Τα 3 τρόφιμα που επιδεινώνουν την ακμή

Ένα δερματολογικό πρόβλημα που δεν γνωρίζει από ηλικίες.
Τα 3 τρόφιμα που επιδεινώνουν την ακμή



Αν υποφέρεις από ακμή σίγουρα θα ξέρεις πόσο πολύ μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία σου στην καθημερινότητα. Τα φάρμακα βελτιώνουν την κατάσταση αλλά πάντα παραμένει το πρόβλημα άλυτο. Μήπως το κλειδί για να απαλλαχθείς είναι στην διατροφή σου;

«Ναι», απαντά η δερματολόγος Tsippora Shainhouse, καθηγητής στο Δερματολογικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης, ο οποίος αποκάλυψε 3 τροφές που πρέπει να αποφεύγει ένα άτομο το οποίο υποφέρει από πρόβλημα ακμής.

#1: Γαλακτοκομικά

Πιθανότατα η πιο επιβλαβής τροφή για ένα άτομο με ακμή.  Μια έρευνα στις αρχές του 2018 έδειξε πως η κατανάλωση γαλακτοκομικών έχει άμεση σχέση με την εμφάνιση ακμής. «Ακόμη και αν ο δερματικός μηχανισμός δεν ενεργοποιείται άμεσα, υπάρχει σχέση. Με το γάλα αυξάνεται η αυξητική ορμόνη και φουντώνει η ακμή στο δέρμα», σχολίασε η Shainhouse.

Αυτό που προτείνει, είναι η κατανάλωση γαλοπούλας για ένα μήνα, καθώς περιέχει αρκετό ασβέστιο και βιταμίνη D, ώστε να τα αναπληρώσεις μιας και θα πρέπει να κόψεις τα γαλακτοκομικά.

#2: Ζάχαρη

«Υπάρχει μια θεωρία πως τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη αυξάνουν την φλεγμονή στο σώμα», σχολίασε η Shainhouse. Αν και δεν υπάρχει άμεση απόδειξη ερευνητικά, οι δερματολόγοι συνιστούν την ελάττωση της ζάχαρης για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, ώστε να παρατηρηθεί για το αν επηρεάζει ή όχι τον ασθενή.

#3: Σοκολάτα

Αυτό το έχεις ακούσει σίγουρα, αλλά ήρθε και η ιατρική επιβεβαίωση. Μια έρευνα του 2016 έδειξε σε 50 ασθενείς πως η κατανάλωση σοκολάτας έφερε «φούντωση» στα πρόσωπα των ασθενών. «Αν έχεις παρατηρήσει επιδείνωση όποτε καταναλώνεις σοκολάτα, τότε απλά σταμάτα να την καταναλώνεις ή δοκίμασε την σοκολάτα υγείας», συνιστά η Shainhouse.