Γύρισες στην πόλη; Ώρα για έξοδο!

Για να ξεπεράσεις και τη μελαγχολία της επιστροφής.
Γύρισες στην πόλη; Ώρα για έξοδο!



Πήγες τις διακοπές σου, πέρασες καλά, ξεκουράστηκες, έφαγες και τώρα σε έχει πιάσει κατάθλιψη. Άσε τα αυτά και βγες τώρα από το σπίτι.

Θέατρο: «Αδερφοί Καραβαζόφ» |Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν
Γιατί να πας: Γιατί σπουδαίοι ηθοποιοί, ανεβάζουν ένα σπουδαίο έργο, με σπουδαία μουσική από τη Μόνικα.

Υπόθεση: «Μια παρουσίαση του μυθιστορήματος του Φ. Ντοστογιέφσκι στη σκηνή, μέσα από εικόνες φωτός και σκοταδιού. Ένα ταξίδι των ηρώων σε ατμόσφαιρες οριακές. Σε τοπία και μνημεία που αναγκάζουν τους ήρωες να έρθουν αντιμέτωποι με τα βαθύτερα άκρα της ανθρώπινης συνείδησης που μάχεται μεταξύ του κοσμικού και του μεταφυσικού. Μια οικογένεια χωρίς μητέρα. 

Μια πατροκτονία που επισφραγίζει την κυκλική περιπλάνηση της ανθρώπινης ψυχής από τον κόσμο της Πίστης, στον κόσμο του Λόγου και της Εξουσίας.  Μοναξιές που σμίγουν με το Πάθος. Γυναίκες που υπερνικούν τη λογική, που ακολουθούν τον Έρωτα, που αποδεικνύουν την Πίστη. Ένας αδελφός, που επιμένει να συγχωρεί και να συμπονά.  Μια δίκη, που καταδεικνύει τον ένοχο. Αλλά και τον δρόμο της Αλήθειας. 

Μια αναζήτηση για την αποδοχή της συνύπαρξης του Καλού και του Κακού σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Ένα ταξίδι για το πρόσωπο της Αγάπης, που κρύβεται σε σκοτάδια, όταν θέλει να Αποκαλυφθεί και να Ανακαλυφθεί. Να υπάρξει».

Παίζουν οι Aντίνοος Αλμπάνης, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, 
Μελέτης Ηλίας, Λένα Παπαληγούρα, Βασιλική Τρουφάκου και Αινείας Τσαμάτης.

Ώρα Πρεμιέρας: 21:00

Είσοδος: Από 12€

Έκθεση: «Sliced Apple» | Χώρος τέχνης Fo Kia Nou
Γιατί να πας: Γιατί θα δεις μια ενδιαφέρουσα έκθεση σπουδαίων καλλιτεχνών, με θέμα πώς επηρέασε την τέχνη τους η διαμονή στη Νέα Υόρκη. Ενδιαφέρον.

«Κατά την διαμονή μου στη Νέα Υόρκη, υπήρχαν πραγματικά καλλιτέχνες που ζούσαν και εργάζονταν σε βιομηχανικούς χώρους, γνωστούς και ως lofts, στο Σόχο και στην Τριμπέκα.  Πολλοί από αυτούς ήθελαν να ζωγραφίζουν σαν τον ντε Κούνινγκ.  Από τότε, υπήρξε μια αναπόφευκτη αναβάθμιση στις γειτονιές, η ανάδυση νέων περιοχών, στις οποίες μετακόμισαν οι καλλιτέχνες για να επιβιώσουν και φυσικά μια εξέλιξη στη θεωρία και την πρακτική της τέχνης.  Η πόλη παραμένει ένα ενθαρρυντικό πολυπολιτισμικό περιβάλλον το οποίο προσφέρει επίσης στους καλλιτέχνες την ευκαιρία να δουν σημαντικά έργα σε γκαλερί και μουσεία.

Πώς επηρεάζει τους διάφορους καλλιτέχνες η εμπειρία της Νέας Υόρκης;  Τι αποκομίζουν οι καλλιτέχνες που έζησαν στη Νέα Υόρκη;   Η έκθεση συγκεντρώνει μίαν ομάδα καλλιτεχνών που συνδέονται με την Ελλάδα και τη Νέα Υόρκη και τους ζητά να εξετάσουν την επιρροή που είχε η Νέα Υόρκη στο έργο τους».

Συμμετέχουν οι John Bicknell, Jane Grover, Mark Hadjipateras, Shanna Ingram, Pelagia Kyriazi, Eleni Mylona,  Philip Tsiaras, George Zymarakis

Είσοδος: Free

Σινεμά: Babadook
Γιατί να πας: Γιατί τίποτα της προκοπής δεν βγήκε στα σινεμά, αλλά αν θες να νιώσεις λίγο φόβο και να φας μερικά pop corn μια χαρά θα περάσεις.

Υπόθεση: «6 χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της, η Amelia (Essie Davis) τα έχει παντελώς χαμένα. Αδυνατεί να πειθαρχήσει τον 6χρονο γιο της Samuel (Noah Wiseman) τον οποίο, παράλληλα, της είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγαπήσει. Στα όνειρα του Samuel πρωταγωνιστεί ένα τέρας. Ο μικρός πιστεύει πως το τέρας έρχεται, για να σκοτώσει τα δυο εναπομείναντα μέλη της οικογένειας. 

Ένα περίεργο βιβλίο με τίτλο ‘The Babadook’ εμφανίζεται μυστηριωδώς στο σπίτι τους. Ο Samuel είναι απόλυτα πεπεισμένος πως ο Babadook είναι το πλάσμα που βλέπει στα όνειρά του. Η μητέρα του στην αρχή τον αποπαίρνει, αλλά σύντομα θα αντιληφθεί πως μια απόκοσμη οντότητα, όντως, προσπαθεί να τους κυριεύσει».

Έξοδος: Κι αν απλώς θες να πεις τα νέα με τις κολλητές, πέρνα μια βόλτα από το 9BHTA στο Χαλάνδρι για χαλαρό cocktail και εναλλακτική μουσικούλα.