DIY: Φτιάξε χριστουγεννιάτικες μπάλες

Μη μου πεις!Ακόμα να στολίσεις δέντρο;
DIY: Φτιάξε χριστουγεννιάτικες μπάλες



Άργησα αλλά τα κατάφερα! Αν η θεία μου δεν μου έλεγε ότι το 2017 θα είναι γρουσούζικο σε περίπτωση που δεν στολίσω δέντρο δεν θα είχα μπει καν στον κόπο. Δεν έχω ιδέα πώς ξεστόμισε κάτι τέτοιο, έλα όμως που είμαι προληπτική και αναγκάστηκα να προχωρήσω σε αυτή την παράξενη διαδικασία.

Γιατί εγώ μόνο λαμπάκια ήξερα να βάζω κάθε Χριστούγεννα και από τότε μάλιστα που διάβασα το άρθρο του followme για τους ποικίλους τρόπους με τους οποίους μπορώ να τα χρησιμοποιήσω έκανα το σπίτι μου σωστή λατέρνα.

Δεν με ενδιέφερε όμως να περάσω αυτή τη διαδικασία μόνη μου. Γι’ αυτό κάλεσα δυο φίλες μου (που επέλεξαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους) και πιάσαμε δουλειά.

Πήγα, λοιπόν, σε ένα από αυτά τα πανάκριβα μαγαζιά με είδη εποχιακών και αγόρασα 12 λευκές μπάλες πληρώνοντας 8 ευρώ.

Μετά αποφάσισα να αξιοποιήσω όλες τις γνώσεις που είχα πάρει από τα DIY Χριστουγεννιάτικα project που χάζευα στο διαδίκτυο και να μεταμορφώσω τις λευκές μου μπάλες σε κάτι που θα ταίριαζε στη διάθεση τη δική μου και των φιλενάδων μου.

Έπρεπε, βέβαια, πρώτα να ελέγξω τι υπάρχει στο σπίτι μου που θα μπορούσα να αξιοποιήσω για να κάνω τις μπάλες μου πιο ενδιαφέρουσες. Κατέληξα σε κάτι άδεια CD, σε ένα κουτί με σερμπαντίνες, μια παλιά εφημερίδα, ένα πακέτο m&m's και μια κορδέλα που είχε το σχέδιο μεζούρας.

Τα άπλωσα στο τραπέζι της κουζίνας, ανοίξαμε ένα μπουκάλι κρασί, βάλαμε στη διαπασών γλυκανάλατα Χριστουγεννιάτικα χιτς και το ρίξαμε στη δημιουργία. Οι φίλες μου στην αρχή βαριόντουσαν αλλά μετά διαπίστωσαν πόσο καλά ένιωσαν με όλη αυτή τη διαδικασία. Σα να ήταν αγχολυτική η χειροτεχνία…

Και μπορεί το αποτέλεσμα να μας έκανε να σκεφτούμε ότι δεν ήταν αυτό που είχαμε στο μυαλό μας -γιατί και τις ατέλειές του είχε και λάθος κόλλα χρησιμοποιήσαμε- όμως δεν μας πολυένοιαζε γιατί οι Χριστουγεννιάτικες μπάλες μας είχαν το δικό μας γούστο και πάντα θα μας θύμιζαν τις κουβέντες που κάναμε εκείνη την ημέρα.

Αν λοιπόν και εσύ δεν έχεις στολίσει ακόμα Χριστουγεννιάτικο δέντρο και είσαι «ρεμάλι» όπως θα έλεγε και η διευθύντριά μου, ίσως ανακαλύψεις στις παρακάτω χαοτικές φωτογραφίες την έμπνευση ή το κίνητρο που έψαχνες.