Φτιάξε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια-λεμόνια

Από το βιβλίο Σύρμα και Χάντρα.
Φτιάξε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια-λεμόνια



Τα μυστικά του χειροποίητου κοσμήματος αποκαλύπτει το βιβλίο με τίτλο «Σύρμα και Χάντρα» της Αθανασίας Μπούρα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μύρτος.  Το βιβλίο θα σε μυήσει στον κόσμο του κοσμήματος και θα σου μάθει τις τεχνικές της δημιουργίας του, με έναν ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.

Ανάμεσα σε βραχιόλια, δαχτυλίδια, μενταγιόν και κολιέ ξεχώρισα τα κρεμαστά σκουλαρίκια-λεμόνια τα οποία είναι φτιαγμένα από πολυμερικό πηλό.

Παρακάτω και οι οδηγίες από τη συγγραφέα:

Οι χάντρες-λεμόνια που θα χρησιμοποιήσουμε σε αυτό το ζευγάρι σκουλαρίκια είναι κατασκευασμένες από πολυμερικό πηλό. Ο πολυμερικός πηλός είναι ένα
εύχρηστο υλικό που έχει άπειρες εφαρμογές και με αυτό μπορούμε να κατασκευάσουμε πρωτότυπα σχέδια, υφές και χρώματα για να ενισχύσουμε την παρουσία των χειροποίητων κοσμημάτων μας.

Υλικά:

-  Αλυσίδα περίπου 8 εκ.
- 6  χάντρες λεμόνια
- 2  χάντρες φέτα λεμονιού
- 6  πράσινες ξύλινες χάντρες 6 χιλ.
- 6  κίτρινες ξύλινες χάντρες 4 χιλ.
- 14  γράνες με μπίλια
- 2  αγκίστρια για σκουλαρίκια
εργαλεία:
-  Πένσα με στρογγυλή μύτη
-  Πένσα με επίπεδη μύτη
-  Κοφτάκι

Βήμα 1

Το πρώτο που θα κάνουμε είναι να ξεχωρίσουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε για το κάθε σκουλαρίκι. Έτσι θα συγκεντρώσουμε 7 γράνες με μπίλια, 1 χάντρα φέτα λεμόνι, 3 χάντρες λεμόνια, 3 πράσινες ξύλινες χάντρες,3 κίτρινες ξύλινες χάντρες, ένα αγκίστρι και το μισό από το αρχικό κομμάτι αλυσίδας, δηλαδή αλυσίδα 4 περίπου εκατοστών.

Βήμα 2

Στο επόμενο βήμα, θα περάσουμε τις χάντρες στις γράνες με μπίλια, στο συνδυασμό που έχουμε επιλέξει. Η χάντρα που μοιάζει με τη φέτα λεμόνι, θα μπει στο κατώτερο σημείο της αλυσίδας, αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι χάντρες - λεμόνια και στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε ένα συνδυασμό από τις 6 ξύλινες χάντρες -3 κίτρινες και 3 πράσινες- οι οποίες θα περαστούν σε 6 γράνες αντίστοιχα.

Βήμα 3

Κλείνουμε τώρα τις χάντρες μας στις γράνες με τη σειρά που φαίνεται παρακάτω.

Βήμα 4

Ανοίγουμε το αγκίστρι με την επίπεδη πένσα για να περάσουμε την αλυσίδα. Θα σπρώξουμε ελαφρά την μπίλια του αγκιστριού να αποκαλυφθεί το κρικάκι και
με την επίπεδη πένσα θα το ανοίξουμε πλάγια για να μη χαλάσουμε την καμπυλότητά του.
Η δημιουργία μας τώρα θα πρέπει να φαίνεται όπως στη δεξιά φωτογραφία, έτοιμη να συνδέσουμε τις χάντρες μας.

Βήμα 5

Ακολουθώντας τη σειρά που φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, θα ξεκινήσουμε να συνδέουμε τις χάντρες πάνω στην αλυσίδα. Στο κατώτερο σημείο κρεμάμε τη φέτα λεμόνι. Αφήνουμε δύο κρικάκια αλυσίδας ανάμεσα σε κάθε χάντρα λεμόνι που συνδέουμε. Αν μας φαίνονται αραιά μπορούμε να τα συνδέουμε πιο πυκνά. Στο πάνω μέρος, που θα συνδέσουμε τις ξύλινες χάντρες, καλό είναι να τις βάλουμε πιο πυκνά για να φαίνεται πιο πλούσιο το σκουλαρίκι μας.

Βήμα 6

Αφού συνδέσουμε όλες τις χάντρες που αντιστοιχούν στην κάθε αλυσίδα, τα σκουλαρίκια μας είναι έτοιμα! Ένα όμορφο αξεσουάρ για τον καλλωπισμό του ποδιού. Θα δούμε τη βασική τεχνική, την οποία μπορούμε να διαφοροποιήσουμε και να εμπλουτίσουμε, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.