Το καλύτερο παγωτό των Βορείων Προαστίων

Άνοιξε ο καιρός και μας άνοιξε η όρεξη!
Το καλύτερο παγωτό των Βορείων Προαστίων



Παλιά τα μετράγαμε. Τον Αύγουστο κάναμε διαγωνισμό ποιος έχει φάει τα περισσότερα. Μεγαλώνοντας, άλλαξαν οι προτεραιότητες και αντί για την ποσότητα, μας ενδιαφέρει (ευτυχώς) η ποιότητα. Δοκιμάσαμε, ρωτήσαμε, χαζέψαμε τη βιτρίνα και παρουσιάζουμε τελικά τις διευθύνσεις  που θα βρεις τα πιο νόστιμα παγωτά των Βορίων Προαστίων.

Solo Gelato| Χαλάνδρι
Είναι γνωστό σε όλη την Αθήνα, γιατί είναι πεντανόστιμο και πολυβραβευμένο. Το 2012, στο πρωτάθλημα παγωτού που διεξήχθη στο Βερολίνο κέρδισε την πρώτη θέση, ενώ δεύτερο ήρθε ένα ζαχαροπλαστείο από την Ολλανδία. 

Ο ιδιοκτήτης του Νίκος Χριστογεώργος, ανήκει σε οικογένεια με μακρά παράδοση στο παγωτό, αφού ήδη από το 1930, ο παππούς του έφτιαχνε ένα από τα ωραιότερα παγωτά καϊμάκι (σε ξύλινο καζάνι).

Τα χρόνια πέρασαν, το μαγαζί άλλαξε θέση και εμείς δοκιμάσαμε το πιο λαχταριστό παρφέ κρέμα και το πιο δροσιστικό μάνγκο. Οι γεύσεις που θα βρεις είναι πολλές και δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.

Αν είσαι σε δίαιτα, ζήτα το «ακτινίδιο- μπανάνα», χωρίς ζάχαρη.

Α. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι| 210 68 13 622

Νανά Γιώτη | Βριλήσσια
Μετά από μία επταετή στάση στη Ρώμη, η Νανά Γιώτη έφερε το μεράκι και τις συνταγές της στα Βριλήσσια. Η αγνή πρώτη ύλη, οι ιδιαίτερες γεύσεις και το σπιτικό περιβάλλον συνθέτουν το τέλειο spot για να απολαύσεις το χωνάκι σου.

Δοκίμασε οπωσδήποτε προφιτερόλ παγωτού (τα σουδάκια είναι γεμιστά με παγωτό βανίλια), το καλάθι παγωτού (αυτό είναι έκπληξη, απλώς ζήτα το) και το καπουτσίνο, αν σου αρέσει ο καφές.

Λ. Πεντέλης 24,, 152 35 Βριλήσσια |210 6855 122- 210 8044 042

Νουγκάτ | Νέο Ψυχικό
Υπάρχει στην περιοχή, στο ίδιο γωνιακό μαγαζί, τουλάχιστον 30 χρόνια. Τα τρία αδέρφια και συνιδιοκτήτες, παράγουν καθημερινά πληθώρα γλυκών με πρώτο και καλύτερο το παγωτό (και τις σοκολατίνες, αλλά για αυτές θα μιλήσουμε μια άλλη φορά).

Ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου αρέσει αλλά σαν τη φράουλα, τίποτα. Τόσο old school όσο πρέπει για να σε γυρίσει πίσω στα παιδικά σου χρόνια.

Μακ. Πραντούνα 51,  Νέο Ψυχικό | 210 6726490  

 

Mucca | Ν. Ερυθραία
Mucca οι Ιταλοί λένε την αγελάδα. Γαλατάκι, φρούτα, ξηροί καρποί και πόσα ακόμα συστατικά συνθέτουν μία από τις πιο «νόστιμες» βιτρίνες παγωτού που έχεις δει. Χρώματα και «αρώματα», ρομαντικό και καθαρό περιβάλλον σαν ιταλική gelateria, θα σε ξελογιάσουν και θα σου δώσουν καλούς λόγους να επιστρέψεις.

Το παγωτό είναι τέλειο (αν και τσιμπημένο στις τιμές) και οι γεύσεις του σε απογειώνουν. Δοκίμασε kinder bueno και λευκή σοκολάτα. Αν κάτσεις έξω, οπλίσου με υπομονή (η βαβούρα από τα μπαράκια είναι κάπως ενοχλητική).

Χαριλάου Τρικούπη 146, Ν. Ερυθραία |210 8001614

Ζillion’s | Κηφισιά
Οι κάτοικοι της περιοχής το τιμούν all day long, για αυτό το λόγο και είναι πάντα γεμάτο. Μπαίνοντας, η βιτρίνα θα σε καταπλήξει. Οι επιλογές στις γεύσεις είναι πάρα πολλές και θα ξετρελαθείς.  

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τη σοκολατόπιτα με μία μπάλα ανθόγαλο (εντυπωσιακό;) και τώρα που ανοίγει ο καιρός, sorbet white orange για να δροσιστείς. Άλλο πράγμα.

Διονύσου 69, Κηφισιά | 210 6201211

Διάβασε εδώ περισσότερες πληροφορίες.