Κατηφορίζουμε προς Στέγη;

Η πόλη μαζεύτηκε για τα καλά.
Κατηφορίζουμε προς Στέγη;



Τετάρτη σήμερα και όλα φαίνεται να μπαίνουν στη θέση τους. Εκδρομές και ταξιδάκια τέλος (προς το παρόν τουλάχιστον) και η Αθήνα οργανώνεται και μας οργανώνει.

Θέατρο: «Το Ψυγείο» |Θέατρο Του Νέου Κόσμου
Γιατί να πας: Γιατί έχει πρεμιέρα μία κωμωδία- γροθιά στον καθωσπρεπισμό. Όχι της Ελλάδας (αν και θα μπορούσε), γενικώς.

Υπόθεση: «Ο Κοπί στο έργο του "Το Ψυγείο", μιλάει για το ρατσισμό λόγω φυλής, φύλου, την ομοφοβία, την τρανσοφοβία, τη μοναξιά και το θάνατο, ξεμπροστιάζοντας την υποκριτική κοινωνία που ζούμε και τα προσχεδιασμένα κοινωνικά πρότυπα «δηθενικής» ηθικής, στρουθοκαμηλισμού και απόλυτης μαζικής ομοιογένειας, με συλλογικό στόχο την κοσμική ζωή και λάμψη μιας εύπορης ζωής στημένης, επιτηδευμένης καλής συμπεριφοράς σαλονιών.

Πρωταγωνιστούν: Ένα ψυγείο, τρεις τρανς γυναίκες, η υπηρέτρια Γολιάθα, ένας ντετέκτιβ, η δοκτορέσα Φρόιντ (Ψυχίατρος), η μητέρα, ο Αρουραίος.

Παίζουν οι Λοΐζος Καμπούρης, Μένια Αναγνωστοπούλου και Σταύρος Μπαφέτης.

Ώρα έναρξης: 21:15

 

Διάλεξη: «Πάντα η Αλεξάνδρεια είναι»: Επιστρέφοντας στην Καβαφική Αλεξάνδρεια| Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Γιατί να πας: Γιατί δύο σπουδαίοι ομιλητές θα  για την Αλεξάνδρεια του παρελθόντος και του παρόντος. Αν έχεις κάνει αυτό το ταξίδι, θα βρεις παραπάνω από έναν λόγο για να πας.

«Η εκδήλωση έχει στόχο να διερευνήσει την ξεχωριστή θέση που καταλαμβάνει η Αλεξάνδρεια στην ιστορική και λογοτεχνική ιστορία της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, αλλά και να θέσει ερωτήματα σχετικά με την κατασκευή της ως παράδειγμα κοσμοπολιτισμού.

Η συζήτηση πρόκειται να αναδείξει πως η εικόνα της Αλεξάνδρειας, όπως μπορεί να την έχει κανείς στο μυαλό του από τα έργα των Καβάφη, Forster και Durrell, είναι διαποτισμένη από ευρωκεντρικές ιδέες και αντιλήψεις σχετικά με τη Μέση Ανατολή που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αλλάξει. Η Αλεξάνδρεια που αναδεικνύεται από τους νεότερους μελετητές και συγγραφείς είναι μια πόλη βαθιά διαπολιτισμική, πολυσύνθετη και πολυδιάστατη».

Θα μιλήσουν οι Hala Halim, συγγραφέας του πρόσφατου βιβλίου Alexandrian Cosmopolitanism: An Archive και αναπληρώτρια καθηγήτρια Συγκριτικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) και ο Αλέξανδρος Καζαμίας, επίκουρος καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρυ και ειδικό στην Ιστορία της ελληνικής κοινότητας της Αιγύπτου.

Για τις ομιλίες των ξένων προσκεκλημένων υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

Ώρα έναρξης: 19:00 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Είσοδος: Free

Eκδήλωση: «Αγαπάω όπως έμαθα, όπως επιλέγω, όπως προχωράω» | Ιανός
Γιατί να πας: Γιατί θα ακούσεις λέξεις που μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι. 

Στην εκδήλωση του Ιανού (Σταδίου 24), «Αγαπάω όπως έμαθα, όπως επιλέγω, όπως προχωράω» οι ψυχοθεραπεύτριες του Κέντρου Gestalt, Εξ. Παππά, Δ. Χαντζιάρα και Κ. Γκιώνη, θα μιλήσουν για τις διαστάσεις και τις μορφές της αγάπης που είναι σημαντικές στη ζωή μας.

Ώρα έναρξης: 18:00

Είσοδος: Free 

 

Μουσική: Barbara's Straight Son, Duoyu και  Violent Cartoons Live | Death Disco
Γιατί να πας: Γιατί θα διασκεδάσεις. Οι τρεις μπάντες με ήχους που δεν ξέρεις που να τους κατανείμεις θα σου τραγουδήσουν από garage punk μέχρι ατμοσφαιρικές, ταξιδιάρικες μελωδικές.

Απόψε στις 21:15, οι τρεις αθηναϊκές μπάντες Barbara's Straight Son, Duoyu και Violent Cartoons θα ανέβουν απόψε στην σκηνή της Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου στου Ψυρρή.

Είσοδος: 5€

 

Δες εδώ τις θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζουν και μετά το Πάσχα.