Έτοιμη για vintage bazaar στο Ρομάντσο;

Ρούχα από 70's, 80's και 90's!
Έτοιμη για vintage bazaar στο Ρομάντσο;



Μια μέρα με έκθεση, χορευτική παράσταση, θέατρο, bazaar και μουσική. Σήμερα δεν θα μείνεις σπίτι.

Έκθεση: Ομαδική Έκθεση Εικαστικών & Γλυπτών Φωτισμού Μαργαρίτας Κουνενη και Demian| Πολυχώρος Βρυσάκι
Γιατί να πας: Ταινίες τρόμου και design. Το αποτέλεσμα: Τρομακτικά ιδιαίτερο!

"Μοναδικά αντικείμενα χρηστικής αξίας -κυρίως φωτιστικά /γλυπτά- εμπνευσμένα από την αισθητική ταινιών τρόμου και Sci - Fi της δεκαετίας του '90, αλλά με μια χιουμοριστική προσέγγιση της πραγματικότητας του "σκοτεινού" τώρα. Ένας κόσμος αποτελούμενος από μια νέα εκδοχή μεταλλαγμένων ηρώων με τρομακτική όψη και πολλές αναφορές από το goth παρελθόν της εφηβείας όλων μας, μιξαρισμένες με μια διάθεση αστεϊσμού, αλλά και λατρείας.
 Διαμελισμένες πλαστικές κούκλες, μάσκες οξυγονοκόλλησης, led φώτα και σωλήνες αλουμινίου είναι κάποια από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για αυτή την περιήγηση στην "αναβίωση" μιας cult επικαιρότητας".

Καθημερινά: 11:00 με 20:00

Είσοδος: Ελεύθερη

Βρυσακίου 17, Μοναστηράκι |210 3210179

Θέατρο: "Θάλαμος Αρ.6" |Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας
Γιατί να πας: Γιατί θα δεις ένα έργο του Τσέχοφ που δεν έχει ανέβει ποτέ σε ελληνική σκηνή.

"Γραμμένη το 1892, στην περίοδο μεταξύ των πρώιμων και των ώριμων θεατρικών του έργων, η νουβέλα διαθέτει μία σπάνια -κινηματογραφική θα έλεγε κανείς- δύναμη. Ο Θάλαμος αρ. 6, ένα από τα τολμηρότερα, σκληρότερα και πιο επαναστατικά κείμενα της εποχής του, θίγει μια θεματολογία πολύ ασυνήθιστη για τα δεδομένα του 19ου αιώνα, και όχι μόνο. Με αφετηρία τα προσωπικά βιώματα του "γιατρού" Τσέχωφ και εργαλείο την πάντα διεισδυτική ματιά του, η νουβέλα ανατέμνει μια πραγματικότητα ζοφερή που λίγο απέχει από αυτήν των ψυχιατρείων του 20ου αιώνα".

Σκηνοθετεί η Γιολάντα Μαρκοπούλου.

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 8-12€

Κεφαλληνίας 16 |210 8838727

Χορός: "Νavire" |Studio Μαυρομιχάλη
Γιατί να πας: Γιατί θα δεις πως ένα έργο ζωγραφικής εμπνέει μια παράσταση χορού και λόγου.

"Στην παράσταση χορού και λόγου "Navire", ξεκινήσαμε με το ερώτημα κατά πόσο ένα έργο τέχνης συνδέεται με την πραγματικότητα. Η τέχνη εξελίσσεται αφήνοντας πίσω μία κοινωνία στην οποία η επιβίωση σπρώχνει τους πολίτες στα όρια του κανιβαλισμού.

Ο Γάλλος ρομαντικός ζωγράφος Ζαν Λουί Τεοντόρ Ζερικώ στο έργο του "Η Σχεδία της Μέδουσας" (Le Radeau de la Méduse) αποτυπώνει τον κανιβαλισμό της επιβίωσης μέσα από τους ήρωες του, ο οποίος προκάλεσε αμηχανία στους καλλιτεχνικούς κύκλους τόσο για το μοντερνισμό του θέματος όσο και για τους αιχμηρούς πολιτικούς υπαινιγμούς του.

Αυτό μας έδωσε και την πρόκληση-έμπνευση, δημιουργώντας μια fiction ιστορία, να τοποθετήσουμε τους ήρωες του στο τώρα και να αναρωτηθούμε για τις ενδεχόμενες σχεδίες που καλείται ο καθένας μας να στελεχώσει σήμερα. Ποιες οι επιλογές μας, οι δικαιολογίες ή τα όρια που βάζουμε, τα όρια που ξεπερνάμε; Μπορούμε να παραμένουμε εκτός αυτού του κανιβαλιστικού χορού που στήνεται γύρω μας;".

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 7-10€

Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια |210 6453330

Bazaar: Ηoly 90's Reunion |Ρομάντσο
Γιατί να πας: Βack to 70's-90's baby! Δεν περιγράφω άλλο!

"Ο Holy Mustache και οι φίλοι του μας καλούν σε μια γιορτή της vintage αισθητικής. Μια μπουτίκ από συλλεκτικά ρούχα θα στηθεί στο ισόγειο του Ρομάντσο, όπου οι επισκέπτες θα μπορέσουν να βρουν street, casual, skate & surf style ενδύματα από τις δεκαετίες του '70, '80, '90 & χειροποίητα surfboards. Ο Άρης (aka Nikos Galis), η Σούπερ Κατερίνα και ο Κίμωνας θα επιμεληθούν τη μουσική και θα παρουσιαστούν guest collections από την Georgia Korma, Elina Rose Surf Clothes & Demadeira boards".

Τετάρτη 15:00- 22:00

Είσοδος: Ελεύθερη

Μουσική: Joannna Drigo & Eυστάθιος Δράκος |Faust
Γιατί να πας: Γιατί θα ακούσεις ωραίες μουσικές για να κλείσεις super το βράδυ σου.

"Ήχος jazz, swing και pop, στα δικά τους κομμάτια αλλά και με διασκευές σε γκρουπ όπως οι Velvet Underground και η PJ Harvey".

Ώρα έναρξης: 22:30

Είσοδος: 5-8€

 

Δες εδώ πληροφορίες για το Bob Theatre Festival που "τρέχει" αυτή την εβδομάδα.