Καλοκαίριασε αλλά οι πρεμιέρες συνεχίζονται

Τι θα κάνεις σήμερα στην πόλη;
Καλοκαίριασε αλλά οι πρεμιέρες συνεχίζονται



Καλή Εβδομάδα με σαιξπιρική πρεμιέρα, χορό από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και έκθεση ζωγραφικής.

Θέατρο: "Δωδέκατη Νύχτα ή ό,τι προτιμάτε"| Studio Μαυρομιχάλη
Γιατί να πας: Γιατί μια νέα θεατρική ομάδα, η Nessuno Theater Company, προσεγγίζει "πειραγμένα" το έργο του Σαίξπηρ με έντονα κινησιολογικά στοιχεία.

Υπόθεση: "Αντλώντας έμπνευση από κινησιολογικά στοιχεία πτηνών, η ομάδα επιχειρεί μια διασκευή βασισμένη στα "σμήνη" των ανθρώπων που κατοικούν τα αστικά περιβάλλοντα σήμερα. Πώς αντιδρούν αυτά τα ανθρώπινα σμήνη στον έρωτα; Πόσο γρήγορα μεταδίδεται το μικρόβιο του έρωτα και τι μορφές παίρνει τελικά;

Ένα έργο για τον έρωτα, τη μεταμφίεση, τις πτήσεις και τις πτώσεις, μιας ηλεκτρισμένης νύχτας, σε μια ανύπαρκτη πόλη, του εικοστού πρώτου αιώνα. Μια απόπειρα να δούμε από κοντά την καθημερινή, μάταιη συχνά, προσπάθεια του ανθρώπου να πετάξει. Πολλές φορές, όχι για να κάνει τελικά μια βόλτα εναέρια, αλλά για να βρίσκεται στην ψευδαίσθηση πως κι αυτός δείχνει να προσπαθεί τελικά, και μάλλον αυτό από μόνο του είναι αρκετό. Ή μήπως δεν είναι; Μια αφορμή για να παίξουμε με την προσωπική ευθύνη που φέρει ο έρωτας, κυρίως ο έρωτας".

Σκηνοθετεί η Δήμητρα Δερμιτζάκη

Παίζουν οι ηθοποιοί Κέλλυ Αλεξοπούλου, Δήμητρα Δερμιτζάκη, Γιάννης Δημητράκης, Ελένη Μολέσκη, Χρήστος Παληογιάννης, Έλλη Ταμπάκη και Τάσος Τσούκαλης-Δημητριάδης.

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 8-12€

Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια |210 6453330

Χορός: "Dreams" |Θέατρο Άκης Δαβής (Αλκμήνη)
Γιατί να πας: Γιατί θα έχεις την ευκαιρία να δεις σπουδαίους χορευτές σε σπουδαίες παραστάσεις.

" Μετά από την χειμερινή επιτυχημένη εμφάνιση του στο Black Box στη Θεσσαλονίκη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Odd Dance Τheater Grigory Glazunov από την Αγία Πετρούπολη έρχεται στην Αθήνα, στο Θέατρο Αλκμήνη, στα πλαίσια ενός εξαημέρου αφιερωμένου στον ιαπωνικό χορό BUTOH. 

Μαζί του στη σκηνή οι Underwater Chess: Πάνος Παπάζογλου και Μιχάλης Βρέττας

Dreams / Solo perfomance:
Η ολίσθηση μεταξύ ύπνου και εγρήγορσης. Η επιφάνεια υποχωρεί, το βάθος εμφανίζεται, η κοινωνική μάσκα ρέει από την επιφάνεια του προσώπου. Όταν η μελωδία ηχεί κάτω από τα πλευρά, γεννιέται ένα τραγούδι... Και ύστερα βλέπεις λεπτότερα και οι ήχοι είναι πιο ήσυχοι. Διαπεραστικά πιο λεπτοί, εκκωφαντικά πιο ήσυχοι. Όταν Τα μάτια ακούγονται γεννιέται ένα τραγούδι".

Ώρα έναρξης: 21:15

Είσοδος: 7-10€

Αλκμήνης 8, Αθήνα |210 3428650

Έκθεση: "Reflectionship" | Ελληνοαμερικανική Ένωση
Γιατί να πας: Γιατί δυο καλλιτέχνες- αρχικά άγνωστες μεταξύ τους, προσέγγισαν το θέμα του αντοκατοπτρισμού του ανθρώπου στο περιβάλλον.

"Η Λαμπρινή Μποβιάτσου και η Έλενα Παπαδημητρίου δουλεύοντας -αρχικά χωρίς να γνωρίζονται- πάνω στη σχέση της ανθρώπινης φιγούρας με τον αντικατοπτρισμό του περιβάλλοντός της, ανακαλύπτουν η μία την άλλη και ξεκινούν μια συστηματική επικοινωνία η οποία θα δώσει νέα πνοή στα έργα τους. Υλοποιούν έργα κοινής επιρροής, κρατώντας, όμως, και τη διαφορετική τους οπτική γωνία με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εικαστικό αποτέλεσμα διάδρασης με τον θεατή. Την ηχητική εγκατάσταση στο έργο της Έλενας Παπαδημητρίου έκανε ο Αντώνης Π.".

Ώρα έναρξης: 20:30

Είσοδος: Free

Μασσαλίας 22, Koλωνάκι |210 3680900

 

Κινηματογράφος: Δες εδώ όλες τις πρεμιέρες της προηγούμενης εβδομάδας που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη 7/5.