Kαλή Εβδομάδα με ξεσηκωτικά live!

Σήμερα η Αθήνα το «ρίχνει έξω».
Kαλή Εβδομάδα με ξεσηκωτικά live!



Μας έχει πιάσει η Άνοιξη και είναι αδύνατο να μείνουμε μέσα. Κανένα πρόβλημα! Στην πόλη γίνονται πολύ ωραία πράγματα! Ξεκινάμε αντίστροφα τις προτάσεις, από το βράδυ προς το απόγευμα.

Μουσική: HOLImelia Live |Σταυρός του Νότου
Γιατί να πας: Γιατί (ω θεοί) είναι κα-τα-πλη-κτι-κή μπάντα. Ταξιδιάρικες πειραγμένες μουσικές από μία ελληνική φωνή και τέσσερις Γαλλοαλγερινους  μουσικούς.
«Με συχνές εμφανίσεις στη Γαλλία και για πρώτη φορά σε μια περιοδεία σε ελληνικά χωρικά ύδατα, οι HOLImelia ήρθαν να προσφέρουν στο κοινό τα δώρα μιας πολυπολιτισμικής κουλτούρας κι ενός πολύχρωμου ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, με περάσματα από τη τζαζ, το παραδοσιακό, το ρεμπέτικο και όχι μόνο.

HOLImelia είναι μια αρχέγονη εσωτερική κατάσταση, ένα διονυσιακό τελετουργικό και η βελούδινη αίσθηση μιας απόκοσμης φωνής πλημμυρισμένης από νοσταλγία, από χολή κι από μέλι.»

Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος: 10€ (με μπύρα ή κρασί)

 

Dimitris Tasenas & The Soul Vibrators| Faust
Γιατί να πας: Γιατί όταν τους είδα εγώ live δεν σταμάτησα να χορεύω. Άρα… έχεις σίγουρα έναν καλό λόγο.

«Μαγεμένοι από τον ήχο των 60's, οι Δημήτρης Τάσαινας και Αλέξανδρος Καραδήμος δημιουργούν το Μάιο του 2013 στην Αθήνα, τους Soul Vibrators. Σχεδόν δυο χρόνια μετά, ανήμερα της επετείου από την εγκαθίδρυση της μαύρης επταετίας, οι Soul Vibrators ανεβαίνουν για πρώτη φορά στην σκηνή του Faust με στόχο μια ακόμα γιορτή.

Από το rock & roll, 60's ballands σε Psych Rock και Garage, prom night καταστάσεις και juke box ατμόσφαιρα σε ένα παίξιμο που ξεχειλίζει ενέργεια και προκαλεί για χορό».  

Ώρα έναρξης: 22:30

Είσοδος: 5-8€ (χωρίς ποτό)

 

Έκθεση: «Red illusions»  |Chili Art Gallery
Γιατί να πας: Γιατί ο LEFT (Λευτέρης Παπάζογλου) είναι ένας καλλιτέχνης με παγκόσμια αναγνώριση και γιατί σε αυτή τη φωτογραφική έκθεση θα δεις γυμνά σώματα με μόνο ένδυμα μία… μάσκα.

«Θεματικά η δουλειά του εγείρει ερωτήματα και προβληματισμούς, που μας απασχολούν καθώς ξετυλίγονται μπροστά μας οι εικόνες του… Φαινομενικό και πραγματικό, αληθινό και ψεύτικο, πρόσωπο και προσωπείο, όνειρο και ζωή, φαντασία και πραγματικότητα, αίσθηση και ψευδαίσθηση. 

Μεγάλη η ώρα λοιπόν, όταν φτάνουμε στο σημείο να βγάλουμε την στολή μας για να δούμε τι ακριβώς κρύβεται από πίσω, είναι το σημείο που χρειάζεται το περισσότερο θάρρος και κουράγιο για την αντιμετώπιση του γυμνού εαυτού μας! Είναι μια στιγμή μοναχική, η στιγμή της απόλυτης αλήθειας!».

Ο Λευτέρης Παπάζογλου  έχει διακριθεί στο εξωτερικό με τη δουλειά του να βρίσκεται στην Agora Gallery στη Νέα Υόρκη, σε διεθνή φωτογραφικά λευκώματα αλλά και σε ιδιωτικές συλλογές.

Μέχρι και τις 8 Μαϊου.

Ώρες λειτουργίας: 10:30- 19:30

Είσοδος: Free

 

Θέατρο: «Belleλεν- Η (αιώνια) τραγωδία της Ελένης» |Από Μηχανής Θέατρο
Γιατί να πας: Γιατί είναι μια παράσταση εξωφρενικά σύγχρονη. Πρωταγωνιστεί μία Ελένη κυνηγημένη όχι από την κρίση του Πάρη, αλλά από την οικονομική. Κατάλαβες τώρα τι έχουν στήσει; Αν βέβαια δεν μπορείς τους μονολόγους, ξανασκέψου το.

«Κυνηγημένη από την κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η Ωραία Ελένη καταφεύγει σε ευημερούσες οικονομίες της Δύσης προσφέροντας επί χρήμασι την -ακόμη σφύζουσα από ηδονή- σάρκα της. Υιοθετώντας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο "Belleλen" χορεύει pole dance και υπόσχεται στιγμές άκρατου πάθους στα έκπληκτα μάτια που τη θωπεύουν.
Ιδιαίτερα λαλίστατη εξηγεί πώς βρέθηκε στην αλλοδαπή, τη λατρεία που τρέφει στην Αφροδίτη (αν και θεραπαινίδα στο ναό της Αρτέμιδος), εξυμνεί τη μεγαλύτερη ιστορία αγάπης στην ελληνική μυθολογία ανάμεσα σ’ αυτήν και τον Πάρι και καταριέται τον πανάσχημο Μενέλαο, αποκαλύπτοντας πως την απέκτησε με προξενιό.

Η κόρη του Διός ομιλεί, εξ ανάγκης, την αγγλική, φρικτά τουριστικά. Κύριο μέλημά της να κατακτήσει την απόλυτη προσοχή των απανταχού μισοκοιμισμένων ανδρών που διασκεδάζει. Να τους κάνει να δουν τον άνθρωπο και όχι το κορμί, να (απ)ελευθερώσει ένα κομμάτι της ψυχής της ύστερα από αιώνες αφόρητης σιωπής.

Ένας μονόλογος που αποκαθιστά τη μυθολογική αλήθεια, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον Ευριπίδη».

Σκηνοθετεί και γράφει ο Δημήτρης Φοινίτσης ενώ ερμηνεύει και χορογραφεί η Φένια Αποστόλου.

Ακούγονται οι ηθοποιοί:
Κωνσταντίνα Τάκαλου - Αφροδίτη
Γιώργος Παπαγεωργίου - Πάρις
Μηνάς Χατζησάββας – Διόσκουροι

Ώρα έναρξης (πρεμιέρα): 22:00

Είσοδος: 5-12€