κερδισμένος έχει προνόμια όπως απαλλαγή από τις δουλειές του σπιτιού κλπ.  

Τα παιχνίδια 

Και επειδή όπως είπαμε δεν γίνεται να βλέπετε όλη την ώρα τηλεόραση, αν δεν έχετε σκοπό να στήσετε γλέντι μπορείτε εναλλακτικά να παίξετε παιχνίδια με κινηματογραφικό θέμα. Μία ιδέα είναι η παντομίμα αλλά υπάρχουν ένα σωρό επιτραπέζια αλλά και on-line trivia με κινηματογραφικό θέμα.  

Κάντε  τη δική σας απονομή

Μπορεί να σου φανεί λίγο γραφικό (που είναι) αλλά, είπαμε, αν θες η βραδιά σου να είναι υπερπαραγωγή και να μείνει αξέχαστη ίσως να χρειαστεί να απονείμεις τίτλους και στους καλεσμένους σου. Οργάνωσε εκείνη την ώρα μία μυστική ψηφοφορία και μοίρασε τα δικά σου Όσκαρ στους φίλους σου. Όσκαρ σέξι εμφάνισης, χαμόγελου, μαλλιού, διασκεδαστικού καλεσμένου κλπ. Σου φαίνεται υπερβολικό; Εδώ που τα λέμε είναι λίγο…

Εμείς δεν έχουμε παρά να σου ευχηθούμε Καλή διασκέδαση!