Τα κλισέ των ρομαντικών κομεντί που δεν συμβαίνουν (σχεδόν) ποτέ στην πραγματική ζωή

Μήπως είδες τη νέα ταινία του Netflix που καταδικάζει τις ρομαντικές κομεντί απ' όπου και αν προέρχονται;



Αν είδες στο Netflix το "Isn' t it romantic" τότε θα ξέρεις ότι πρόκειται για ταινία που προσπαθεί να αποδομήσει όλες τις ρομαντικές κομεντί εκεί έξω. Η πρωταγωνίστριά του Rebel Wilson μετά από ένα ατύχημα ξυπνάει εγκλωβισμένη μέσα σε μία rom-com και ζει όλα τα κλισέ του κινηματογραφικού είδους. Κάθε φορά που σκοντάφτει πέφτει πάνω στον έρωτα της ζωής της ο οποίος μιλάει με φιλοσοφημένα quotes, ζει σε ένα συγκλονιστικό σπίτι, έχει έναν gay φίλο που δεν εργάζεται και σκοπός της ύπαρξής του είναι να της δίνει συμβουλές, έχει έχθρα με μία ανταγωνιστική συνάδελφο και τα πάντα γύρω της είναι πασπαλισμένα με χρυσόσκονη. 

Για να τιμήσουμε λοιπόν τη νέα ταινία συγκεντρώσαμε τα πιο διάσημα κλισέ των συναισθηματικών κομεντί τα οποία μόνο βγαλμένα από τη ζωή  δεν είναι.

Ψέμα #1: Η τυχαία συνάντηση

Πότε τράκαρες τελευταία φορά και από το αμάξι βγήκε ένας καλλίγραμμος banker ο οποίος όχι μόνο δεν σε έβρισε, αλλά προθυμοποιήθηκε να σε κεράσει και καφέ; Ή πότε έπιασε βροχή ενώ περίμενες το λεωφορείο και χρειάστηκε να στριμωχτείς κάτω από το υπόστεγο με έναν νόστιμο μουσικό παραγωγό ο οποίος στο τέλος σου ζήτησε το τηλέφωνό σου; Εγώ γιατί στριμώχνομαι πάντα δίπλα σε ηλικιωμένους που μου λένε ότι θα τα ψάλλουν στον Δήμαρχο γιατί το υπόστεγο μπάζει ή γιατί τα δρομολόγια δεν είναι και τόσο συχνά;

Ψέμα #2: To extreme make over

Δεν λέω ότι το extreme make over είναι αδύνατο αλλά όταν το μόνο που χρειάζεται μία πρωταγωνίστρια είναι να βγάλει τα γυαλιά της, τα φρύδια της και να αλλάξει μαλλιά και συνολάκι τότε είναι εκτός πραγματικότητας. Τι γίνεται όταν το «ασχημόπαπο» της ταινίας έχει ακμή; Ή έχει γαμψή μύτη; Ή «πεταχτά» αυτιά; Ή το πιο απλό και συνηθισμένο: Τι γίνεται όταν έχει πολλά παραπάνω κιλά; Εδώ σε θέλω.

Ψέμα #3: Το drink slap (ή και σκέτο slap)

Ή αν ακόμα δεν κατάλαβες περί τίνος πρόκειται, αναφέρομαι στη στιγμή που ένα προσβεβλημένο για τους δικούς του λόγους κορίτσι ξεχνάει τους αριστοκρατικούς της τρόπους και ρίχνει το ποτό της (κατά προτίμηση Cosmopolitan) στο πρόσωπο ενός αγοριού. Ή απλά τον χαστουκίζει. Τόσο κόσμο έχω γνωρίσει σε αυτή τη ζωή και μία γνωστή μου δεν έχει τύχει να αντιδράσει με αυτό τον τρόπο.

