10 συνήθειες σε παχαίνουν! Και δεν το ήξερες....

Μην τις αφήσεις να σταθούν εμπόδιο στην προσπάθεια που κάνεις να χάσεις κιλά!
10 συνήθειες σε παχαίνουν! Και δεν το ήξερες....



 Τις περισσότερες από αυτές δεν τις είχες ενδεχομένως καν φανταστεί και υπολογίσει! Δες ποιες είναι και λάβε τα μέτρα σου:

1. Το άγχος είναι ο νούμερο ένα ανασταλτικός παράγοντας στην απώλεια βάρους. Πολλές φορές, δεν μπορείς να το ελέγξεις. Πόσω μάλλον όταν η καθημερινότητά σου είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου. Μήπως θα έπρεπε όμως να κάνεις έστω την προσπάθεια να το περιορίσεις; Δεν θα κάνεις καλό μόνο στην υγεία σου, αλλά και στο σώμα σου. Όταν είμαστε αγχωμένοι, προσφεύγουμε στις πιο λάθος επιλογές. Το ίδιο συμβαίνει και με το φαγητό. Επιλέγουμε το γρήγορο, το εύκολο και τελικά το πιο ανθυγιεινό ή παχυντικό. Το άγχος επίσης αποθηκεύει λίπος στο κορμί, σου δημιουργεί το αίσθημα της πείνας και δεν σε βοηθάει να χορτάσεις εύκολα, με αποτέλεσμα να τρως περισσότερο.

2. Αν δεν κοιμάσαι αρκετές ώρες και αν δεν βοηθάς τον οργανισμό σου να ξεκουραστεί, αναγκαστικά καταφεύγεις στην εύκολη λύση, τον καφέ! Αναζητάς ενέργεια και κάτι να σε «ξυπνήσει», αλλά τελικά η επιλογή αυτή δεν είναι και η καλύτερη. Ειδικά αν πίνεις τον καφέ σου με ζάχαρη κι αν ο ένας καφές δεν σου είναι ποτέ αρκετός, τότε η ζάχαρη που δίνεις στον οργανισμό σου για να λειτουργήσει καλύτερα, εμποδίζει την απώλεια βάρους στο κορμί σου. Γι’ αυτό προσπάθησε να κοιμάσαι αρκετές ώρες, ώστε να είσαι ξεκούραστη κι επέλεξε να γεμίζεις τις αποθήκες του σώματός σου με ενέργεια, κάνοντας πιο υγιεινές επιλογές. Το πράσινο τσάι, είναι μια καλή εναλλακτική.

3. Στον ελεύθερό σου χρόνο, αράζεις στον καναπέ σου, αντί να πας μια βόλτα, να βγεις έξω να περπατήσεις, να κάνεις ένα χόμπι ή να πας γυμναστήριο. Δραστηριοποιήσου λίγο, πρόσθεσε μία μορφής άσκηση στην καθημερινή σου ρουτίνα και θα δεις ότι η γυμναστική θα σε βοηθήσει να είσαι πιο χαρούμενη, να χαλαρώσεις από το άγχος και την πίεση και να φτάσεις γρηγορότερα στο αποτέλεσμα που ζητάς να δεις στο σώμα σου.

4. Όταν τρως, σταμάτα οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Μη μιλάς στο τηλέφωνο, μη γράφεις στον υπολογιστή, μη διαβάζεις βιβλίο. Γιατί ο εγκέφαλός σου, απασχολούμενος και με άλλα, δεν δίνει την εντολή στο στομάχι ότι έχεις χορτάσει, με αποτέλεσμα να τρως περισσότερο.

5. Αν επιλέξεις να φας σαλάτα για βραδινό, απέφυγε τα παχυντικά dressing. Προτίμησε λίγο ελαιόλαδο, ξύδι ή μπαλσάμικο. Θα χορτάσεις και δεν θα προσθέσεις περιττές θερμίδες στον οργανισμό σου.

6. Περιόρισε όσο γίνεται τις εξόδους για φαγητό. Προτίμησε να τρως σπίτι σου. Τα εστιατόρια είναι μεγάλη παγίδα για κάποιον που κάνει δίατα, γιατί συνήθως μπαίνει στον πειρασμό να δοκιμάσει ό,τι υπάρχει πάνω στο τραπέζι.

7. Να τρως φρούτα, αλλά με μέτρο. Κι αυτά περιέχουν ζάχαρη! Μην τρως για παράδειγμα πολλές μπανάνες, ή πολύ καρπούζι. Φάε μία φορά την ημέρα 1 φρούτο, σαν δεκατιανό.

8. Μη ξεχνάς να πίνεις νερό. Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα!

9. Απέφυγε τα αναψυκτικά διαίτης. Το ότι δεν παχαίνουν και μπορείς να τα συμπεριλάβεις στη δίαιτά σου, είναι μύθος!

10. Τρως δημητριακά με γάλα για πρωινό ή ψωμί με μέλι ή μαρμελάδα; Μην το κάνεις κάθε μέρα! Προσπάθησε το πρωινό σου γεύμα να βασίζεται κυρίως στην πρωτεΐνη.