Έμεινες στην Αθήνα; Εδώ θα τσιμπήσεις σήμερα το αρνάκι σου

Και όχι μόνο.
Έμεινες στην Αθήνα; Εδώ θα τσιμπήσεις σήμερα το αρνάκι σου



Δεν κατάφερες να φας, λυπόσουν και το αρνάκι έτσι που το έβλεπες στην κρεαταγορά, έφτασε Κυριακή του Πάσχα κι έμεινες μόνη σου στο σπίτι με την άδεια κατάψυξη να σε περιμένει. Μην πανικοβάλλεσαι. Σου έχουμε τις λύσεις.

Ταβέρνα «Ο Μοριάς» |Χασιά

Η κρεατοφάγοι ξέρουν τι θα πει «Μοριάς». Βρίσκεται στην ίδια περιοχή τα τελευταία 40 χρόνια και φημίζεται για τα παϊδάκια και το κοντοσούβλι του.  Σήμερα το μενού περιλαμβάνει και αρνάκι, για παραδοσιακές απολαύσεις.

Ο χώρος εσωτερικά είναι αρκετά μεγάλος (χωράει περίπου 1.000 άτομα), άνετος και ζεστός. Κι επειδή ο καιρός μας έχει τρελάνει με τα τερτίπια του υπάρχει και τζακάκι αν απαιτηθεί. Αν ψάχνεις κλασική χασαποταβέρνα, εμπρός για τον «Μοριά».

Λεωφόρος Φυλής 64, Χασιά |210 2411804 

 

Ταβέρνα «Ο Χριστόφορος» |Καλύβια
Άλλη μία ταβέρνα στη λίστα με «ιστορία». Μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής και ακόμα ντόπιοι αλλά και «Αθηναίοι» την τιμούν με την παρουσία τους. Ντόπια κρέατα, καλής ποιότητας συνοδευόμενα από αυθεντικά παραδοσιακά πιάτα, σαλάτες και ορεκτικά. 

Αρνί, κοντοσούβλι, κατσικάκι, γουρουνόπουλο σούβλας, κοκορέτσι, μπριζόλες, λουκάνικο, κοτόπουλο. Ό,τι σε κρέας, θα το βρεις «στου Χριστόφορου».  Και για να «κατέβει» που λέμε,  μην παραλείψεις να παραγγείλεις νοστιμότατο τηγανόψωμο, σαγανάκι και φυσικά σαλατούλα.

Θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Μ. Καλαβρυτινού 11, Καλύβια |22990 48266

Ταβέρνα « Κρυστάλλης» | Πεντέλη
Αν θες να φας τέλειο αρνίσιο παϊδάκι, είναι μονόδρομος. Πόσο μάλλον ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα. Το μενού των κρεατικών δεν έχει τέλος. Αλλά αν έχεις και παράξενους στην παρέα, όλοι θα ικανοποιηθείτε στον Κρυστάλλη.

Το μενού περιλαμβάνει και πιο «εκλεπτυσμένα» πιάτα, όπως ψαρονέφρι, φιλέτακια, σνίτσελ. Κι από ορεκτικά και σαλάτες, η ποικιλία είναι μεγάλη.  Δοκίμασε οπωσδήποτε πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια αλά κρεμ.

Στα θετικά η τέλεια, μεγάλη αυλή!

Πλατεία Αγίας Τριάδος 1, Παλαιά Πεντέλη |210 6136838

Ταβέρνα «Ο Σπανός» |Κάτω Πατήσια
Φημίζεται από το 1981 για τα παϊδάκια και τα… σαλιγκάρια του. Τα δεύτερα δεν σε αφορούν αλλά με τα πρώτα θα ξετρελαθείς. Λεπτοκομμένα και καλοψημένα, με την κατάλληλη δόση λίπους, είναι ό,τι πρέπει για τη μέρα. 

Κλασικό ταβερνάκι κέντρου, με μυρωδιές από κουζίνα της μαμάς. Παράγγειλε μαζί με το κρεατάκι σου κολοκυθοκεφτέδες και την μαγευτική του τυροκαυτερή (η συνταγή της κυρα- Γεωργίας παραμένει μυστική εδώ και 34 χρόνια).

Αριστείδου Οικονόμου 12, Κάτω Πατήσια |210 832 7381

Άγιος Μερκούριος ΙΙ | Βαρυμπόμπη
Ναι, είναι αυτό που ήθελες να πας όλο το χειμώνα αλλά χιόνιζε. Τώρα είναι η ώρα να απολαύσεις το αρνάκι (φυσικά και έχουν φροντίσει για σήμερα), τις μπριζόλες, τις συκωταριές και το παϊδάκι σου. 

Σκέτη απόλαυση όλα τα κρεατικά (και άριστης ποιότητας), τα οποία θα συνοδεύσεις απαραιτήτως με πεντανόστιμες, φρεσκοτηγανισμένες, λαχταριστές πατάτες και τυροπιτάρι (σαν αυτό που έφτιαχνε κάποτε η γιαγιά σου). Η δε θέα, θα σε αποζημιώσει. Από Πάρνηθα μέχρι θάλασσα.  

Α΄φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη |210 8169617