Η έκθεση της φωτογράφου Calliope επιτέλους στην Αθήνα!

Και το βράδυ ετοιμάσου για Gagarin!
Η έκθεση της φωτογράφου Calliope επιτέλους στην Αθήνα!



Κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες του νέου βιβλίου της Calliope και ταξιδέψαμε στο χρόνο και το χώρο. Τώρα εκτίθενται και έχουμε ένα καλό λόγο για να πάμε μέχρι την Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Έκθεση: «Children of the light» | Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Γιατί να πας: Γιατί θα δεις πολύ ωραίο φωτογραφικό υλικό των διάσημων Ελλήνων της νέας γενιάς, μέσα από τον φακό της Calliope.

«Στην ατομική έκθεση της Calliope θα παρουσιαστούν φωτογραφίες νεαρών celebrities της Ελλάδας. “Τα παιδιά του φωτός” είναι τα Ελληνόπουλα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν κάτω από το δυνατό φως της χώρας μας. Αυτή τη φωτεινή και απολλώνια πλευρά τους επέλεξε να αποτυπώσει η Calliope στις φωτογραφίες της, που είναι ένα εγκώμιο στη νιότη, στην ομορφιά και την αρμονία».

Ώρα λειτουργίας: 17:00- 20:00

Είσοδος: Free

Η Calliope με τον σύζυγό της Χρήστο Καρβούνη και τις κόρες τους, στην αντίστοιχη έκθεση της Θεσσαλονίκης

Θέατρο: «Βασιλιάς Ληρ» |Θέατρο Πειραιώς 260- Κτίριο Δ
Γιατί να πας: Γιατί θα δεις το κλασικό σαιξπηρικό έργο υπό το σκηνοθετικό πρίσμα του Σλοβένου Tomaž Pandur, με ένα σπουδαίο καστ ελλήνων ηθοποιών. Σήμερα είναι η πρεμιέρα.

Υπόθεση: «Πρόκειται για ένα αγωνιώδες, οδυνηρό ταξίδι του πνεύματος και του μυαλού, με επίκεντρο τον τραγικό ήρωα, Βασιλιά Ληρ, και περιβάλλον τις σκοτεινές δολοπλοκίες που εξυφαίνονται χάριν της εξουσίας την οποία παραδίδει ο γερασμένος βασιλιάς. 

Η παράσταση εστιάζει στην εγκατάλειψη, τη μοναξιά και την "εξ αποκαλύψεως" συνειδητοποίηση από τους ήρωες των απλών, όχι όμως και αυτονόητων, αξιών, όπως είναι η αγάπη και η ανθρώπινη φύση καθ' αυτή».

Παίζουν:  Γιώργος Κιμούλης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Γάλλος, Κόρα Καρβούνη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αργύρης Πανταζάρας, Χάρης Τζωρτζάκης

Ώρα έναρξης: 20:30

Είσοδος: 12-20€

 

Χορός: SCALE #1:100- "Εκτός κλίμακας" |Σύγχρονο Θέατρο
Γιατί να πας: Γιατί θα είναι το πιο ενδιαφέρον opening event (θα διαρκέσει μέχρι τις 26/4) που έχεις δει τον τελευταίο καιρό. Ειδικά αν σου αρέσει ο χορός. Performers, εικαστικοί, σκηνοθέτες και χορογράφοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για μία παράσταση δυναμική που προσεγγίζει την τέχνη του χορού από μία κοινωνική οπτική.

«Μία μοναδική συνάντηση δημιουργών σε μία performance ειδικά σχεδιασμένη για το SCALE #1:100. Ένας μικρόκοσμος που έχει μια δική του αναρχία, αλλά δεν καταρρέει, γιατί οι άνθρωποι που τον αποτελούν έχουν μια αυτογνωσία που τους κρατάει πάντα στον άξονα». 

Ώρα έναρξης: 21:15

Είσοδος: 7-10€

 

Μουσική: The Growlers Live| Gagarin 205
Γιατί να πας: Δεν χωράει ερώτημα. Γιατί είναι συγκροτηματάρα. Όμορφα χιπστερόπαιδα σε 60’s καλιφορνέζικους ήχους.

«Μετά τις περσινές πολυσυζητημένες sold out εμφανίσεις τους, οι Καλιφορνέζοι ιδρυτές του Beach Goth ήχου, που αποτελεί μία μίξη surf, pop rock και psychedelia, έρχονται να παρουσιάσουν ζωντανά το νέο τους άλμπουμ "Chinese Fountain".

Ο εκκεντρικός τους χαρακτήρας, οι χορευτικές μελωδίες και οι απρόσμενες συναυλιακές στιγμές, δικαιολογούν απόλυτα τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα τους.

Η ευρωπαϊκή τους περιοδεία θα ξεκινήσει από την Ελλάδα»

Ώρα προσέλευσης: 20:00

Είσοδος: 22-25€