Πάμε για παγωτάκι στο κέντρο της Αθήνας;

Οι διευθύνσεις των πιο απολαυστικών γεύσεων
Πάμε για παγωτάκι στο κέντρο της Αθήνας;



Άνοιξη= παγωτό και βόλτα.  Αφού αλωνίσαμε τα βόρεια, ώρα να κατέβουμε προς κέντρο. Εκεί που οι «παγωμένοι» θησαυροί ακολουθούν ο ένας τον άλλο. Επιλέξαμε τις πέντε καλύτερες διευθύνσεις.

Ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι |Εξάρχεια
Το παλαιότερο των Αθηνών, άνοιξε πριν από 100 ακριβώς χρόνια και σήμερα η τρίτη γενιά κρατά ακόμα την επιχείρηση πιο ζωντανή από ποτέ. Οι κάτοικοι των Εξαρχείων το τιμούν με την παρουσία τους για να πάρουν από τσουρέκι και τούρτες μέχρι γευστικότατο παγωτάκι.

Φημισμένο είναι το φυστίκι, που όμοιο του δεν θα έχεις ξαναφάει. Το φυστικάκι Αιγίνης το νιώθεις στον ουρανίσκο σου. Όνειρο!

Xαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια |210 3610092

Τούλα | Παγκράτι
Γνωστή σε όλη την πόλη για το παγωτό, με γεύση … μουστάρδα. Μέχρι και οι Νew York Times αφιέρωσαν μερικές αράδες τους για να εκθειάσουν το παγωτό με την ιδιαίτερη γεύση.

Όχι δεν είναι καταψυγμένη μουστάρδα. Τα υλικά από τα οποία φτιάχνεται το ιδιαίτερο παγωτό είναι  ένα μείγμα θυμαρίσιου μελιού, ανθόνερου και πρόβειου γάλατος, αμύγδαλου και καραμέλας. Δοκίμασέ το και θα έχεις λόγο να επιστρέψεις στην «Τούλα».

Ευτυχίδου 41, Παγκράτι |210 7218255

Gelato Home Cafe
36 γεύσεις, λαχταριστές αφράτες βάφλες και άφθονη Nutella. Σε μία στοά στην καρδιά της Αθήνας, θα βρεις τον παράδεισο των παγωτών σε διάφορες εκδοχές. 

Στα τραπεζάκια του θα δεις τουρίστες αλλά και αθηναίους που έχουν λιγούρα για καλό παγωτό.

Κοραή 4 & Σταδίου 30, Αθήνα| 210 3319833  

Χαρά |Άνω Πατήσια
Πάμε πάλι πίσω στην παλιά Αθήνα. Η Χαρά με το σκέρτσο και τις μαγευτικές συνταγές της άνοιξε το 1969. Έκτοτε στην περιοχή των Πατησίων έγινε αυτό που σήμερα θα λέγαμε «hot spot». 
Το εκμέκ της με παγωτό καϊμάκι ερχόταν ως δώρο επίσκεψης στα σπίτια της πόλης, σημαίνοντας την άνοιξη. Μέχρι και σήμερα φημίζεται για αυτό, αλλά και για το αξεπέραστο και classic Σικάγο της.
Πατησίων 339, Άνω Πατήσια |210 2287266  

 

Magic Concept Store |Aθήνα 
Στο σήμερα πάλι. Αν έχουμε μία μπουτίκ παγωτών, είναι σίγουρα αυτή. Φτιάχνεις το ξυλάκι σου με ό,τι παγωτό θες εσωτερικά, επιλέγεις την επικάλυψη, το σιρόπι και  γαρνίρισμα θες.

Τα λόγια είναι περιττά. Πέρνα μια βόλτα και νιώσε βασίλισσα της παγωμένης απόλαυσης. 

Κολοκοτρώνη 3-5, πλατεία Κολοκοτρώνη, Αθήνα  

Τι κι αν βαριέσαι να κατέβεις κέντρο; Έχουμε και προτάσεις για παγωτό στα Βόρεια, εδώ.