Η Kovacs για μια μοναδική συναυλία απόψε στην Αθήνα

Ενώ νωρίτερα ξεκινούν δύο φεστιβάλ: Comics & ELAIώNAS.
Η Kovacs για μια μοναδική συναυλία απόψε στην Αθήνα



Η εβδομάδα σήμερα κλείνει με την έναρξη δύο πολυαναμενόμενων φεστιβάλ, την πρεμιέρα της νέας παράστασης της Καριοφυλλιάς Καραμπέτη και τη συναυλία της Kovacs στην Αθήνα.

Festival: Comicdom Con Athens 2015 |Ελληνοαμερικανική Ένωση 
Γιατί να πας: Γιατί σου αρέσουν- δεν σου αρέσουν τα comics, σε αυτό το φεστιβάλ θα τα αγαπήσεις. Σπουδαίοι καλλιτέχνες και πολλές εκδηλώσεις για να σου μείνει ένα αξέχαστο τριήμερο.
«Στις 24, 25 και 26 Απριλίου 2015, η Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε προσκαλούν στην επετειακή 10η διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ που άλλαξε τα δεδομένα στην εγχώρια σκηνή και την σχέση των Ελλήνων με τα comics. Με επίτιμους καλεσμένους, σπουδαίους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκθέσεις, προβολές, παρουσιάσεις, workshops, sketch event, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, parties. Κι αν ακόμα δεν πείστηκες, πέρνα μια βόλτα. Θα σου μείνει αξέχαστη η εμπειρία.

Aπό τις 11 το πρωί.

Eίσοδος: Free

 

ELAIώNAS Festival | Aκαδημία Πλάτωνος
Γιατί να πας: Γιατί διάφορες μορφές τέχνης ενώνουν τις δυνάμεις τους, προσπαθώντας να μας ευαισθητοποιήσουν σε περιβαλλοντικά θέματα.

«Το ELAIώNAS FESTIVAL 2015 φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα δίκτυο αφύπνισης, προσκαλώντας καλλιτέχνες θεατρικούς, μουσικούς, εικαστικούς, πανεπιστημιακούς, ερευνητές και δημοσιογράφους σ’ έναν μαραθώνιο εκδηλώσεων, παραστάσεων, συναυλιών, ομιλιών και συνευρέσεων πάνω σε οποιαδήποτε θεματική άπτεται του ελαιώνα ακόμη και μέσα από μία απρόσμενη, αφαιρετική, ποιητική ματιά».

Η πρώτη μέρα θα ξεκινήσει με video art από το Θάνο Παπαστεργίου και μουσικές από την ομάδα κρουστών Anasa και τους Χαϊνηδες.

Ώρα έναρξης events: 19:30

 

Θέατρο: Στροχάιμ |Από Μηχανής Θέατρο
Γιατί να πας: Γιατί είναι η επιστροφή της Καρυοφυλλιάς στο σανίδι, σε μία πολύ ιδιαίτερη παράσταση.
«Ο Δημήτρης Δημητριάδης γοητευμένος από τη σύνθετη προσωπικότητα του Αυστροαμερικανού σκηνοθέτη και ηθοποιού Έριχ Φον Στροχάιμ, αλλά και από τις μοναδικές ερμηνείες τόσο του ίδιου όσο και της Γκλόρια Σουάνσον στην ταινία - σταθμό "Η Λεωφόρος της Δύσης" του Μπίλλυ Ουάιλντερ γράφει τον "Στροχάιμ", ένα λυρικό κείμενο, που ξεκινά εκεί... που η ταινία τελειώνει. Τη Νόρμα Ντέσμοντ, τον μεγαλύτερο ρόλο της ντίβας του αμερικανικού κινηματογράφου Γκλόρια Σουανσον, υποδύεται η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε μια τελευταία συνάντηση με τον Στροχάιμ που ερμηνεύει ο Άκις Βλουτής. Τον τρίτο κομβικό ρόλο, εκείνο της Ντενίζ, της επί 20 χρόνια συντρόφου του Στροχάιμ ερμηνεύει η Αγλαΐα Παππά. Οι τρεις ηθοποιοί συναντώνται για πρώτη φορά επί σκηνής».

Σκηνοθετεί ο Σταμ. Φασουλής.

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 5-14€

Μουσική: Kovacs | Βοτανικός
Γιατί να πας: Γιατί αυτό το κορίτσι τείνει να γίνει η νέα μας αγάπη και παντοτινή.
«Μια ιδιαίτερα βαθιά, αισθαντική και συνάμα σκοτεινή φωνή, που σε στοιχειώνει, που βγαίνει από την ψυχή της και είναι γεμάτη δύναμη, όπως και τα τραγούδια της.

To πρώτο ομώνυμο EP της Kovacs περιλαμβάνει 4 τραγούδια που κόβουν την ανάσα. 

Το πρώτο single My Love, παίζεται ήδη στα ραδιόφωνα και στα μπαρ με «ψαγμένη» μουσική. Είναι ακραίο ακόμη και το video του "Πρέπει να είναι ακραίο για να μου κάνει" λέει η ίδια. "Πολλές φορές θα καταστρέψω τα πάντα ή θα πω πράγματα βαριά, αλλά πάντα θα είμαι ειλικρινής. Έτσι είμαι εγώ, κάνω μουσική από μια μεγάλη εσωτερική ανάγκη γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να εκφράσω τα συναισθήματα μου, και αυτό κάνει τη μουσική μου αγνή και αληθινή !". 

Το τέταρτο κομμάτι του EP όμως, είναι αυτό που τα ξεκίνησε όλα. Είναι το I've Seen That Face Before, που έγινε πασίγνωστο από τη Grace Jones, και είναι αυτό το τραγούδι που η Sharon έστειλε στον Oscar και το οποίο αργότερα ηχογράφησαν στην Κούβα με Κουβανούς μουσικούς, στα Egrem Studios στην Αβάνα. Και τώρα δουλεύουν πάλι μαζί βάζοντας τις τελευταίες «πινελιές» για την ολοκλήρωση του πρώτου της album».

Ώρα έναρξης: 20:30

Είσοδος: 18-20€

Διάβασε εδώ τις συναυλίες του καλοκαιριού που πρέπει να κλείσεις τώρα εισιτήρια.