Καλό μήνα με μουσικές και λουλούδια!

Ό,τι ωραίο γίνεται σήμερα στην πόλη.
Καλό μήνα με μουσικές και λουλούδια!



Εσύ που θα πιάσεις το Μάη; Στην πιο ανθισμένη απεργεία (και όχι αργία) του χρόνου η Αθήνα σε ανοιξιάτικους ρυθμούς, σου δίνει λόγους για να μη στενοχωρηθείς που δεν κατάφερες τελικά να φύγεις τριήμερο.

Παιδί: Πρωτομαγιά στην Αθήνα| Πλατεία Αμερικής
Γιατί να πας:Γιατί θα μάθεις εσύ και το μικρό σου να φτιάχνετε ωραία μαγιατικα στεφάνια μετά μουσικής και γλεντιού.
"Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων γιορτάζει την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Αμερικής με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, στις οποίες κυριαρχούν η παράδοση και η μουσική.

Οι μικροί μας φίλοι είναι καλεσμένοι στις 11 το πρωί στην Πλατεία Αμερικής (Πλατεία Ανθεστηρίων) για να κατασκευάσουν μαγιάτικα στεφάνια με τη βοήθεια του 61ου Συστήματος Προσκόπων Αθηνών και του συλλόγου Ε.ΠΟΙ.ΖΩ (Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών πλατείας Αμερικής και ευρύτερης περιοχής), πλημμυρίζοντας την περιοχή με ανοιξιάτικες ευωδίες και λουλούδια.

Στις 20:00 το βράδυ το κοινό θα απολαύσει τη μουσική εκδήλωση «Τραγούδια του Μάη και της Άνοιξης» και θα γιορτάσει την Πρωτομαγιά στην πιο ανοιξιάτικη βραδιά του χρόνου με τους  Φίλιππο Νικολάου, Κλειώ Δενάρδου και Νάντια Καραγιάννη".

Εκδήλωση: Ο Πειραιάς υποδέχεται την Άνοιξη | Πλατεία Θεμιστοκλέους
Γιατί να πας: Γιατί θες να "φρεσκάρεις" το μπαλκόνι σου με νέα λουλουδάκια και θα κάνεις και τη βόλτα σου βλέποντας θάλασσα.

"Σήμερα εγκαινιάζεται η Ανοιξιάτικη Ανθοκομική Έκθεση του Πειραιά, η οποία πραγματοποιείται για μία ακόμη φορά στον Τινάνειο Κήπο, στην πλατεία Θεμιστοκλέους, απέναντι από την Αγία Τριάδα. 

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στο πειραϊκό κοινό έως και τις 17 Μαΐου, από τις 10 το πρωΐ έως και τις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Πειραιάς ομορφαίνει από εκατοντάδες ανθισμένα ανοιξιάτικα λουλούδια, γεμίζει με χρώματα κι αρώματα και υποδέχεται με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή Άνοιξη!

Η συγκεκριμένη έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αττικής και το Δήμο Πειραιά".

 

Έκθεση: Adhocracy | Στέγη Γραμμάτων Και Τεχνών
Γιατί να πας: Γιατί θα δεις εικαστικούς, αρχιτέκτονες και designers να κατασκευάζουν αντικείμενα "αλλιώς". Πρόκειται ίσως για μία έκθεση που όμοιά της σίγουρα δεν έχεις ξαναδεί.

"Η έκθεση Adhocracy στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών αποτελεί εξέλιξη της έρευνας που ξεκίνησε για την 1η Biennale Design της Κωνσταντινούπολης, το 2012.

Προχωρώντας πέρα από την ιδέα του "Φτιάξε το μόνος σου" (Do-It-Yourself) και τη μόδα των αυτοσχέδιων πολεοδομικών πρακτικών (Tactical Urbanism), η έκθεση Adhocracy αναδεικνύει τα επιτεύγματα δημιουργών που καθοδηγούνται από τη βούληση να αλλάξουν το σύστημα, αλλάζοντας τον τρόπο που οι ίδιοι φτιάχνουν πράγματα. Περιλαμβάνει παραδείγματα κατασκευαστών που το έργο τους υιοθετεί το σχεδιασμό ανοικτού κώδικα και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδέα των κοινών σε σχέση με την παραγωγή.

Ο χώρος παραγωγής επεκτείνεται από το εργαστήριο στο δρόμο και στην ίδια την πόλη. Η διαδικασία του σχεδιασμού και ο τρόπος με τον οποίο ορίζουμε ένα προϊόν επηρεάζεται όχι μόνο από τις συνθήκες εργασίες, αλλά και από την ανάπτυξη νέων, εναλλακτικών παιδαγωγικών μεθόδων".

Είσοδος: Free

Καθημερινά: 12:00 με 21:00

Θέατρο: "Κόμεντι Τουριστς" |Half Note Jazz Club
Γιατί να πας: Γιατί κάθε πρώτη του μήνα πρέπει να γελάμε για να μας μπει καλά.Και αυτά τα αγόρια είναι πραγματικά αστεία.

"Μια δίωρη παράσταση που διακωμωδεί την καθημερινότητα, τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους.

Από την Ελληνίδα μάνα, τη ζωή χωρίς facebook, το γάμο και τη συγκατοίκηση, το μέγεθος και την τεχνική, τα προκαταρκτικά, τις χειραψίες, τα λαϊκά και τα έντεχνα τραγούδια, το πορνό, τις γάτες και τα σκυλιά, τα περιστέρια μέχρι την ιστορία του κόσμου μέσα από τα social media, τα περίεργα μούσια, τα χρόνια και την ηλικία, το καμάκι και τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα".

Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος: 10€

Τριβωνιανού 17, Παγκράτι |210 9213360

Μουσική: Μαρία Παπαγεωργίου live | Σταυρός του Νότου - Club
Γιατί να πας: Γιατί είναι φωνάρα και κάνει πάντα πολύ ωραίο πρόγραμμα.

"Παρέα με τους τέσσερις μουσικούς της και με τη συμμετοχή του Κοσμά Λαμπίδη των Usurum, ανανεώνουν τις διαδρομές τους σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο δυναμισμό, συναίσθημα και απρόσμενους προορισμούς. Ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις που ενώνει την παράδοση με τη Δύση, κάνοντας την Ane Brun να συναντά το Μάνο Χατζιδάκι και τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη να συνομιλεί με τους Beirut.

Τα τραγούδια πριν και μετά επιλέγει ο Πάνος Σουρούνης".

Ώρα έναρξης: 22:30

Είσοδος: 10€ (με μπύρα ή κρασί)