Exodos: Στη Μόσχα αδερφές μου! Που θα πας απόψε για να περάσεις καλά

Ξεκινάει το Φεστιβάλ Ρώσικου Κινηματογράφου
Exodos: Στη Μόσχα αδερφές μου! Που θα πας απόψε για να περάσεις καλά



Φεστιβάλ ξεκινάνε, εκθέσεις συνεχίζονται, παραστάσεις ρίχνουν αυλαία και αγαπημένοι καλλιτέχνες ανεβαίνουν επί σκηνής και μας διασκεδάζουν.

Ημερίδα: «Σχέδιο 100MIRRORS EXTENDED: Εργαλεία προώθησης της Γυναικείας επιχειρηματικότητας» | Ξενοδοχείο Stanley

Γιατί να πας: Γιατί αν έχεις σκοπό να ξεκινήσεις κάτι δικό σου, σε αφορά.
«Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «Έδρα» σας προσκαλεί στην ημερίδα με τίτλο «Σχέδιο 100MIRRORS EXTENDED: Εργαλεία προώθησης της Γυναικείας επιχειρηματικότητας», στα πλαίσια της συνέχισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα: 100 MIRRORS».

Ώρες: 14:00-18:00

Οδυσσέως 1, Πλ. Ομονοίας | 210 5241611

Είσοδος: Free 

(Με δήλωση παρακολούθησης ηλεκτρονικά στο mko.edra@gmail.com).

 

Φεστιβάλ: Φεστιβάλ Ρώσικου Κινηματογράφου |Πολεμικό Μουσείο Αθηνών
Γιατί να πας: Γιατί θα δεις ιστορικές ταινίες με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από τη νίκη της Ρωσίας στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 στις 19.30 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2) με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα (πολεμικά τραγούδια και κλασική μουσική) και προβολή πολεμικής ταινίας " Διαταγή :μην ανοίγετε πυρ" του 1981 του σκηνοθέτη Βαλέρι Ισαάκοβ, διάρκειας 93 λεπτών. Ο διάσημος πρωταγωνιστής Εβγένι Γκεράσιμοβ, θα είναι παρών στην τελετή (είναι και βουλευτής της Δούμας της Μόσχας)». 

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι την 1η Μαΐου, με μια πληθώρα εκδηλώσεων. 

Η ρώσικη αποστολή στην Αθήνα αποτελείται από τον πρόεδρο της Γκοσφιλμαφόντ , βουλευτές , διάσημους διακεκριμένους ρώσους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και δημοσιογράφους. 

Είσοδος: Ελεύθερη

 

Έκθεση: Έκθεση design του Αλεσάντρο Μεντίνι |  Contemporary Space Athens
Γιατί να πας: Γιατί αγαπάς το ιταλικό design κι ο Μεντίνι είναι εκπρόσωπός του. 

«Εμβληματικά αντικείμενα, έπιπλα, εγκαταστάσεις και φυσικά έργα αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του Ιταλού επιδραστικού designer και αρχιτέκτονα, παρουσιάζεται μέχρι τις 21/6 στο Contemporary Space Athens. Η αφορμή δεν είναι άλλη από τη βράβευσή του με το The European Prize for Architecture».

Είσοδος: Free

Μητροπόλεως 74, Αθήνα |210 3428511

Θέατρο: «Για έναν άντρα και μια γυναίκα» | Θέατρο Φούρνος
Γιατί να πας: Γιατί η παράσταση πραγματεύεται το αιώνιο θέμα της επικοινωνίας μεταξύ άντρα και γυναίκας.

«Η παράσταση είναι μια συρραφή από θεατρικά κείμενα έξι νέων θεατρικών συγγραφέων που συνδέονται σ’ ένα σουρεαλιστικό τόπο και χρόνο. Δυο τρελοί επιστήμονες, μια γνωριμία όσο κρατάει ένα τσιγάρο, ένας ασφαλιστής και μία... περίπου νεκρή, ένα ντιμπέιτ ενός παράφορου έρωτα, ένα ζευγάρι που εφαρμόζει συμβουλές για να χωρίσει πολιτισμένα κι ένα γράμμα για τη «σιωπή» που κανείς δε μπόρεσε να προνοήσει, είναι ιστορίες για έναν άντρα και μια γυναίκα που, ίσως, τα καταφέρουν να επικοινωνήσουν».

Σκηνοθετούν και παίζουν οι Βασίλης Ζαϊφίδης και Ζωή Ξανθοπούλου.

Ώρα έναρξης: 21:15

Είσοδος: 5-10€

Μαυρομιχάλη 168,Εξάρχεια |210 6460748

 

Μουσική: Angelika Dusk live | Faust
Γιατί να πας: Γιατί αυτό το κορίτσι το ‘χει και δεν «χορταίνεται» επί σκηνής.

«Έχοντας ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της με το single “Love on your own terms” η Angelika Dusk θα παρουσιάσει μαζί με την μπάντα της επιλεγμένα τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο της καθώς και διασκευές αγαπημένων της κομματιών από καλλιτέχνες  της διεθνούς pop σκηνής».

Ώρα έναρξης: 22:30

Είσοδος: 5-8€