Εδώ και 5 περίπου ημέρες, όλο το Internet έχει «πιαστεί» από δυο λέξεις: Pokemon Go. Και επειδή εμείς εδώ στο FollowMe αρχίσαμε τις απορίες για το τι είναι αυτό ακριβώς, μάθαμε και σας τα λέμε.
Κοιτάξτε πως έχει η κατάσταση. Θα σας γυρίσουμε πίσω στο μακρινό 2001, όταν το Star πρόβαλλε το δημοφιλές ιαπωνικό cartoon, Pokemon. Η λέξη Pokemon προέρχεται από τις λέξεις Pocket και Monster. Στο cartoon, παιδάκια έβρισκαν τα συμπαθέστατα τερατάκια στην φύση και τα αιχμαλώτιζαν μέσα σε μπάλες, ενώ τα εκπαίδευαν και εκείνα με την σειρά τους δυνάμωναν, αλλάζοντας και τις ικανότητές τους.
Όλα αυτά πέρασαν στην ιστορία, ωστόσο 15 χρόνια μετά η εταιρεία Niantic είχε μια ιδέα που θα την κάνει αφενός πάμπλουτη και αφετέρου το start-up του… αιώνα. Γιατί λάνσαρε ένα app που μετατρέπει τον καθένα μας σε κυνηγό Pokemon.
Η εφαρμογή Pokemon Go (η οποία επίσημα δεν έχει έρθει ακόμη στην Ευρώπη) μετατρέπει την γειτονιά μας, κάθε χώρο που κινούμαστε και γενικά τα πάντα σε μια πίστα που αναζητάμε Pokemon!
Όχι, δεν είναι πλάκα. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να κατεβάσει την εφαρμογή, να ανοίξει το GPS του και αυτό ήταν. Τα πράγματα μπορεί να φαίνονται διασκεδαστικά, ωστόσο μόνο έτσι δεν είναι γιατί πολύ γρήγορα η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου.
Στις ΗΠΑ μια γυναίκα έλαβε ειδοποίηση πως έχει κοντά της ένα Pokemon και ανακάλυψε… πτώμα (!), αρκετοί έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους επειδή εμφανίζεται κάποιο Pokemon στο γραφείο τους ενώ η Αστυνομία σε αρκετές Πολιτείες είναι σε εγρήγορση καθώς οι χρήστες μπαίνουν στα πιο πιθανά και απίθανα μέρη για να πιάσουν ένα τερατάκι!
Ήδη έχει εκδοθεί οδηγία που προειδοποιεί τους χρήστες να μην βγαίνουν αργά τη νύχτα σε κακόφημες γειτονιές για χάρη του παιχνιδιού ενώ κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη για το τι μπορεί να συμβεί.
Περιμένετε, έχει και χειρότερο όμως. Τα επίπεδα ρεαλισμού είναι τόσο μεγάλα, που τα «γυμναστήρια» των Pokemon για να εκπαιδευτούν γίνονται και αυτά τυχαία. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως μπορεί να επιλεγεί το σπίτι σου και έτσι να γεμίσει με αγνώστους ολόγυρα που θα εκπαιδεύουν τα Pokemon τους. Creepy;
Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που οι χρήστες έχουν παίξει και... μπουνιές για ένα Pokemon, ενώ οι ψυχολόγοι προειδοποιούν τους γονείς για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στα παιδιά η συνεχής αναζήτηση ενός εικονικού τέρατος.
Εμείς περιμένουμε να λανσαριστεί η εφαρμογή και στην χώρα μας και τότε θα μπορέσουμε να κρίνουμε από κοντά αν ο ντόρος αξίζει. Μερικοί χρήστες πάντως ήδη έχουν βρει… πατέντα και παίζουν και στην Ελλάδα, ωστόσο το μεγάλο «μπαμ» ακόμη δεν έχει έρθει!