Από τη θεωρία στη πράξη: 6 βήματα για να χάσεις βάρος

Αναρωτιέσαι τι φταίει και δεν μπορείς να επιβληθείς στον εαυτό σου; Ορίστε μερικά tips για να αποκτήσεις αυτοέλεγχο.



Το να αλλάξει κανείς το πρόγραμμά του και να  εισάγει σε αυτό μία δίαιτα σημαίνει μια μεγάλη μεταβολή στη συμπεριφορά του άρα και στον τρόπο ζωής του. Η δυσκολία του εγχειρήματος και οι συχνές αποτυχίες στο παρελθόν μπορεί να σου έχουν δημιουργήσει την αντίληψη ότι "ποτέ δεν θα μπορέσω να αδυνατίσω". Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζει κανείς πώς μπορεί να ξαναβρεί το κίνητρο για δίαιτα και αλλαγή.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις, αλλά το ότι δεν μπορείς να εφαρμόσεις όσα ξέρεις καλά πως θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις. 

Αρχικά πρέπει να κατανοήσεις γιατί θέλεις να χάσεις βάρος. Είναι γιατί θέλεις να φαίνεσαι καλύτερα στο μπικίνι σου, για να αισθανθείς πιο ωραία με τον εαυτό σου ή για κάποιο άλλο λόγο;

Το να χάσεις βάρος δεν είναι μία απλή υπόθεση. Χρειάζεσαι έναν εφικτό και επιτεύξιμο  στόχο. Φτιάξε ένα πλάνο έτσι ώστε να μπορέσει να σε καθοδηγήσει στο επιθυμητό σου αποτέλεσμα. Βάλε αυτοκόλλητα χαρτάκια στο ψυγείο σου με το τι πρέπει να κάνεις. Για παράδειγμα πόσες φορές θα πας γυμναστήριο, τρέξιμο και οτιδήποτε άλλο.

Φτιάξε εικονικούς στόχους. Εάν επιθυμείς το καλοκαίρι να χωρέσεις σε μπικίνι μικρότερου μεγέθους από αυτό που έχεις τώρα, τότε δεν έχεις παρά να αγοράσεις ένα μπικίνι ή φόρεμα ή οτιδήποτε άλλο θέλεις, στο μέγεθος που στοχεύεις να φτάσεις και να το έχεις κρεμασμένο σ' ένα εμφανέστατο μέρος μέσα στη ντουλάπα σου. Έτσι θα πετύχεις να έχεις στο νου σου το τελικό αποτέλεσμα που θέλεις να έχεις.

Απέφυγε μια και καλή  τις κακές συνήθειες. Οι μεγάλες αλλαγές θέλουν και τον χρόνο τους για να υλοποιηθούν. Για να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις και να χάσεις εν τέλει τα κιλά που πρέπει τότε σταμάτα αμέσως τις συνήθειες που σου κάνουν κακό. Καν το δραστικά. Κόψε ζάχαρη,σοκολάτες, πατατάκια, γλυκά, αναψυκτικά.

Σκέψου θετικά. Με την κατάλληλη διάθεση όλα είναι πιθανά να πραγματοποιηθούν. Πίστεψε στον εαυτό σου και έτσι θα ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια.

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνεις είναι να επικεντρώνεσαι πάρα πολύ είτε στη διατροφή είτε στη γυμναστική.  Αυτό που είναι καλό να κάνεις είναι να αναμείξεις άσκηση και σωστή διατροφή για να χάσεις γρήγορα τα κιλά που σε ταλαιπωρούν.

Πίνε πολύ νερό ανάμεσα στα γεύματά σου για να παραμένεις ενυδατωμένη και να κρατάς την πείνα μακριά. 

Δοκίμασε τη δίαιτα της πρωτεΐνης και χάσε βάρος εύκολα!