Τα 3 προσόντα που χρειάζεσαι για να πάρεις όποια δουλειά θέλεις

Ώρα να πάρεις την δική σου dream job.
Τα 3 προσόντα που χρειάζεσαι για να πάρεις όποια δουλειά θέλεις



Στις μέρες μας οι δυσκολίες για να πάρεις μια δουλειά ολοένα και αυξάνονται. Οι εργοδότες ζητούν διαρκώς περισσότερα και οι απαιτήσεις αυξάνονται, υπάρχουν ωστόσο τρία προσόντα που πρέπει να καλλιεργήσεις για να πάρεις όποια δουλειά επιθυμείς.

Ο διευθυντής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού της Mastercard, Michael Fraccaro, αποκάλυψε τα τρία βασικά χαρακτηριστικά που μπορούν να χαρίσουν σε έναν εργαζόμενο όποια θέση επιθυμεί, οπότε ας μας τα πει ο ειδικός!

Ικανότητες και μαθησιακό υπόβαθρο

«Πάντα εξετάζουμε αν ο εργαζόμενος πληροί τις απαιτήσεις που έχουμε θέσει για την δουλειά. Ίσο όμως με αυτά και ίσως και με μεγαλύτερη σημασία, είναι αν έχει κίνητρα αλλά και αν η συμπεριφορά του ταιριάζει με το περιβάλλον μας. Οι  υποψήφιοι πρέπει να έχουν ίδια κουλτούρα με την εταιρεία. Σημαντικό επίσης είναι και το μαθησιακό υπόβαθρο του υποψήφιου. Κάθε προσόν επιπλέον των όσων ζητάμε μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο ακόμη και στην αμοιβή του».

Προσωπικότητα

«Κατά την διάρκεια των συνεντεύξεων για μια θέση, εξετάζουμε κατά πόσο ο υποψήφιος δείχνει αισιοδοξία, περιέργεια για την θέση αλλά και την συνολική του εικόνα ως προσωπικότητα. Από τον τρόπου που κάθεται μέχρι και τον τόνο της ομιλίας του. Το να μιλάει ο άλλος απλά και κατανοητά είναι πολύ σημαντικό. Αξιολογούμε την προσωπικότητα με βάση την ισορροπία που μας δείχνει σαν χαρακτήρας τόσο επαγγελματικά, όσο και σε προσωπικό επίπεδο».

Σβελτάδα

«Όλοι οι εργοδότες πλέον κοιτάζουν το πιο πρακτικό μέρος τους πράγματος. Εξετάζουν πως λειτουργεί ένας εργαζόμενος σε συνθήκες πίεσης αλλά και ποιες αποφάσεις παίρνει  κάτω από αυτές τις συνθήκες. Στον κόσμο των επαγγελμάτων οι συνθήκες διαρκώς μεταβάλλονται και είναι σημαντικό να ξέρουμε να ο εργαζόμενός μας μπορεί να ανταποκριθεί και να πάρει πρωτοβουλίες. Τα reflex  που δείχνει κάθε στιγμή στην διάρκεια της συνέντευξης, μπορούν να του προσφέρουν μια θέση εργασίας, ανεξάρτητα από τα προσόντα του».

Τέλος, ο Fraccaro έδωσε και μια πολύ σημαντική συμβουλή στους υποψήφιους: «Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να είναι ο εαυτός του και να κάνει ερωτήσεις που θα είναι καίριες και περιεκτικές».

Πηγή: Forbes