Γιατί πρέπει να κοιμάσαι πάντα με κλειστή πόρτα

Μια συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσεις για δικό σου καλό.
Γιατί πρέπει να κοιμάσαι πάντα με κλειστή πόρτα



Η νυχτερινή σου ρουτίνα λογικά περιλαμβάνει το πλύσιμο των δοντιών σου, ντεμακιγιάρισμα, μια κρέμα νυκτός και άνετες, χουχουλιάρικες πυτζάμες. Σωστά; Όχι! Γιατί υπάρχει μια πολύ μικρή λεπτομέρεια σε όλα αυτά που πρέπει να υιοθετήσεις.

Το κλείσιμο της πόρτας! Περίπου το 60% των ανθρώπων παγκοσμίως (!) κοιμούνται με την πόρτα της κρεβατοκάμαρας ανοιχτή, όπως αναφέρει ο οργανισμός ασφάλειας UL. Αυτή  η λεπτομέρεια όσο αστεία και μικρή αν σου φαίνεται μπορεί να σου σώσει την ζωή σε περίπτωση φωτιάς.

Μια κλειστή πόρτα στο απευκταίο σενάριο, μειώνει την εξάπλωση της πυρκαγιάς, μειώνει τις πιθανότητες εισπνοής τοξικών από τον καπνό, ανεβάζει τα επίπεδα του οξυγόνου και φυσικά μειώνει την θερμοκρασία, δίνοντας πάρα πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.

Ο μέσος χρόνος για να βγει κάποιος από  το φλεγόμενο σπίτι μειώνεται θεαματικά από τα 17 λεπτά μέσο όρο στα 3 και όλα αυτά κλείνοντας μόνο την πόρτα της κρεβατοκάμαρας.

Έχει επικρατήσει, εσφαλμένα, πως αν κοιμάσαι με την πόρτα ανοιχτή είσαι πιο ασφαλής καθώς κυριαρχεί το ένστικτο επιβίωσης του να έχεις ορατότητα με το τι συμβαίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή, ωστόσο οι ειδικοί μίλησαν!

Πόρτα κλειστή λοιπόν από εδώ και πέρα…