15 τρόποι για να είσαι πιο ευτυχισμένη το 2019

Ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων.



Το 2019 έφτασε και ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Τι έκανες λάθος το 2018; Θα σου έλεγα να μην το σκέφτεσαι γιατί όπως και να έχει η κατάσταση, το 2018 πέρασε και πλέον πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου στη νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε, στον εαυτό σου και τη δική σου ευτυχία. Είσαι έτοιμη να εφαρμόσεις τους 15 παρακάτω κανόνες για να το πετύχεις;

1. Ρίξε τους ρυθμούς σου και νιώσε τις μικρές καθημερινές απολαύσεις.
Βάλε ένα στοπ στο πολυάσχολο πρόγραμμά σου και νιώσε τη γεύση του φαγητού σου, άκου τον εαυτό σου να σκέφτεται, δώσε προσοχή σε ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα και άκου τους στίχους του αγαπημένου σου τραγουδιού.

2. Πες όχι στους ανθρώπους που σπαταλούν το χρόνο σου.
Οι μέρες σου είναι πολύτιμες και πρέπει να περιλαμβάνουν μόνο πολύτιμα πράγματα και πολύτιμους ανθρώπους. Δεν μπορείς να βρίσκεσαι πάντα παντού και δεν μπορείς να είσαι τα πάντα για όλους τους ανθρώπους. Κάνε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα και επέλεξε ποιοι πραγματικά αξίζουν το χρόνο σου.

3. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.
Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις στη ζωή σου; Το μονοπάτι που έχεις διαλέξει είναι το πραγματικό σου πάθος ή αισθάνεσαι ότι έχεις συμβιβαστεί;

4. Πάρε περισσότερα ρίσκα.
Σοβαρά τώρα. Βγες έξω και κάνε τρέλες. Κάνε λάθη και ρίσκαρε μία αποτυχία. Και πάλι ξανά. Άσε τις προκλήσεις να χτίσουν την προσωπικότητά σου γιατί η επιτυχία που θα ακολουθήσει θα αξίζει όλες τις αποτυχίες.

5. Αξιολόγησε τους φίλους σου.
Μονίμως δίνεις αγάπη και απορροφάς το δράμα των άλλων χωρίς να εισπράττεις τίποτα σε αντάλλαγμα; Είναι οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου υποστηρικτικοί; Σου φτιάχνουν τη διάθεση; Θυμήσου ότι οι πέντε άνθρωποι με τους οποίους περνάς τον περισσότερο χρόνο σου χαρακτηρίζουν αυτό που είσαι.

6. Κατάλαβε ότι το παρελθόν δεν αλλάζει.
Όπως πάντα. Σταμάτα να έχεις εμμονές με το παρελθόν και να σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να είχες κάνει διαφορετικά. Τα πράγματα έγιναν όπως έγιναν για κάποιο λόγο.

7. Βρες χρόνο για να βοηθήσεις κάποιον που βρίσκεται σε ανάγκη.
Άπλωσε το χέρι σου σε κάποιον άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη. Ποτέ δεν ξέρεις πώς η βοήθεια που προσέφερες θα επιστρέψει σε εσένα.

8. Σταμάτα να βρίσκεις δικαιολογίες για να μη ζεις το όνειρό σου.
Γιατί οι άλλοι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν το όνειρό τους και εσύ να μην μπορείς; Σε μερικά χρόνια θα μετανιώνεις για το χρόνο που σπατάλησες και θα έχεις απωθημένα για τα πράγματα που δεν έκανες.

9. Να χαίρεσαι με τη χαρά των άλλων.
Μην ζηλεύεις με τη χαρά των άλλων. Να νιώθεις πραγματική χαρά με τη χαρά των άλλων γιατί έτσι θα ήθελες να νιώθουν και οι άλλοι για σένα όταν τους πεις τα καλά νέα.

10. Δώσε αυτό που θα ήθελες να εισπράξεις.
Αν αναζητάς συμπόνια, δείξε συμπόνια και στους άλλους. Ό,τι δίνεις, παίρνεις, έτσι δεν λένε;

11. Μην έχεις υπερβολικές προσδοκίες για τους ανθρώπους.
Οι άνθρωποι μεγαλώνουν, αλλάζουν και κάνουν λάθη. Κάποιοι άνθρωποι θα σε βοηθήσουν, ενώ κάποιοι άλλοι θα σε σαμποτάρουν. Σε κάθε περίπτωση, μην έχεις μεγάλες προσδοκίες. Οι μόνες πράξεις και η μόνη σκέψη που μπορείς να προβλέψεις είναι η δική σου.

12. Να σέβεσαι και να εκτιμάς τον εαυτό σου.
Μη σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα. Πόσο σημαντική, άλλωστε, είναι η γνώμη των άλλων; Να έχεις ψηλά τον εαυτό σου και να τον αφήνεις να είναι τόσο τέλειος όσο το αξίζει.

13. Σταμάτα να συμβιβάζεσαι.
Το να είσαι single είναι καλύτερο από το να μην είσαι ευτυχισμένος. Και το να δουλεύεις 80 ώρες την εβδομάδα για κάτι που αγαπάς είναι καλύτερο από το να δουλεύεις 8 ώρες την εβδομάδα για κάτι που μισείς.

14. Να σέβεσαι την ιδιωτικότητά σου.
Κράτα κάποια πράγματα για τον εαυτό σου. Δεν χρειάζεται να ξέρουν όλοι κάθε λεπτομέρεια για την προσωπική σου ζωή, για τη δουλειά σου, την οικογένεια και τους φίλους σου. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα, σε κανέναν.    

15. Να ζεις για τον εαυτό σου.
Μην ακολουθείς τις μάζες. Το να προσπαθείς να μιμηθείς τους άλλους σε βγάζει από τη μοναδική πορεία που μπορείς να διαγράψεις. Να εμπνέεσαι από το ταξίδι των άλλων αλλά να βάζεις όλη την ενέργειά σου στον δικό σου προορισμό.