Ώρα να αλλάξεις τον κήπο σου, ανηφορίζοντας προς Νέα Ερυθραία

Στο Garden Shop, για συμβουλές και tips κηπουρικής.
Ώρα να αλλάξεις τον κήπο σου, ανηφορίζοντας προς Νέα Ερυθραία



Ανεβαίνοντας την Κηφισίας, στο αριστερό σου χέρι στο ύψος της Νέας Ερυθραίας, θα συναντήσεις ένα πολύ ιδιαίτερο φυτώριο. Κοντέινερ και κήπος συνδυάστηκαν πριν λίγο καιρό και είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το Garden Shop. Ένα φυτώριο μοντέρνο που θα βρεις εκτός από μεγάλη ποικιλία σε άνθη και καρπούς, τον ιδιοκτήτη του, Σωτήρη Βρεττό, πάντα πρόθυμο για τις πιο to the point συμβουλές.


Όταν επισκεφτήκαμε το Σωτήρη, πριν λίγο καιρό, μας έδειξε πως να φτιάξουμε τη δική μας ζαρντινιέρα με αρωματικά. Με μόλις 15€ πήραμε μία πλαστική γλάστρα, λίγο χώμα, ελαφρόπετρα (για να κρατά την υγρασία), θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο. Ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε δηλαδή, στο μπαλκονάκι της κουζίνας μας, για να ετοιμάζουμε πάντα μυρωδάτα γεύματα.

Η επίσκεψή μας είχε και ένα ακόμα όφελος. Μάθαμε την αξία του κάκτου. Ήξερες εσύ, ότι το ακανθώδες φυτό απορροφά την ακτινοβολία  του υπολογιστή; Ή ότι η καλέντουλα βοηθάει στα σκασμένα και ταλαιπωρημένα χέρια; Ή ότι τα φυτά πρέπει να ξέρεις πως να τα ταιριάξεις σε γλάστρες, για να μην μαραζώσουν;

Η άνοιξη ήρθε για να μείνει και είναι πια η ώρα να ανανεώσεις το μπαλκόνι ή τον κήπο σου. Στο φυτώριο του Σωτήρη, θα βρεις μία τεράστια ποικιλία σε άνθη, βότανα αλλά και καρπούς λαχανικών, για να φέρεις τη φύση στο σπίτι σου.

Δες το βίντεο για περισσότερες ακόμα συμβουλές.

Ετοιμη να υιοθετήσεις το floral, την απόλυτη τάση της ανοιξης στο σαλόνι σου; Δες εδώ το ρεπορτάζ αγοράς μας.