Τι θα δούμε απόψε 23/4 στις αθηναϊκές αίθουσες

Μπλέικ Λάιβλι και Ίθαν Χοκ οι μεγάλοι πρωταγωνιστές.
Τι θα δούμε απόψε 23/4 στις αθηναϊκές αίθουσες



Ενδιαφέρουσα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινάει απόψε με σπουδαίους πρωταγωνιστές να επιστρέφουν στο πανί των cinema. 

Το Μυστικό της Άνταλαϊν  
Γιατί να τη δεις: Για να καταλάβεις ότι σημασία δεν έχει η διάρκεια της ζωής σου, αλλά πόσο δυνατά θα τη ζήσεις.

Υπόθεση: “Η Ανταλάιν Μπόουμαν (Μπλέικ Λάιβλι) είναι 27 χρονών – εδώ και οκτώ περίπου δεκαετίες. Το θαύμα αυτό όμως σημαίνει ότι έχει ζήσει μία μοναχική ζωή. Δεν επιτρέπει στον εαυτό της να έρθει κοντά με κανέναν, από φόβο μήπως αποκαλυφθεί το μυστικό της. Η μόνη που το γνωρίζει είναι η πλέον ηλικιωμένη κόρη της, Φλέμινγκ (Έλεν Μπέρστιν).

Όμως μια τυχαία συνάντησή της με τον χαρισματικό φιλάνθρωπο Έλις Τζόουνς (Μισιέλ Χουϊσμαν) αναζωπυρώνει το πάθος της Ανταλάιν για ζωή και έρωτα. Όταν ένα Σαββατοκύριακο στους γονείς του (Χάρισον Φορντ και Κάθι Μπέικερ) απειλεί να αποκαλύψει την αλήθεια, η Ανταλάιν παίρνει μια απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα. 

Του Λι Τολαντ Κρίγκερ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μπλέικ Λάιβλι, Χάρισον Φορντ, Έλεν Μπέρστιν, Κάθι Μπέικερ, Μίσιελ  Χουϊσμαν

Διάρκεια: 112 λεπτά

Αναρχία
Γιατί να τη δεις: Γιατί όπως λέει και η αφίσα της ταινίας, είναι ένας συνδυασμός του “Sons of Anarchy” και “Game of Thrones”. Με κάλυψε.

Υπόθεση: “Ο Εντ Χάρις πρωταγωνιστεί ως ο αρχηγός μιας συμμορίας μοτοσικλετιστών, εμπόρων ναρκωτικών, που βρίσκονται σε πόλεμο με μια διεφθαρμένη αστυνομία. Η παράνομη σχέση της κόρης του με ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του, θα πυροδοτήσει μια άνευ προηγουμένου τραγωδία. 

Οι Ντακότα Τζόνσον και Πεν Μπάντγκλεϊ, πρωταγωνιστούν ως οι νεαροί Ιμογένη και Πόστουμο. Δίπλα τους, ο Ίθαν Χοκ, στο ρόλο του δόλιου Ιάκιμου, βάζει στοίχημα με τον Ποστουμο ότι μπορεί να ξελογιάσει την Ιμογένη”.

Πρόκειται για μία μοντέρνα  εκδοχή του «Κυμβελίνου», έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Του Μάικλ Αμπερέιδα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Έντ Χάρις,  Ίθαν Χοκ , Μίλα Γιόβοβιτς, Τζον Λεγκουιζάμο, Πεν Μπάντγλεϊ, Ντακότα Τζόνσον, Αντόν Γέλτσιν και Μπιλ Πούλμαν

Διάρκεια: 98 λεπτά

Πρωταθλητές Με Ψυχή  
Γιατί να τη δεις: Γιατί το κλάμα είναι υγεία και έχεις καιρό να κλάψεις. Και γιατί σου έλειψε ο Κέβιν Κόστνερ.

Υπόθεση: “1987. Ο προπονητής Jim White (Kevin Costner) αναλαμβάνει τη σχολική ομάδα στίβου της McFarland, μιας μικρής καλιφορνέζικης πόλης, όπου ζουν κυρίως Λατινοαμερικανοί. Επαγγελματικά δεν έχει άλλη επιλογή από το να τα καταφέρει σε μια κοινότητα που δεν έχει καμία σχέση με ό,τι ήξερε μέχρι τότε. 

Οι καταπληκτικές επιδόσεις των αγοριών, αλλά και η αλληλεγγύη μεταξύ τους, τον εντυπωσιάζουν και ο προπονητής White θα βάλει τα δυνατά του και θα καταφέρει να απογειώσει την ομάδα. Στην πορεία, ο Jim και η οικογένεια του θα ανακαλύψουν ότι αυτή η μικρή και τόσο διαφορετική κοινότητα είναι το σπίτι που πάντα έψαχναν”.

