Πρησμένα πόδια: Τέλος στα πρησμένα πόδια!

3 tips για να είσαι άνετη με τα sexy ψηλοτάκουνα σου!
Πρησμένα πόδια: Τέλος στα πρησμένα πόδια!



Το μόνο που θέλεις είναι επιστρέψεις σπίτι, να πετάξεις τα παπούτσια μακριά και να βάλεις τα πόδια σου κάπου μαλακά. Αχ, γνώριμο το σκηνικό! 

Οι πιο συχνές αιτίες κυμαίνονται ανάμεσα στο κακό κυκλοφορικό, την κατακράτηση υγρών λόγω αλατιού, τα στενά παπούτσια, την καθιστική ζωή ή απλά την κούραση και την ορθοστασία.

Υπάρχουν τρόποι να απαλλαγείς και να μπορέσεις να φορέσεις τα ψηλοτάκουνα σου χωρίς να υποφέρεις. Όμως, έχε υπόψη αν υποφέρεις συνεχώς από το συγκεκριμένο πρόβλημα, καλό θα ήταν να επισκεφθεις έναν αγγειολόγο.

1. Πάγος

Ο πάγος κάνει θαύματα αυτήν την περίπτωση. Γι αυτό φρόντισε να υπάρχει πάντα ένα μπουκάλι με νερό παγωμένο στην κατάψυξη του ψυγείου. Για παράδειγμα, αν πονάει το πέλμα σου, βάζεις το παγωμένο μπουκάλι σε μια σακουλίτσα -να μην στάζουν τα νερά που θα ξεπαγώνουν και το ακουμπάς στο πάτωμα, και τρίβεις πάνω κάτω τα πέλματα σου για να ξεπονέσουν. Εναλλακτικά, προτίμησε μια παγοκύστη ή αν δεν έχεις ή δεν μπορείς να περιμένεις να παγώσει τοποθετείς μια καθαρή βρεγμένη πετσέτα κουζίνας στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά και έπειτα την τοποθετείς πάνω στο πόδι σου.

2. Μαξιλάρια

Τοποθετείς μαξιλάρια το ένα πάνω στο άλλο και στην κορυφή ακουμπάς τα πόδια σου. Τι πιο προφανές! Αν δεν έχεις μαξιλάρια, βάλε τα στην πλάτη του καναπέ επάνω. Ιδανικά. Καλό θα ήταν να έχεις ένα μεγάλο σκληρό μαξιλάρι στο κρεββάτι σου που θα το βάζεις ενδιάμεσα με παράλληλη φορά ανάμεσα στα πόδια σου, ώστε να είσαι αναπαυτικά. Έτσι, το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα, ενώ ξεκουράζεσαι.

3. Διέγερση της κυκλοφορίας

Η κανέλλα και η μέντα είναι φυσικά διεγερτικά της κυκλοφορίας του αίματος. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις τοπικά είτε με τη μορφή σπρέι είτε ελαίου επάλειψης.

Για το αφέψημα: βράζεις μισό λίτρο νερό με 2 μεγάλες κουταλιές τη σούπας αποξηραμένη μέντα ή κανέλλας σε σκόνη Το αφήνεις να κρυώσει, συρώνεις και το τοποθετείς σε ένα μπουκαλάκι βαποριζατέρ. To διατηρείς στο ψυγείο για 1 εβδομάδα και το χρησιμοποιείς πάντα κρύο! Η μέντα έχει καταπραϋντικές ιδιότητες, ενώ χαρίζει μια κρύα αίσθηση στα πόδια καθώς διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

Για το έλαιο επάλειψης: σε ένα βάζο με μισό λίτρο λάδι βάζεις μέσα μερικά ξύλλα κανέλλας ή μέντα αποξηραμένη. Το ανοίγεις μετά από τρεις εβδομάδες και χρησιμοποιείς τοπικά σαν αλοιφή.