Βυσσινόκηπος: Πρεμιέρα με μια ομάδα εξαίρετων ηθοποιών

Και εγκαίνια της νέας έκθεσης που φιλοξενείται στο Atopos Unlocked.
Βυσσινόκηπος: Πρεμιέρα με μια ομάδα εξαίρετων ηθοποιών



Σήμερα είναι η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης παράστασης «Βυσσινόκηπος» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τα εγκαίνια της νέας έκθεσης της Atopos Unlocked #RenHang αλλά και το πρώτο skate bowl στο κέντρο της Αθήνας.

Θέατρο: «Βυσσινόκηπος» | Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Γιατί να πας: Γιατί είναι Τσέχωφ, γιατί σκηνοθετεί ο Καραθάνος, γιατί παίζει μια πλειάδα σπουδαίων ηθοποιών.

«Ο κόσμος αλλάζει και σε αυτό το μεταίχμιο ο συγγραφέας στήνει μια γιορτή της απώλειας. Ο υπέροχος βυσσινόκηπος βγαίνει στο σφυρί, οι ιδιοκτήτες του, αρνούμενοι να αποδεχτούν την αλλαγή, δεν κάνουν τίποτα για να τον σώσουν, η ανευθυνότητα και οι αυταπάτες κυριαρχούν, η χρεοκοπία έρχεται.

Οι ήρωες του έργου, συγχρόνως κωμικοί και τραγικοί, παλεύουν με πείσμα για λίγη ευτυχία. Παγιδευμένοι στο έλεος μιας μεταβατικής εποχής, πρωταγωνιστούν σε μια συγκλονιστική κωμωδία για το μυστήριο της ζωής. Και τότε προβάλλει το ερώτημα: Γιατί τόση αγωνία κάτω από τόση ομορφιά;».

Ώρα έναρξης: 20:30

Είσοδος: 5-28€

Έκθεση: #RenHang | Atopos Unlocked
Γιατί να πας: Γιατί η Atopos οργανώνει πάντα εξαίσιες, avant- garde εκθέσεις.

«Το Atopos Unlocked συνεχίζεται με τον φωτογράφο και ποιητή Ren Hang. Ο Κινέζος καλλιτέχνης συμμετέχει στο Occupy Atopos residency και θα δημιουργήσει μια σειρά από νέα έργα.

Η ριζοσπαστική φωτογραφική δουλειά του 28χρονου καλλιτέχνη διαπνέεται από έντονο λυρισμό και ερωτισμό. Ο Ren Hang γδύνει τους φίλους-μοντέλα του και δημιουργεί πρωτότυπες, προκλητικές, ημερολογιακές αφηγήσεις όπου το νεανικό σώμα και η αισθαντικότητά του αποτελούν πρωταγωνιστικά στοιχεία. 

Συχνά τοποθετημένες στο σύγχρονο αστικό τοπίο του Πεκίνου, σε απογυμνωμένα δωμάτια ή κρυμμένες στην φύση οι άλλοτε βρώμικες και άλλοτε παραμυθένιες ανθρώπινες συνθέσεις του αιρετικού φωτογράφου μοιάζουν να καταρρίπτουν τους ηθικούς κώδικες της συντηρητικής Άπω Ανατολής».

Είσοδος: Free

Μουσική: LATRAAC Transition Skateboarding Kerameikos| Ρομάντσο
Γιατί να πας: Πολύ απλά γιατί δεν έχει ξαναγίνει.

«Το LATRAAC Transition Skateboarding Kerameikos, το πρώτο skate bowl στο κέντρο της Αθήνας, συστήνεται για πρώτη φορά στο κοινό, διοργανώνοντας μια έκθεση φωτογραφίας και ένα πάρτι στο Ρομάντσο. Αφορμή η δημοσιοποίηση μιας crowdfunding καμπάνιας για την ολοκλήρωση του bowl, μέχρι το καλοκαίρι του 2015. 

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί υλικό από την digifab διαδικασία κατασκευής του bowl, ενώ θα ακολουθήσει after party με τους The Canadian Tuxedos».

Ώρες λειτουργίας: 14:00- 22:00

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: Free

Έξοδος: Aν είσαι σε καλοκαιρινή διάθεση, ώρα για βόλτα στις αυλές του Χαλανδρίου.