Φέτος βάφουμε τα αυγά με φρούτα και λαχανικά που έχουμε στο σπίτι

Εύκολα και γρήγορα, χωρίς χημικά.Από φέτος δεν θα χρειάζεσαι μπογιές από το super market. Άνοιξε το ντουλάπι και το ψυγείο σου και θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για τα DIY χρώματα που θα χρησιμοποιήσεις προκειμένου να βάψεις τα πασχαλιάτικα αυγά που θα τσουγκρίσεις το Πάσχα.

Θα χρειαστείς: 
Τη φλούδα 2 κρεμμυδιών
Μισή κούπα ώριμες φράουλες
3 χρησιμοποιημένα φακελάκια πράσινο τσάι
Τη φλούδα ενός παντζαριού
Λευκό ξύδι
Νερό
Κατσαρόλα
Σουρωτήρι
Βαζάκια γυάλινα (αυτά που σου έχουν μείνει από το μέλι ή την μαρμελάδα που τελείωσε)
Τσιμπίδα 
Αυγά

Πως θα το κάνεις:
Καταρχάς όσο περισσότερη είναι η ποσότητα των υλικών σου τόσο πιο έντονο θα βγει το χρώμα. Το κρεμμύδι και το παντζάρι θα δώσουν πιο έντονη απόχρωση ενώ το πράσινο τσάι και οι φράουλες πιο παλ.

Σιγοβράζεις σε μικρά κατσαρολάκια το νερό από το εκάστοτε υλικό που θες να χρησιμοποιήσεις. Μετά από 10 λεπτά βγάλε τα από τη φωτιά και αφού τα σουρώσεις τοποθέτησε το μείγμα στα γυάλινα βαζάκια. Στη συνέχεια  ρίξε το μείγμα στα βαζάκια προσθέτοντας μία κουταλιά της σούπας ξύδι στο καθένα.

Μόλις κρυώσει λίγο, τοποθέτησε μέσα τα αυγά που έχεις ήδη βράσει καλά (πρέπει να είναι σφιχτά). Άφησε τα για περίπου τέσσερις ώρες και στη συνέχεια βγάλε τα με προσοχή, πιάνοντας τα με την τσιμπίδα. Σκούπισέ τα ελαφρά με μια μαλακή πετσέτα και … Έτοιμα!

Πράσινα, μωβ, κόκκινα και ροζ αυγουλάκια έτοιμα για τις «κόντρες» της Κυριακής του Πάσχα.