Φτιάξε μια θαυματουργή μάσκα με αγγούρι!

Πανεύκολη, τονωτική και με άμεσα αποτελέσματα!
Φτιάξε μια θαυματουργή μάσκα με αγγούρι!



Νιώθεις το δέρμα σου αφυδατωμένο και ταλαιπωρημένο; Κανένα πρόβλημα! Σου έχουμε τη λύση: Σπιτική μάσκα με αγγούρι! Το αγγούρι αποτελεί must υλικό όταν θέλεις να φτιάξεις μια μάσκα ενυδάτωσης! Επίσης είναι ένα safe υλικό για όλους τους τύπους δέρματος. Έχει πολλά οφέλη:  Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, οι βιταμίνες Α, Β και C και η παρουσία μετάλλων όπως μαγνήσιο, κάλλιο, μαγγάνιο και πυρίτιο καθιστούν το αγγούρι σημαντικό για τη φροντίδα του δέρματος. Είναι το κύριο συστατικό σε μάσκες ομορφιάς και κρέμες για σύσφιγξη του δέρματος!
Extra infο: Τονώνει τα μάτια και μειώνει το πρήξιμο χάρη στο ασκορβικό και το καφεϊκό οξύ που περιέχει, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτες του και για ανακούφιση από καψίματα και ερεθισμούς.  Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Οι σπόροι του αγγουριού θεωρούνται φυσικό φάρμακο!

Μάσκα για ξηρή επιδερμίδα!
Τι θα χρειαστείς

1/2 αγγούρι 
1 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. χυμό λεμόνι
Πως θα την φτιάξεις (και εφαρμόσεις)
Ανακάτεψε το αγγούρι με το μέλι και το χυμό λεμονιού. Εφάρμοσε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο με τα χέρια σου. Άφησέ το να  στεγνώσει για 30 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Αν θέλεις extra ενυδάτωση (αν έχεις) άπλωσε και την ενυδατική σου κρέμα. Αυτό που θα καταφέρεις με την παραπάνω μάσκα είναι να θρέψεις και να ανανεώσεις την επιδερμίδα σου!

Μάσκα για λιπαρή επιδερμίδα!
Τι θα χρειαστείς

1 αγγούρι
5 φύλλα μέντας
1 ασπράδι αυγού
Πως θα την φτιάξεις (και εφαρμόσεις)
Κόψε το αγγούρι σε μικρά κυβάκια. Ανακάτεψε με τα φύλλα μέντας, ενώ παράλληλα χτυπάς το ασπράδι ξεχωριστά. Όταν είναι έτοιμο, πρόσθεσε το ασπράδι στο μείγμα και ανακάτεψε ξανά. Όταν γίνουν ένα μείγμα εφάρμοσε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό σου με τα δάχτυλά σου. Άφησέ το για 20 λεπτά και μετά ξέπλυνέ το με κρύο νερό. Τα φύλλα μέντας θα έχουν πολύ δροσιστική και αναζωογονητική οφέλη, ενώ το ασπράδι θα εξισορροπήσει το επίπεδο των ελαίων στο δέρμα σου.