Της Nίκι Κάρο.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κέβιν Κόστνερ, Μαρία Μπέλο, Μίκαελ Αγουέρο, Μόργκαν Σέιλορ, κλπ.

Διάρκεια: 129 λεπτά

 

Η Συμμορία των Παρκούρ
Γιατί να τη δεις: Γιατί παίζουν ωραία αγόρια και γιατί έχει πολύ... παρκούρ. Λόγοι τέλος.

Υπόθεση: “Μία συναρπαστική ταινία δράσης με φόντο τον επικίνδυνο κόσμο του παρκούρ. Ο Καμ μετά βίας βγάζει τα προς το ζειν και ξεπληρώνει τα χρέη του. Θα πέσει με το ποδήλατο του επάνω στη Νίκι, μια μυστηριώδη ξένη που θα τον παρασύρει στον ιλιγγιώδη κόσμο της. 

Το παρκούρ τον μεταφέρει σε μέρη που δεν έχει πάει ποτέ και του χαρίζει μια καλοπληρωμένη δουλειά υπό την επίβλεψη του αρχηγού της συμμορίας Μίλερ. Η τελική πρόκληση είναι να απεμπλακεί από τον κόσμο αυτό που δεν είχε φανταστεί ποτέ”. 

Του Ντάνιελ Μπενμαγιορ 

Παίζουν οι ηθοποιοί Τέιλορ Λότνερ, Άνταμ Ράινερ, Ράφι Γκάβρον και Μαρία Αυγερόπουλος

Διάρκεια: 94 λετπά

Ο Χορός της Πραγματικότητας  
Γιατί να τη δεις: Γιατί είναι η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη Αλεχάντρο Χοδορόφσκι, μετά από 23 χρόνια αποχής. Και γιατί σε πείθει το τρέιλερ.

Υπόθεση: “Ένα αγόρι γεννιέται το 1929 στην Τοκοπίλα, μια μικρή παραλιακή πόλη στα πρόθυρα της χιλιανής ερήμου, όπου γυρίστηκε και η ταινία. Αντιμέτωπος με μια θλιμμένη και αποξενωμένη παιδική ηλικία, ως μέλος μια ξεριζωμένης οικογένειας, ο νεαρός Χοδορόφσκι θα γνωρίσει από πολύ νωρίς τη γοητευτική γραμμή ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα και θα επιλέξει να ζήσει ακριβώς εκεί. Μεγαλώνοντας, το αγόρι θα γίνει ένας σπουδαίος σκηνοθέτης, με ανεκτίμητο όπλο του τη σπάνια ικανότητα να ισορροπεί ανάμεσα στα δύο”. 

Του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι 

Παίζουν οι ηθοποιοί Μπρόντις Χοδορόφσκι, Πάμελα Φλόρες, Χερεμίας Χέρσκοβιτς, Αλεχάντρο Χοδορόφσκι 

Διάρκεια: 130 λεπτά

Αδέσποτα Σκυλιά
Γιατί να τη δεις: Γιατί η ταινία έχει ωραία υπόθεση κι εσύ έχεις όρεξη για μία ξενόγλωσση. Είναι και βραβευμένη.

Υπόθεση: “Ένας αλκοολικός άνδρας, που εργάζεται ως άνθρωπος-πινακίδα, και τα δυο του μικρά παιδιά, μόλις και μετά βίας επιβιώνουν στην Ταϊπέι. Διανύοντας αυτήν την διαδρομή, θα συναντήσουν μια μοναχική υπάλληλο παντοπωλείου η οποία θα τους βοηθήσει να φτιάξουν μια καλύτερη ζωή.
 
Σύμφωνα με το σκηνοθέτη, οι άνθρωποι- πινακίδες κάνουν ένα δεκάλεπτο διάλειμμα κάθε 15 λεπτά, όπου μπορούν να δροσιστούν ή να πάνε στην τουαλέτα.Εργάζονται οκτώ ώρες την ημέρα κρατώντας μια πινακίδα, και δεν επιτρέπεται να κάνουν τίποτε άλλο στη διάρκεια αυτή”.

Του Τσάι Μινγκ Λιάνγκ 

Παίζουν οι ηθοποιοί Λι Κανγκ Σενγκ, Γιανγκ Κουέι Μέι, Λου Γι Τσινγκ, Τσεν Σιανγκ Τσίι, Λι Γι Τσενγκ, Λι 

Διάρκεια: 138 λεπτά

 

Δες εδώ την Μπλέικ Λάιβλι στην εμφάνισή της στο "Good Morning America" του καναλιού ABC.