Είσαι κι εσύ απο αυτές που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς φρούτα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι; Που αντί για παγωτό προτιμάς περισσότερο ένα μπολ με κεράσια και φράουλες;
Από τη μία πλευρά καλά κάνεις, από την άλλη όμως, θα πρέπει να προσέχεις πολύ τα φρούτα που καταναλώνεις να είναι πολύ καλά πλυμένα. Κάποια μάλιστα χρειάζονται περισσότερη υπομονή κάτω από το νερό και μπόλικο ξύδι.
Σώσε αυτή τη λίστα και έχε την σαν ευαγγέλιο, αν θες τα δροσερά φρουτάκια που τρως να έχουν και κάποια θρεπτική αξία, αντί να κατεβάζεις κυρίως φυτοφάρμακα.
Φράουλες (γιατίδε έχουν φλούδα και γιατί βρίσκονται στο χώμα)
Μήλα (γιατί ψεκάζοννται πολύ)
Νεκταρίνια (γιατί έχουν λεπτή φλουδα)
Ροδάκινα (για τον ίδιο λόγο)
Σταφύλια (γιατί δεν έχουν φλούδα)
Κεράσια (γιατί δεν έχουν φλούδα)
Ντομάτες (γιατί ψεκάζονται με δυνατά φυτοφάρμακα)
Ντοματίνια (για τον ίδιο ακριβώς λόγο)
Η πιο ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος για να καθαρίσεις καλά τα παραπάνω φρούτα και να καταναλώσεις άφοβα, είναι να τα τοποθετήσεις σε μια λεκάνη με νερό και μπόλικο ξύδι και να τα τρίψεις πολύ καλά. Στο τέλος απλώς ξεπλένεις πάλι με άφθονο νερό.
Δες εδώ 7 ανθυγιεινές τροφές που κάνουν καλό (!) στην υγεία μας.