Cinema 30/4: Εκδικητές ή Γυναίκα Από Χρυσάφι θα δεις απόψε;

Λίγες οι πρεμιέρες σήμερα, οπότε δεν θα δυσκολευτείς στην επιλογή.
Cinema 30/4: Εκδικητές ή Γυναίκα Από Χρυσάφι θα δεις απόψε;



Οι αίθουσες υποδέχονται σήμερα παραγωγές από το πάντα αστραφτερό Hollywood, από τον Καναδά, τη Νορβηγία και την Αγγλία.

Γυναίκα από Χρυσό
Γιατί να τη δεις: Δικαστικό δράμα, βασισμένο σε αληθινή ιστορία, με πρωταγωνίστρια την Έλεν Μίρεν. Μόλις σου έδωσα τρεις λόγους.

Υπόθεση: «Πενήντα χρόνια μετά την φυγή της από τη Βιέννη, η Μαρία Άλτμαν επιστρέφει στην παλιά της πατρίδα για να ανακτήσει οικογενειακά κειμήλια που εκλάπησαν από τους Ναζί, συμπεριλαμβανομένου και του πίνακα «Woman in Gold» του Κλιμτ. 

Μαζί με τον άπειρο αλλά θαρραλέο δικηγόρο της, ξεκινά μια μάχη που διαρκεί οχτώ χρόνια και την φέρνει στο ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ. Στην πορεία, αναγκάζεται να αντιμετωπίζει δύσκολες αλήθειες για το παρελθόν της και θα συνειδητοποιήσει ότι κάποιοι πόλεμοι δεν τελειώνουν ποτέ». 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κέιτι Χολμς, Ράιαν Ρέινολντς, Έλεν Μίρεν, Ντάνιελ Μπριλ, Μαξ Άιρονς, Τατιάνα Μάσλανι

Διάρκεια: 109 λεπτά

1001 Γραμμάρια
Γιατί να τη δεις: Γιατί συνδυάζει πανέξυπνο χιούμορ με  ιστορία έρωτα. Δεν είναι καθόλου τυχαία η επίσημη πρόταση  της Νορβηγίας για το φετινό Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Υπόθεση: «Πολλοί μπορεί να μη το γνωρίζουν, αλλά σε κάθε χώρα φυλάσσεται κάτω από ειδικές συνθήκες ώστε να μην αλλοιώνεται το βάρος του, ένα πρότυπο χιλιόγραμμο, το γνωστό μας κιλό. Το πρότυπο αυτό συνιστά τη μονάδα αναφοράς και μέτρησης του βάρους. 

Όταν η αυστηρή, γοητευτική αλλά και μοναχική Νορβηγίδα επιστήμονας Μαρίε συμμετέχει στο τακτικό ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο στο Παρίσι σχετικά με την ακριβή μέτρηση του πρότυπου χιλιόγραμμου, η ζωή της αποκλίνει από την κανονική της ρουτίνα. 

Θα αναγκαστεί λοιπόν να «ζυγίσει» με ακρίβεια τις προσωπικές της απογοητεύσεις και επιθυμίες με την ευκαιρία για αγάπη και μια διαφορετική στάσης ζωής».

Του  Μπεντ Χάμερ.

 

Μοmmy 
Γιατί να τη δεις: Για το θράσος και το θάρρος της. Μια δυναμική ιστορία αγάπης και μίσους. 

Υπόθεση: «Μια δυναμική χήρα αναγκάζεται να επωμιστεί μόνη της όλο το βάρος της ευθύνης του ταραχοποιού, υπερκινητικού και συχνά βίαιου 15χρονου γιου της. Καθώς οι δυο τους προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα ζώντας κάτω από την ίδια στέγη και παλεύοντας να ανταποκριθούν στις καθημερινές προκλήσεις και στις απρόβλεπτες ανάγκες του σπιτικού τους, που δοκιμάζουν διαρκώς τη σχέση τους, η Κάιλα, η παράξενη νεοφερμένη γειτόνισσα από το απέναντι σπίτι, προσφέρει καλοπροαίρετα τη βοήθειά της.

Καθώς η παρουσία της στη ζωή τους γίνεται ολοένα και πιο έντονη, σταδιακά οι τρεις τους μοιάζουν να βρίσκουν μια νέα αίσθηση ισορροπίας, και μαζί ανακτούν τις ελπίδες τους για το μέλλον».

Διάρκεια: 134 λεπτά

Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron 
Γιατί να τη δεις: Γιατί σου αρέσει αυτό το στιλ ταινιών; Γι’ αυτό!

Υπόθεση: «Μετά την καταστροφή της S.H.I.E.L.D. , ο Tony Stark δημιουργεί τον Utron, ένα εξελιγμένο ρομπότ που, όμως, διακατέχεται από ιδέες μεγαλείου. Σύντομα, ο Ultron θα στραφεί εναντίον της ανθρωπότητας.

Στα χνάρια της τεράστιας εμπορικής επιτυχίας της πρώτης ταινίας, το Avengers: Age of Ultron επιστρατεύει και πάλι τους ατρόμητους Iron Man (Robert Downey Jr.) , Hulk (Mark Ruffalo), Captain America (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth) Black Widow (Scarlett Johansson) και Hawkeye (Jeremy Renner) και συμπληρώνει την υπερηρωική παρέα με τους Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) και Scarlet Witch (Elizabeth Olsen). Απέναντι τους θα συναντήσουμε τον Ultron με την απόκοσμη φωνή και όψη –με τη μέθοδο του performance capture- του James Spader καθώς και τον Thanos (Josh Brolin)».

Του Τζος Γουέντον. 

Διάρκεια:142 λεπτά

Και μετά το σινεμαδάκι σου θα τσιμπήσεις ελαφρά. Sushi time! Δες εδώ τις διευθύνσεις που θα σε οδηγήσουν στα καλύτερα!