Στο Βαζάκι θα βρεις τη χαμένη σου ενέργεια

Ενεργειακοί χυμοί, super foods και θρεπτικές σούπες να τα πιεις … στο Βαζάκι.
Στο Βαζάκι θα βρεις τη χαμένη σου ενέργεια



Δύο παιδικές φίλες, η Σταυρούλα και η Μαριαντίνα δημιούργησαν Το Βαζάκι, ένα μαγαζί που κάνει καλό στην υγεία σου. «Το Βαζάκι ξεκίνησε σαν ιδέα τον Δεκέμβριο του 2013, θέλοντας απλά να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας και ψάχνοντας έναν τρόπο να γεμίσουμε ενέργεια. Έτσι ξεκινήσαμε τους χυμούς λαχανικών με συνταγές που βρίσκαμε δεξιά αριστερά. Κάναμε περίπου ένα μήνα διατροφή με χυμούς και μετά προσθέσαμε κάποιες σαλάτες και ξηρούς καρπούς. Επειδή είχαμε τον χρόνο αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε με το πώς μπορούμε να πίνουμε λαχανικά και να είναι και νόστιμα. Έτσι, αρχίσαμε να φτιάχνουμε δικές μας συνταγές τις οποίες δίναμε στους φίλους μας και πραγματικά τους άρεσαν πολύ. Κι έτσι είπαμε ‘Πόσα λεφτά έχεις στην άκρη; Τόσα! Εσύ; Άλλα τόσα!’ και ξεκινήσαμε να ψάχνουμε όνομα. Μέχρι τότε χρησιμοποιούσαμε το βαζάκι για να βάζουμε τους χυμούς μας - αφού οι χυμοί κλεισμένοι σε γυάλινο βαζάκι με καπάκι διατηρούνται 3 ημέρες. Κι έτσι μας είπαν Το Βαζάκι» μου λένε τα κορίτσια.     

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Μπορεί η καθεμία να προέρχεται από διαφορετικούς χώρους – η Σταυρούλα απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακά στο εξωτερικό και ένα δυνατό βιογραφικό στο ενεργητικό της και η Μαριαντίνα Μηχανικός Ανακαίνισης και Αποκατάστασης κτιρίων και δασκάλα σε παιδικά εικαστικά εργαστήρια – αλλά τους ένωσε η κοινή αγάπη τους για Το Βαζάκι. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 στύβουν χυμούς, δοκιμάζουν νέες συνταγές, επικοινωνούν τη φιλοσοφία τους στον κόσμο και απολαμβάνουν το παρόν. «Η αρχή είναι ότι είδαμε αλλαγή σε εμάς από τους χυμούς όσον αφορά την όψη του δέρματος και του σώματός μας, αλλά και στην ενέργειά μας. Αυτό είναι που θέλουμε να επικοινωνήσουμε στον κόσμο. Ο χυμός - τροφή σε υγρή μορφή -  είναι πολύ θρεπτικός, ξεκουράζει το πεπτικό σύστημα ενώ ταυτόχρονα μας δίνει την αίσθηση πληρότητας, αποτοξινώνει το σώμα και δρα ως boost βιταμινών, ενέργειας, μετάλλων, ιχνοστοιχείων κτλ» εξηγούν.

Στο Βαζάκι θα βρεις 100 % φυσικούς χυμούς από τον αποχυμωτή Norwalk (είναι το μοναδικό juice bar στην Ελλάδα με αυτόν τον αποχυμωτή) από ελληνικά (όπου αυτό είναι δυνατό) βιολογικά φρούτα και λαχανικά, σαλάτες εποχής, smoothies, σάντουιτς αλμυρά και γλυκά, φρουτοσαλάτες, αμυγδαλόγαλα, σφηνάκια wheatgrass  και wellness, ωμοφαγικά γλυκά σε συνεργασία με το chocamole και τέλος εξαιρετικής ποιότητας βιεννέζικο καφέ. Το Βαζάκι προσφέρει, επίσης, πακέτα Juice Cleanse, τα οποία παραδίδονται κάθε πρωί στο σπίτι ή στο γραφείο του πελάτη, ενώ από τον Νοέμβριο θα ξεκινήσουν και δίωρα σεμινάρια για τη ζωντανή ηλιακή διατροφή, την αρωματοθεραπεία, τη φιλοσοφία της γιόγκα, καθώς και την αφήγηση παραμυθιού. «Γενικώς θέλουμε ο χώρος μας να είναι ανοικτός και φιλόξενος. Το όνειρό μας είναι ο κόσμος να πίνει χυμούς και να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί κάτι νόστιμο και γευστικό να είναι υγιεινό. Α! Και να ταξιδέψουμε με Το Βαζάκι στην Ελλάδα».

Info

Το Βαζάκι

Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι

210 680 0067

www.tobazaki.com
facebook.com/tobazakijuicebar