Πόνοι περιόδου: Όλοι οι τρόποι για να μην τους ξαναζήσεις

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για κάθε γυναίκα…
Πόνοι περιόδου: Όλοι οι  τρόποι για να μην τους ξαναζήσεις



Οι δύσκολες ημέρες του μήνα είναι για κάθε γυναίκα ό,τι χειρότερο μπορεί να της συμβεί. Αφόρητοι πόνοι και καμία ανακούφιση είναι μια… μονιμότητα, αλλά υπάρχουν τρόποι να «γλυκάνεις» αυτή την κατάσταση.

Οπότε μην τρέχει στο φαρμακείο με την πρώτη, αλλά ακολούθησε τα παρακάτω tips!

-Κάνε ένα καυτό μπάνιο

Προφανώς και το ήξερες, αλλά μάλλον πάνω στον… πανικό σου το ξεχνάς. Όταν λέμε καυτό μπάνιο, εννοούμε να μην βλέπεις από τους υδρατμούς.

«Η ζέστη αυξάνει την ροή αίματος στο σώμα και χαλαρώνει τους μύες. Ειδικά στην ηβική περιοχή, μπορεί να ανακουφίσει πάρα πολύ γρήγορα τους πόνους», σχολίασε η συγγραφέας και γιατρός, Alyssa Dweck στο Women’s Health.

ΟΚ, είναι προφανές αλλά μην ξεχνάς να κάνεις ένα πραγματικά καυτό μπάνιο 2 φορές την ημέρα.

-Ενυδάτωση all over

Ένα από τα συμπτώματα που σε ενοχλούν και σε εκνευρίζουν είναι το φούσκωμα. Η Dweck μας προτείνει κάτι πάρα πολύ απλό για να το αποφύγουμε και αυτό: Ενυδάτωση. Αρκετό νερό αλλά και φρούτα και λαχανικά τα οποία περιέχουν πολύ νερό, όπως το καρπούζι και το αγγούρι, θα σε βοηθήσουν να ξεπρηστείς αμέσως αλλά και να μειώσεις τις κράμπες.

-Πάρε αγκαλιά την θερμοφόρα

Τόσο απλά. Όπως θα διάβασες και παραπάνω (και σίγουρα θα στο έχει πει και η μαμά σου), η θερμοφόρα θα γίνει η αγαπημένη σου φίλη. Όπου πας πρέπει να έχεις την θερμοφόρα μαζί, καθώς θα βοηθήσει πάρα πολύ στην ροή του αίματος και θα χαλαρώσει τους μύες της περιοχής.

-Γυμνάσου

Σίγουρα εκείνες τις ημέρες το τελευταίο που θες είναι να πας στο γυμναστήριο, αλλά οι επιστήμονες αναφέρουν το ακριβώς αντίθετο. Επιβάλλεται να πας γυμναστήριο! Κατά την διάρκεια της άσκησης, το σώμα παράγει ενδορφίνες, οι οποίες αποτελούν και το φυσικό παυσίπονο του οργανισμού.

-Κυνήγα τους οργασμούς σου

Εδώ η επιστήμη πραγματικά δεν έχει απάντηση. Αλά προτείνει πριν την περίοδό σου (γιατί όχι και κατά την διάρκεια) να κάνεις sex. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται αισθητά ο πόνος ενώ αν είσαι single μπορείς και  μόνη σου να περάσει καλά!

-Happy Hour

Ένα ποτήρι αλκοόλ θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Σαν συνέπεια θα χαλαρώσουν οι μύες σου, μαζί με εκείνους της ηβικής περιοχής. Το αλκοόλ πριν ξεκινήσει η περίοδός σου, μπορεί να μειώσει αισθητά τις συσπάσεις!

-Κανέλα η θαυματουργή

Αυτό σίγουρα δεν το ήξερες. Το τσάι της κανέλας είναι αντιφλεγμονώδες και μπορεί αν μειώσει άμεσα τον πόνο και τους σπασμούς. Αν δεν σου αρέσει η κανέλα (δύσκολο), τότε δοκίμασε ginger!