Ψέμα #4: Η θεαματική είσοδος μιας γυναίκας που κατεβαίνει τις σκάλες

Φοράς τη βραδινή σου τουαλέτα και κατεβαίνεις ένα-ένα τα σκαλάκια κατά προτίμηση σε slow motion και ο χρόνος παγώνει. Ο καλός σου παθαίνει δέκα εγκεφαλικά και μετά από αυτό το απίστευτο σκηνικό συνειδητοποιεί πόσο ερωτευμένος είναι μαζί σου. Ξέχνα το. Γιατί καταρχήν, λίγα σπίτια έχουν εσωτερική σκάλα και γιατί δεν έχεις βασιλική τουαλέτα και μπριγιάν.

Ψέμα #5: Το σεξ (και το πρωινό φιλί)

Αυτή η ανάρτηση νομίζω θα σου δώσει όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις αν και θα ήθελα να προσθέσω ότι ουδείς φίλησε παθιασμένα το ξημέρωμα έχοντας την λεγόμενη πρωινή κακοσμία. Και όποιος λέει πως όταν ξυπνάει από τα χειλάκια του αναδύεται λεβάντα ψεύδεται.

Ψέμα #6: Το αεροδρόμιο και οι δημόσιες εξομολογήσεις

Ίσως πρόκειται για το μεγαλύτερο κλισέ στην ιστορία των κλισέ. Άντρας που τρέχει στο παρά πέντε στο αεροδρόμιο να προλάβει το κορίτσι που αγαπά το οποίο φεύγει για πάντα στα ξένα. Συναντάει κίνηση, φτάνει στο αεροδρόμιο, βγάζει και ένα εισιτήριο, τελικά την προλαβαίνει, βγάζει ένα δρακρύβρεχτο λόγο για όλα τα ελαττώματα που αγαπάει πάνω της, φιλιούνται παθιασμένα και στο τέλος παίρνουν και ένα θερμό χειροκρότημα από τον ευσυγκίνητο περίγυρο. Οι δημόσιες εξομολογήσεις μπορούν εναλλακτικά να γίνουν στο χώρο εργασίας, ή σε κάποιο stage, ή σε κάποια πλατεία, ή και μπροστά στα κανάλια. Αν πάντως ερχόταν εδώ στο followme ένας τέτοιος τύπος για να μου εξομολογηθεί τον έρωτά του, η διευθύντριά μου θα έλεγε ότι είναι «του γιατρού», οι υπόλοιποι θα με κοιτούσαν παράξενα, θα κουνούσαν σαρκαστικά πάνω κάτω τα κεφάλια τους και μετά από μερικά δευτερόλεπτα θα συνέχιζαν να ανεβάζουν μανιωδώς ειδήσεις.

Ψέμα #7: Το ζευγάρι που φιλιέται στη βροχή

Πες μου, έχεις δει ποτέ σου ζευγάρι να φιλιέται στη βροχή; Εγώ πάλι ποτέ. Όταν βρέχει, το μόνο που σκέφτομαι είναι μην φριζάρει το μαλλί ή μήπως φύγει το make-up, μήπως μπει νερό στα παπούτσια μου ή μην κρυώσω και χάσω το μεροκάματο.

Ψεμα #8: Οι διάλογοι (τηλεφωνικοί και μη)

Και αναφέρομαι στους διαλόγους του φλερτ. Η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι οι άνθρωποι που θέλουν να φλερτάρουν άντε να κεράσουν κανένα ποτό, άντε να συστηθούν και στην καλύτερη των περιπτώσεων να βρουν κάποια εξυπνακίστικη αφορμή που θα τους οδηγήσει στη γνωριμία. Στις ταινίες, το μόνο που βλέπεις είναι οι τέλειοι διάλογοι γνωριμίας, όλοι είναι ετοιμόλογοι και γενικά γίνεται ένα αδιανόητο πινγκ-πονγκ ατάκας και γοητείας. Κάτι τέτοιο δηλαδή:

Εντάξει, δεν τη λες και ρομαντική κομεντί αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ.  

Με τους τηλεφωνικούς διαλόγους ποτέ δεν είχα πρόβλημα, αν εξαιρέσεις ότι ο περισσότερος κόσμος το κλείνει χωρίς να πει ένα γεια. Ένα talk to you later βρε αδερφέ, που ζεις;